IG Q&A – LASTEN NIMET? TOSI-TV? TÖRKYKOMMENTIT?

tosi-tv
Hellurei ja hellät tunteet näin maanantaihin! Heittelin viime perjantaina Instagramissa Mystoryn puolelle kysymysboksia kehiin, ja lootaan pamahti kiperiä kysymyksiä rnemmän kuin laki sallii! Pientä suodattamista täytyi tehdä, ettei postaus olisi venynyt Uuden testamentin mittaiseksi. Jätin siis tästä kaikki yleismaailmallisemmat treeni- ja ravintokysymykset omaan postaukseen, mutta näistä aihepiireistä omakohtaiset kysymykset vielä valkkasin tähän. No ei jaksa enempää alustaa, joten hiiops! Kyssäreiden äärelle, plöts!

Aiotko tehdä yliopistokoulutukseen liittyviä töitä tulevaisuudessa?
Itseasiassa koen tekeväni niitä tälläkin hetkellä, mutta käyttäväni omaa koulutustaustaani vain melko luovasti. Yrittäjänä varmasti tulen ajan myötä laajentamaan omaa toimialaani hieman laajemmalle, mutta jos puhutaan varsinaisista diplomi-insinöörin ”perinteistä” töistä (en suosi tuota ahdasta termiä), niin en ole ajatellut tekeväni.

Mistä saat kaiken tuon energian? Ja kerro toki omat vinkit tsempata itseä arjessa!
En mä aina mikään sähikäinen ole, ja joskus mäkin olen todella nuutunut. Harvemmin silloin jaksan sometella, ja meissä jokaisessa on paljon ulottuvuuksia, joita kukaan muu ei näe. Ehkä kuitenkin perusluonteeltani olen aika vauhdikas ja rempseä.

Itse saan voimaa paljon siitä, että muistutan itseäni mikä itselleni on tärkeää ja mitkä tavoitteeni ovat pitkällä tähtäimellä. Millaista elämää haluan elää, ja millainen haluan olla ihmisenä. Näissä en keskity mihinkään yksityiskohtiin, vaan fokusoidun ennemminkin abstratkiin hahmotelmaan. Esimerkiksi haluan pystyä olemaan ylpeä siitä, mitä olen saanut aikaan nyt ja tulevaisuudessa.

Kuinka kauan tiesit, että lopetat urheilu-urasi, ennen kun sen teit?
Selkeä päätös tuli noin 1,5 kuukautta ennen viimeistä kilpailuani. Se tuli yhtenä päivänä ihan todella puskista ja kuin salama kirkkaalta taivaalta ilman erityistä triggeriä, mutta tiesin heti, että tämä tulee olemaan lopullista. Siksi olenkin tyytyväinen tähän päätökseen, kun se tuli oman vahvan tunteeni pohjalta, vaikka herkistyn yhä vieläkin tästä asiasta kirjoittaessani.

Millainen unirytmi teillä on miehesi kanssa? Menettekö samaan aikaan nukkumaan?
Meillä on aika jämpti unirytmi, ja yleensä unille mennään kello 22.30-23.30 ja herätys 7-8 välillä riippumatta onko viikonloppu vai arki. Mennään aika nukkumaan samaan aikaan, mutta saatetaan herätä toisinaan eri aikoihin. Olen itse aika herkkä nukkuja ja kuulemma jopa ”uninatsi”, enkä pysty menemään nukkumaan, jos muita on vielä hereillä. 😀

Oliko sulla nuorena ulkonäköpaineita?
Ei oikeastaan. Ehkä isoimmat ongelmat liittyivät omiin luonnonpörröisiin ja kikkaroihin hiuksiini, ja olisin nuorempana tehnyt mitä vaan, että olisin saanut samanlaiset suorat hiukset kuin suurimmalla osalla muilla.

Mikä on ollut elämässäsi jännittävin hetki?
Tähän täytyy varmaan sanoa se, kun vaihdoin urheilulajia lennosta kilpacheerleadingistä vapaaohjelmafitnessiin. Se oli mulle aivan sairaan merkittävä muutos, sillä olin elänyt niin vahvasti kasvattilajini mukana ja kasvanut sen parissa. Ensimmäiset konkreettiset askeleet tänne suuntaan pistivät mut muutamaksi päiväksi aivan jännityksestä jäykäksi ja vatsassa asti puristi. Se oli hyppääminen niin isoon uuteen, ja toisaalta siitä lähtikin ehkä liikkeelle se oma uskallusten sarjani elämässä.

