LÄHES TÄYDELLINEN JOULULAHJALISTA – Vinkit joululahjoihin!

Tasan 10 päivää jouluun! Huh, miten aika menee äkkiä! Jos vielä viimeiset lahjat ovat hankimatta, niin täältä pesee vinkkejä! Tässä piiiitkä lista lahjaidoita edullisemmista vähän arvokkaampiin ja useisiin eri kategorioihin pohjautuen. Toki meitä on erittäin moneen junaan, ja toisen ihmisen hittilahja voi olla toisen täysfloppi. Tässä kuitenkin hyvin vaihtelevia ja erilaisia lahjoja niin luksuksesta käytännöllisiin kuin aineettomista käyttötarvikkeisiin. 🎄

Tämähän on jatkeena viime joulun vastaavalle postaukselle, jota nyt olen päivittänyt entistä kattavammaksi. Missionani on tehdä tästä seuraavalle vuodelle vieläkin laajempi, jotta lopulta tätä voisi kutsua lähes “täydelliseksi lahjaidealistaukseksi”.🎅🏼

🎁 TARPEELLISTA & MUKAVAA 🎁

Rennot kotivaatteet. Harva panostaa niihin “kotihöntsyihin”, joten laadukkaan oloasun (esim. collegeasu) hankkiminen saajan tyylin mukaan menee harvemmin vihkoon. Vai tarvitsisiko läheisesi yöpukua tai aamutakkia?

Shampoo & hoitoaine. Laadukas kombo menee taatusti käyttöön, eikä jää nurkkaan pyörimään turhakkeena.

Tyyny tai peitto. Onko saajalla iän ikuisen vanha ja nuhjuinen peitto? Nyt tämä kiertoon ja uusi tilalle. Untuva toki maksaa, mutta jos olet varaamassa isomman budjetin, niin untuvapeitto voi olla aika ihana.

Vähän ihanampia puhdistustarvikkeita. Parasta aikuisuudessa, kun voi fiilistellä näitä ja menee taatusti käyttöön. Pyykkietikkaa, ihanaa kodinpuhdistussuihketta ja vähän kauniinpi tiskirätti. Näistä löytyy myös ihania kotimaisia pieniä valmistajia. Toki jos on riski, että saaja kokee tämän vihjailuksi siivota enemmän, niin älä sitten. Mutta mä ainakin tykkäisin. 😀

Kotituoksu. Tai jokin ihana tuoksukynttilä. Käyttöön menevä lahja kodin tunnelmaa vaalivalle.

Laadukkaat keittiöveitset. Koska etenkin niitä pienempiä tomaattiveitsiä liian harvoin tulee hankittua itse. Iso peukku pienemmille Fiskarsin keittiöveitsille (nämä) tai Victorinoxin vastaaville (nämä). Aivan ykköset arkikäytössä.

Lompakko. Onko läheisen lompakko jo vanha ja reunoistaan irvistävä? Vaihtoon!

Toalettilaukku. Tyylikäs toalettilaukku on reissaajalle tai kyläluudalle käytännöllinen valinta. Harva panostaa tämän ulkonäköön/laatuun, joten tällä voi parhaimmillaan saada ison hymyn saajan kasvoille, joka kestää käytössä vuosikaudet.

Alusvaatteet ja sukat. Läheiselle lahjan saajalle menee aina tarpeeseen, jos vain saajan koon ja mieltymyksen tuntee.

Kännykän tarvikkeet. Kännykkäaddiktille extrapitkä latausjohto, näytön suojakalvoja (aina menee rikki), ladattava power-bank, pop socket ja/tai nätit kuoret.

Lahjakori. Kokoa koriin erilaisia arjen pieniä luksuksia saajan mieltymysten mukaisesti, ja toki huumoriakin saa käyttää. Laadukasta kahvia, teetä, energiajuomia, lempiherkkuja, proteiinipatukoita, maustesekoituksia, pähkinöitä, premium-keittiönpuhdistusaineita, kotituoksuja ja erilaisia arjen helpottajia tms.

Superpehmeät pyyhkeet. Jos haluaa vähän luksusta arkeen lahjonnan kohteelle, niin kotimainen Luin-pyyhebrändi on sitten aivan superpehmoinen. Siinä kalpenee moni pyyhe rinnalla, ja menee taatusti käyttöön.

Hajuvesi. Helppo mutta silti varma!

