ONKS PAKKO VÄLTTÄÄ JOULUÄHKY, JOS EI TAHO?

jouluähkystä selviäminen
Jouluähkystä selviäminen? Tähän kaivataan joka ikinen vuosi allekirjoittaneelta vinkkejä, ja ähkyn selättämiseen ja ruodussa pysymiseen liittyvien kysymyksien kantautuminen verkkokalvoilleni on aina takuuvarma joulun lähestymisen merkki. Mitä tähän kysymykseen pitäisi vastata, jos kokemusta ei ole, eikä jouluähkystä selviäminen tai sen välttäminen ole koskaan ollut tavoitteena tai edes käynyt pienessä nälkäisessä mielessäni? 😀
Omaan kaaliini ei vain mene ajatusmalli, jossa jouluaatto kipristellään mielessään ja yritetään koko ajan pakittaa sillä santsikierrosta hamuavalla kämmenellä, ettei sittenkään otettaisi. Neuvottelu takaraivossa jatkuu aamusta iltaan, että ottaisinko vielä pari palaa, kun tekisi niin mieli ja muukin suku mussuttaa, mutta vängätään väkisin vastaan, että äh, ei mun pitäisi. Aattoiltaa varjostaa kupolissa koko ajan pieni ”tekis niin mieli kun muutkin”, ja sitten toinen vaihtoehto on se, että itselleen iskostetusta ”siististä linjasta” huolimatta on lähtenyt täysin lapasesta, ja epäonnistunut fiilis valtaa alaa sisäiseltä joulurauhalta.
Vaihtoehdot ovat siis joko morkkis ja luuserifiilis tai koko päivän kestävä henkinen vääntö ja neuvottelu itsensä kanssa. Ja mitä tapahtuu joulun jälkeen? Vedetään sitten kitukaloreille höyrytettäen lähinnä rasvatonta broileria pannulla vedessä parin päivän ajan hirveissä morkkistuskissa?

jouluähkystä selviäminen
Kuviolliset sohvatyynyt: TÄÄLTÄ*

Mikä tähän ratkaisuksi? Miten sen paskan ja ruokastressiä pullollaan olevan joulun voisi välttää? No hemmetti vie sillä, että annat itsellesi luvan nauttia ja höllätä edes yhdeksi päiväksi vuodessa! No miksi? Koska A) joko kuitenkin ”epäonnistut” epäinhimillisessä tavoitteessasi ja morkkistelet tätä tai B) tuhlaat yhden vuoden nautinnollisimmista päivistä turhaan henkiseen kamppailuun itsesi kanssa, joka aiheuttaa väkisin pientä piilevää takakireyttä. Toki on eri asia, jos jouluruoka sekä herkut eivät ylipäätään muutenkaan maistu, mutta veikkaan, että tämä ei ole kovin yleinen ”ongelma”.
Jouluähkystä selviäminen on mielestäni ihan yliarvostettu juttu, ja itse olen lähinnä keskittynyt päinvastaiseen toimintaan. Sen vuoksi ajattelinkin pistää jakoon omat vinkkini ja ässät hihastani nimenomaan sen ruokamäärän maksimointiin. Miten sinne massuun saisi mahtumaan tarvittavan monta erilaista makumaailmaa ja maksimoitua joulunpyhien mussuttelunautinnon? 😉

 • Pidä ”aterioista” kiinni, älä napsi koko aikaa. Jos vedät itsesi ähkyyn heti aamusta ja mussutat menemään koko ajan, niin ähky olo ei poistu, etkä missään vaiheessa pysty santsaamaan oikeasti kunnolla. Anna siis vatsan rauhoittua (edes yhden kerran päivässä) kunnolla, niin uppoaa taas!
 • Aloita heti aamusta, ja syö oikein mehevä aamupala. Itse kannatan riisipuuroa, ja kylkeen voisi kuvitella vetäisevän myös vähän saaristolaisleipää kermajuustolla ja lohella. Jälkkäriksi kahvin kanssa joulutorttu. Tai kaksi. Muista sitten pitää useamman tunnin tauko ennen seuraavaa ateriaa, jotta vatsaan tulee oikeasti tilaa.
 • Valitse joulupöytään sekä illan juusto- ja suklaatalkoisiin joustavat housut ja rento yläosa. Mikään ei ole niin inhottavaa, kuin kiristävä farkunnappi ja tiukka trikoopaita turpean vatsan päälle pingotettuna. Yh.
 • Kun ähky iskee, niin nauti siitä! Aijjjettä! Kerrankin on saanut nauttia oikein olan takaa, ja voi keskittyä puhaltelemaan sohvalla potslojot tuijotellen joululähetysten antia. Niin, ja tunkea vatsalaukkuun vielä yhden Wiener nougatin lisää.
 • Pinkeästä kummusta kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Vertaile iskän tai siskon kanssa kummalla on isompi, ja ota todistusaineistoa Snapchattiin tai InstaStoryyn. Pic or didn’t happen.
 • Vielä ennen nukkumaan menoa mahtuu aivan varmasti vielä vähän jämäsuklaita ja pari kinkkusiivua sinapilla. Anna mennä. Tekee mielesi kuitenkin.

jouluähkystä selviäminen
Velour-onesie: TÄÄLTÄ*

Jos kannatat tänä(kin) jouluna kukkurallisia herkkulasteja ja vähintään kahta santsilautasta joulupöydässä, niin klikkaa tuonta pientä sydänpainiketta, joka löytyy otsikon alta tai mobiilissa myös alaspäin scrollatessa alareunasta. Pus. <3

Vatsantäyteistä joulun aikaa jokaiselle äidin pikku porsaalle! Nöf Nöf!

Tsekkaa myös:
Lähtikö syöminen taas lapasesta?
& Saako lepopäivistä nauttia?

Edellinen juttuni:
Valmiita treenejä joulun pyhille

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (37)
 1. Piia, sä oot vaan paras! Sun asenne ja suhtautuminen kaikkeen treeniin ja ruokaan yms on mahtava! Ja tietysti myös nuoremmille seuraajille tärkeää asiaa, niin monella meinaa ruokailut ja treenit mennä överiksi..
  Ihanaa (ja ruuan täyteistä ;)) Joulua sulle! 🙂

  1. Piia Pajunen
   22.12.2017, 15:23

   Voi vitsit kiitos! <3 Ruuasta ja treenistä on tullut kyllä monille vähän liiankin stressaava, kun homman pitäisi olla nimenomaan toisin päin. Pieni hölläys pipossa asiassa kuin asiassa yleensä vain johtaa parempaan lopputulokseen ja hieman mukavampaan elämään. Kerranhan sitä vain täällä ollaan. 😉
   Ihanaa ja maistuvaa joulua sinnekin! <3 🙂

  2. Samaa mieltä, ihana Piia❤

  3. Piia Pajunen
   23.12.2017, 12:01

   Kiitos Noora! <3 Pus!

 2. Ja ei vitsi miten treenikin kulkee sitten joulun jälkeen kun on kunnolla syöty muutama päivä 😉 Ja yks vinkki vielä tuohon listaan! Käy päivällä ulkona kävelyllä tai vaikkapa pulkkamäessä. Raikas ulkoilma maksimoi aina ruokahalun! 😀

  1. Piia Pajunen
   22.12.2017, 15:24

   No äläpä! Kyllä on lihassa painetta tuon jälkeen ja löpöä riittää, haha! Eli pelkkää voittoa koko jouluähky! 😀 Tuo ulkoilun lisääminen oli muuten todella osuva huomio ruokahalun herättämiseksi!

Kommentointi suljettu.