Miten suodatat ilkeät somekommentit ja muut sen tyyliset arvostelut?
Pelkäksi pään aukomiseksi tarkoitetut kommentit poistan samantien, sillä en harrasta sitä omissa kanavissa itsekään enkä pidä sitä muutenkaan arvossa. Lisäksi se on muutenkin niin retardia toimintaa lähteä netissä näytön suojamuurin takaa huutelemaan henkilökohtaisuuksia. Asiallista, hyvin perusteluta ja rakentavaa kritiikkiä on taas mun mielestä mahtava saada, ja oikeasti tykkään siitä, että tuodaan esille myös muita näkökulmia aiheeseen.

Ehkä ennen suoranainen arvostelu jäi vaivaamaan enemmän, mutta nykyään olen aika hyvin sisäistänyt sen, että arvostelu kertoo huomattavasti enemmän siitä arvostelijasta itsestään, enkä itse arvosta tämän tyylisiä nettihuutelijoita ihmisinä muutenkaan. Kukaan ei myöskään tunne minua oikeasti paitsi minä itse ja oma lähipiirini, ja loppupeleissä satunnaisten yksilöiden (tai ryhmien) mielipide ei vaikuta elämääni millään tavalla. Minä elän omaani ja muut elävät heidän omaansa. That’s it. 🙂

Onko sulla lemppari pussilakanasettiä?
Pari nousee selkeästi yli muiden, ja tykkään melko selkeistä kuoseista. Ensimmäisenä käteen kyllä tarttuu usein satiinilakanat. <3

Mitkä on kolme sellaista paikkaa, jonne kaikkien pitäisi mennä sun kanssa?
1. Ehdottomasti joku lasersota tai paintball. Siellä mun primitiivinen taisteluviettini ottaa täysin vallan. 😀
2. Saunaan ja avantoon!
3. Superparkiin ottamaan kaksintaistoa pallotaulupelissä. Shabujaa! Hikistä paiskontaa!

Mihin tosi-TV-ohjelmaan osallistuisit mieluiten? Onko sua pyydetty mukaan mihinkään?
Yhteen formaattiin mua on pyydetty, mutta en halunnut lähteä mukaan, sillä formaattiin oli kätketty omaan makuuni vähän liikaa draaman tuntua. Olen aika kriittinen tällaisten asioiden suhteen, sillä en erityisemmin välitä julkisuudesta itsessään, mutta en ikinä sanoisi ei ikinä. Jos formaatti ei ole sensaationhakuinen, niin voisin jopa harkita, jos konsepti muuten tuntuisi kiinnostavalta ja itselleni antoisalta.

Mitä kaikkea olet harrastanut elämäsi aikana?
Pääosin partiota, kilpacheerleadingiä ja vapaaohjelmafitnessiä. Kilpa-aerobiciä on tullut myös joskus testattua, ja vapaa-ajalla on tullut paljon myös hiihdeltyä, tehtyä kaikenlaisia käsitöitä sekä pelattua huikean paljon tietokone- ja lautapelejä.

Parhaat foodprep-vinkit?
Panosta makuun ja laatuun! Mikään ei ole tylsempää kuin mauton kuiva känttysafka. Yh. Tee sellaista safkaa valmiiksi, josta oikeasti tykkäät!

Treenaatko crossfittiä, ja mikä sai sut innostumaan siitä? Mistä tykkäät siinä eniten?
Elokuun alusta olen lähtenyt treenailemaan tämän lajin parissa ihan huvin vuoksi, ja innostuin lähtemään mukaan parin kaverin kautta. Ihan parasta mun mielestä on valmiiksi rakennetut ja ohjatut laadukkaat treenit, joissa voi itse haastaa itseään juuri omalla tasollaan.