🎁 LAATUAIKAA & ELÄMYKSIÄ 🎁

Aikaa. Lupaa lahjakortissa ylläri-ilta kanssasi, lastenhoitoapua, remppajeesiä tai teatteri-/konsertti-ilta. Mitä vaan mitä voitte tehdä yhdessä tai millä voit ilahduttaa toista. Tässä pärjää myös pienellä ja lähes olemattomalla budjetilla luovuutta käyttämällä, ja lopputulos voi olla sitäkin ihanampi saajalle ja teille molemmille.

Lautapeli. Aivan loistava valinta niin pienempään kuin aikuisempaankin makuun. Lautapeli sisältää myös tiedon yhteisestä ajanvietosta, jos nyt ei antajan, niin muiden tämän läheisten kanssa. Kurkkaa lautapelipostauksistani (osa 1 & osa 2) tärpit aikuiseen makuun. Tässä pärjää myös kivasti melko pienelläkin budjetilla, sillä esim. Uno-, Skibbo- tai Bohnanza-korttipelit eivät maksa hirmuisesti, mutta voivat tuottaa suurta iloa ja pitkään.

Lahjakortti hierojalle, kasvohoitoon, jalkahoitoon tai hemmotteluun. Taatusti ihana saajalle, ja nyt erityisesti hyvä syy suosia suomalaisten yrittäjien palveluita.

Elämyslahja. Riipaise läheisellesi esimerkiksi extreme-kokemus, yhteinen kokkikoulu, illallinen pimeässä tai vaikka carting-ajelu. Ei taatusti unohdu, ja samalla saa pientä piristysruisketta tasaiseen arkeen. Lisäksi näillä tukee myös suomalaisia palveluntarjoajia. Elämyslahjoja voit bongata esimerkiksi täältä.

Lahjakortti suoratoistopalveluun tai äänikirjoihin. Mielekästä ajanvietettä aineettomalla lahjalla. Henkilölle, jolla on jo kaikkea.

Lahjakortti Hoplopiin, Superparkiin, tramppaparkiin tai pakohuoneeseen. Taatusti suosittu lahja pienemmälle (ja miksei joku vaihtoehto varttuneemmallekin) porukalle, ja parastahan on, jos itse olet viemässä kohteeseen ja viettämässä laatuaikaa yhdessä. Vanhemmatkin saavat hieman omaa aikaa, eli monin tavoin mieluisa lahja.

Yhteinen matka. Toki vaatii jo isompaa budjettia, mutta saajalle varmasti unohtumaton elämys kanssasi. Tällä hetkellä toki Suomen rajojen sisällä, mutta mikäs sen parempaa kun viikonloppureissu esimerkiksi vuokratulle mökille, pienempään kylpylään tai lasikattoiseen “Igluun”.

Leffaliput tai teatterilahjakortti. Varma nakki läheiselle, joka nauttii viihteestä!

joululahjavinkkejä

🎁 VAUVA- TAI LAPSIPERHEILLE 🎁

(Tai tuleville sellaisille #preggo)

Baby Art Gallery- taidekortit (täältä). Ovat olleet meidän bebellä aivan hitti, ja herätti IG-storyissani suurta kiinnostusta. Vähän Van Goghia ja Henri Matissea vauvalle, ja näitä on meidän pikkutyyppi jaksanut tuijotella ihan ruttukasasta asti. Mustavalkoinen kontrasti viehättää kummasti, ja tämä voi olla sekä hilpeä mutta myös käytännöllinen lahja vastasyntyneelle tai nyyttiään odottaville vanhemmille.

Vauvan tai lapsen yöpuku. Ystävääni tässä lainaten: Vauvoille ja lapsille usein kiikutetaan paitoja, bodyja ja mekkoja, joita usein perheellä voi jo hyvä liuta. Yöpukuja (esimerkiksi seuraavassa koossa) on harvoin liikaa tai edes hankittu valmiiksi.

Vinkee-heijastinliivit. Kotimaista käsityötä ja lasten suosikki, ja mikä parasta: auttaa lasta näkymään pimeässä. Täältä.

Lautapeli lapsille. Samalla tulee annettua laatuaikaa koko perheellä. Lapsille ensimmäisiksi lautapeleiksi voisi sopia Choco-peli (+3v) tai Uno-junior (+3v). Lähipiiristä hiteiksi ovat myös nousseet Kaninloikka (+4v) sekä ikisuosikit Afrikan tähti ja Muuttuva Labyrintti.