Tykkään myös ihan älyttömästi siitä, että lajissa yhdistyy niin monta eri osa-aluetta, luonteenpiirrettä ja ominaisuutta etenkin oman urheilutaustani puolesta, ja silti on ihan äärettömän paljon opittavaa. Raskaiden painojen parissa sekä omalla kropalla työskentely kiehtoo, ja tämän lajin parissa se on mahdollista. En silti kutsuisi itseäni erityisemmin crossfittaajaksi, ja kunhan vain harrastelen määrätietoisesti itseäni kehittääkseni.

Missä kaupungissa olet syntynyt ja minä vuonna?
Olen syntynyt Jyväskylässä vuonna 1990.

Onko susta koskaan sellaista fiilistä ennen treeniä, ettet vaan jaksais millään treenata?
Todellakin on, ja itseasiassa aika usein. Tiedän kuitenkin, että lämmittelyssä mieli ja kroppa lähtee pörräämään lähes aina, ja fiilis treenin jälkeen onkin aivan eri planeetalta. Siksi sinne treenille on tullut raahattua omaa hanuria jo vuosikausien ajan. Toki jos fiilis on oikeasti ihan nuhjuinen ja nuutunut, niin skippaan tällöin treenin (mikäli kyse ei ole sitovasta joukkuetreenistä tms.).

Mitä tomaatille kuuluu? (tästä tuli useampi kysymys :D)
Ahahahahha! Mun Instastoryä seuranneet tietää, että mulla oli joskus alkukesästä maailman siistein tomaatti! Se lähti itämään sisältä päin varmaan 30 eri kohtaa, ja vihreät tomaatin idut puskivat tomaatin kuoren läpi kauttaaltaan. 😀 Lopulta tomaatti kuitenkin näivettyi niin kokoon, että se oli pakko heittää menemään. Tätä oli vaan ihan sairaan mielenkiintoista seurata!

Mikä on sun mielipide alle 15-vuotiaista seuraajistasi?
Suurin osa seuraajista kuuluu mulla välille 18-34-vuotiaat (joista isoin 25-34-vuotiaat), mutta mun mielestä on ihan mahtavaa, että seuraajia löytyy eri ikäryhmistä!

Mikä on sun lempiyleisurheilulaji?
Katsottuna vai toteutettuna? Kaikkia heitto- ja hyppylajeja on aina mielenkiintoista seurata, ja toisaalta tykkään myös juoksulajeista, joissa tulee vastaan tiukkoja tilanteita. Toisaalta en hirveästi seuraa urheilua, vaan enemmänkin minua kiinnostaa ne itse urheilijat lajeista riippumatta. Itse tykkäsin koulun liikuntatunneilla painella pituushyppyä.

Kuinka pitkä olet? Näytät todella lyhyeltä.
Pätkä mikä pätkä! Olen tällainen 156 senttimetrin nilkoista nappaaja!

Tuleeko kolmijakoinen nettivalmennus olemaan yhtä kovaa settiä kuin nelijakoinen?
Molemmat valmennukset tähtäävät maksimaalisen kehitykseen tasapainoisesti ja järkevällä otteella, haastamaan sopivasti treenirintamalla ja opettamaan uutta. Eli kyllä tulee olemaan, ja toteutuksen lopputulos on paljon myös itsestä kiinni, että kuinka halukas on oppimaan. 😉

Mitä mieltä olet valmisateroista? Voiko niitä syödä esimerkiksi silloin, jos on tosi kiire?
Valmisaterioista löytyy nykyään melkoisen laajalti ihan sairaan osuvia vaihtoehtoja niin ravintosisällön kuin laadunkin puolesta. Ei kaikki valmisruuat todellakaan ole mitään skeidaa, ja syön niitä itsekin toisinaan vauhdin huuman keskellä arjessa.

Mitä mieltä olet treenilatureiden käytöstä, ja onko sulla joku oma suosikki?
Treenilaturit voi täsmäiskuina olla ihan paikallaan, ja itsekin käytän niitä joskus ja etenkin aamutreenejä ennen. Mun oma suosikki on tällä hetkellä FASTin Preload omenan makuisena (törkeän hyvä maku). Monesti tulee myös hörpittyä ihan perinteistä kahvia ennen treeniä.