Oppi ja Ilo-pelit. Opettavaiset ja kehittävät pelit eri ikäisille lapsille. Kehittävää ja hauskaa!

Ihana lastenkirja. Satukirja, jossa koottuna liuta ajattomia klassikkosatuja ei voi olla huono. Myös meidän bebellä isoja hittejä ovat olleet lahjaksi saadut luukkukirjat. Etenkin tämä on meidän “neiti 4kk”:n suosikki, ja varmasti tulee menemään vielä pitkään kerran ikähaarukka osuu 0-3-vuotiaille.

Kootut lastenlaulut kirjana. Nimimerkillä “oispa tällanen”, koska osaan tasan yhden lauseen kaikista lauluista, eikä koko aikaa viitsi googlata. Ja kyllä. Vauvat nähtävästi vaan tykkää siitä, että niille lauletaan (vaikka olisit siinä aivan p*ska, haha).

Muki-/pulloteline lastenvaunuihin. (Esim. täältä). Kahviaddiktille tai lastenvaunuja kilometritolkulla työntelevälle.

Baby Björn -sitteri. (Esim. täältä) Jos budjetti on suurempi, ensimmäinen pikkutyyppi vasta tuloillaan ja sitteri on hankkimatta, niin BabyBjörnin sitterit on kyllä kovaa valuuttaa. Meidän oma on jo kolmannessa taloudessa. Kestää kuin synti ja bebe viihtyy tässä laittoman hyvin (myös lähipiiristä kuultua). Toki preferenssit on hyvä varmistaa varmuudeksi vanhemmilta ennen ostoa.

Happy mat-ruokailusetti. (Esim. täältä) Vauvalle ja taaperolle. Imukupilla pöytään kiinnittyvä kolmiosaisen kulhon jo itsessään sisältävä alusta, joka pitää pöydät puhtaana ja astiat paikallaan.

Puinen työntökärry. (Esim. täältä) Varma hitti kävelemään opetteleville tai jo itselleen taapertaville.

Lahjakortti vanhempien lempilastenvaatebrändin verkkokauppaan. Jos tiedät, että perheessä suositaan selkeästi jotakin vaatebrändiä, niin tämä voi ilahduttaa isosti, eikä tarvitse miettiä lapsen kokoa.

Käsintehty kotimainen tuttinauha. Täällä saattaa iskea vain valinnanvaikeus, heh! Leopardiprintti? Pastellisävyt? Puunsävyinen? Kirjava vai neutraali? Kaikkea löytyy!

👉🏼 Tyhmäähän ei ole myöskään kysäistä perheeltä itseltään, olisiko jotain, jota tarvittaisiin. Tai mistä lapsi voisi pitää. 😍

🎁 SPORTTAAJALLE 🎁

Treenikassi. Treenikassi kun käytetään tunnetusti puhkikuluneeksi ja nuhjaantuneeksi asti, niin freesi treenikassi voi olla kova hitti.

Lahjakortti urheiluhierontaan. Näin itse urheilijana ja valmentajana voin sanoa, ettei todellakaan mene hukkaan! Samalla tulee tuettua suomalaista yrittäjyyttä.

Treenivaatteet. Jos tiedät saajan vaatekoon tai vaikkapa lempitreenivaatebrändin, niin tämä on varma valinta. Mikään ei ilahduta innokasta treenaajaa niin paljon, kuin uudet ja freesit treenivaatteet oli sitten kyse miehestä tai naisesta.

Kyykkykengät. Jos budjetissa on tilaa ja lahjan saaja painaa jalkatreenejä/kyykkyjä salilla intohimoisesti, niin tämä on kova. Eikä kyykkykenkiä käyttääkseen tarvitse olla HC-salitreenaaja, vaan hyvät varusteet ovat jokaisen treenaajan oikeus.

Kuulokkeet. Treenipopittajalle osuva idea, jos nykyiset kuulokkeet eivät ole aivan parhaimmasta päästä.

Tafferin vetoremmit. Mikäli saaja viettää useamman illan viikossa salilla, niin Tafferin gripeillä ote ei enää lipsu ja painot pysyvät käsissä. Suomalaista käsityötä, ja pirun laadukasta tavaraa.

Lahjakortti erilaisiin treenimuotoihin. Onko läheisesi haaveillut joogasta, ilmajoogasta, ohjatusta PT-tunnista tai tietystä nettivalmennuksesta? Lahjakortti tällaiseen on silloin todella osuva! Varmista vain, että saaja on oikeasti halukas ottamaan tämän vastaan, sillä täysin puskista tullut dieettiohjelma kirjekuoressa voi herättää pientä närää (ihan oikeasti).

👋🏼 Btw. Mun Prove-valmennuksiin on myös saatavilla lahjakortteja täältä, ja soveltuvat salitreenistä kiinnostuneille naisille taustasta riippumatta. Pro “himotreenaajalle” ja Basic kenellä aika on tiukemmella, mutta salitreeni ja kehittyminen polttelee. Simple sitten sellaiselle, joka haluaisi treenata kotona tai käydä salilla max 1-2 kertaa viikossa. Lahjaksi ammattitaitoista ja taatusti laadukasta valmennusta, josta käteen jää tärkeitä työkaluja pitkälle elämään. 💪🏼

Toivottavasti tästä oli yhtään jeesiä viimeisiin hankintoihin! Ja ei. Aina ei tarvitse ostaa yhtään mitään, eikä turhaa kannata toisen nurkkiin kärrätäkään. Mutta jos jokin idea osuu kohdalleen vähän liiankin hyvin, niin tämä voi lämmittää saajan mieltä. 😘

Lämpimää joulun odotusta just sulle! ❤️

TSEKKAA MYÖS:
Miksei jouluna(kaan) saisi olla vatsa täynnä?

EDELLINEN JUTTUNI:
Syöminen dieetin jälkeen? Treeniohjelman soveltaminen? Meitsi vastaa!

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (4)
 1. Moi!
  Pakko kiittää siitä, että tässä listassa oli pieneen budjettiin sopivia vaihtoehtoja 😊 monella vaikuttajalla on tosi kivoja listoja, mutta 1 lahjan hintalappu on se, mitä itsellä on käytettävissä 5 lahjaan!

  Rauhallista joulun aikaa 😊

  1. Ihana kuulla, että tästä löytyi ideoita monenlaiseen budjettiin, ja siihen juuri halusinkin tähdätä. 😊

   Itse nimittäin henkilökohtaisesti kannatan sitä, ettei mentäisi lahjoissa se hintalappu edellä. Nimenomaan tarkoitan juuri sitä, että pienemmälläkin summalla voi oikeasti saada hankittua hurjan tarpeellisia tai ihania lahjoja, eikä aina se “luksustelu” ole lainkaan tarpeen eikä todellakaan kaikille edes mahdollista. Ja vaikka budjetissa tilaa olisikin, niin ei sitä tiliä tarvitse eikä kannatakaan jouluna tyhjentää, vaan mieluummin laittaa vaikka sukan varteen tulevaa vuotta ajatellen. 👋🏼

   Kiitos sulle, ja ihanaa joulua sinnekin! ☺️

 2. Ihana postaus taas, kiitos. Itse annoin musiikkia lahjaksi. Kuulin tänään radiosta Haloo Helsinki – Joulun kanssas Jaan – kappaleen, meinasi kyllä itku tulla kun olen seurannut sinua niin pitkään täällä blogi maailmassa ja miten avoimesti olet menetyksestänne puhunut. Jotenkin tuo kappale toi mieleeni näin jouluna myös sen, että joulu ei pelkästään kaikille ole pelkkää juhlaa ja ihanaa aikaa – siinä tulee mieleen myös menetykset ja surut. Mutta kiitos Piia kun olet aito, itsesi ja rehellinen. Toivon koko perheellesi hyvää joulunaikaa ja parempaa ensi vuotta.

  1. Kiitos tuhannesti itsellesi. 🙏🏼 Tuli ihan kyyneleet silmiin tästä viestistäsi. ❤️

   Joulu voi tosiaan olla eri ihmisille hyvin erilainen. Se voi olla ihana tai vaikea. Se voi olla lämmin ja rauhaisa. Se voi nostaa pintaan surua, ikävää mutta myös ihania muistoja. Se voi olla onnellinen tai haikea, tai kaikkea näitä samaan aikaan. Taitaa tämäkin joulu olla aika tunteiden sekamelskaa täällä päässä, mutta onneksi pääsääntöisesti nyt enemmän siellä “paremmassa” päässä. Kiitos vielä ja aivan ihanaa joulun aikaa sinnekin.

Kommentointi suljettu.