Kuulutko tyyppeihin, jotka vaihtavat joka aamu sataan kertaan vaatetta ennen lähtöä?
En ehkä ennen lähtöä, mutta saatan testailla ehkä sataa eri asua tai yhdistelmää ennen valintaan päätymistä. Monesti kyllä valkkaan jo asun edellisenä päivänä valmiiksi henkariin roikkumaan, niin helpottaa kummasti sitä aamuvenkslaamista, hah. 😀

Valmennatko kisaajia fitnesslavoille asti?
Tällä hetkellä mulla on kaksi kisavalmennettavaa, mutta vielä toistaiseksi en tee laajemmin kilpailuvalmennuksia, sillä omat resurssini ovat tällä hetkellä melko rajalliset, ja haluan pystyä sitoutumaan urheilijaan valmentajana oikeasti.

Mikä on sun pisin tauko treeneistä esim. loukkaantumisesta johtuen?
Pisin tauko taitaa olla about puolisen vuotta vuonna 2010, kun molemmat takareiteni leikattiin ja toipumisvaiheessa toisen takareiden istuinkyhmyyn kiinnittyvä jänne pääsi repsahtamaan osittain hanurista irti. Tämä oli itselle aika rankkaa aikaa henkisesti moneltakin kantilta, ja lisäksi en voinut istua tai liikkua kunnolla moneen kuukauteen, vaan päivät menivät pakosti aika pitkälti makuulta, mikä luonnollisesti vaikutti todella moneen asiaan elämässäni.

Mikä on sun lempparisuklaa?
Ehdottomasti Fazerin salmiakkisuklaa! Hands down! Maraboun minttukrokantti kyllä iskee edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Ootko ikinä ajatellut, että voisit vetää jotain puhekeikkaa lukijoille?
Oon ajatellut tätä paljonkin, sillä tykkään ihan hirveästi puhua ihmisille livenä! Omat resurssit eivät vain tahdo riittää tallaisten organisoimiseen omasta toimesta, mutta olen esimerkiksi puhumassa lokakuun ekana viikonloppuna Nordic Fitness Expoilla Lahden messukeskuksella lauantaina aamupäivästä. 🙂

Haluaisitko toisen koiran? Uros vai narttu?
Tällä hetkellä en, ja Pöpö saa toistaiseksi säilyä meidän silmäteränä ja jakamattoman huomion kohteena, hah! Jos joskus meille toinen koira päätyy, niin varmaan narttu olisi tämäkin.

Teetkö HIIT-tyyppisiä treenejä?
En erikseen ja tieten tahtoen. Toki tiukempia sykevetoja tulee tehtyä nyt etenkin crossfit-treenien parissa, ja lisäksi kilpacheerleadingin parissa pidempiä koreografiavetoja tehdessä sykealueita tulee myös käytettyä aika laajalti.

Mikä tai kuka sua inspiroi?
Ihmiset, jotka eivät tyydy vain unelmoimaan, vaan pyrkivät toteuttamaan niitä tilanteesta huolimatta. Aiiivan ehdottomasti oli kyseessä mikä unelma tahansa. Huokuva määrätietoisuus ja intohimo omaa juttua kohtaan on vaan kaunista, ja saa mut välillä jopa ihan herkistymään.

Mikä on parasta elämässä?
Rakkaus, tunteet ja yllätyksellisyys. Ja pienet asiat, kuten kuuma kahvikuppi, selän rapsutus, musta huumori sopivassa paikkaa ja epäonnistumiselle nauraminen. 😀

Tuntuuko joskus, ettet viihdy kehossasi?
Ei oikeastaan. Oikeastaan tuntuu olo silloin tukaltalta, mikäli jokin vanha urheiluvaiva alkaa vihoittelemaan voimakkaammin ja arjessakin tuntuen. Tai jos keho tuntuu selkeästi yliväsähtäneeltä tai vatsa jostain syystä selkesti reilusti turvonneelta. Onneksi näitä päiviä on aika harvoin.

Onko teillä miehesi kanssa unelmia jälkipolvesta? Monta lasta haluaisit, ja minkä antaisit nimeksi?
On kyllä, muttei ihan tällä sekunnilla. En kyllä haluaisi lykätä perheen perustamista reilusti yli 30 ikävuoden, mutta katsotaan mihin elämä tässä vie ja tuo tullessaan. Ennen halusin ehdottomasti 3-4 lasta, mutta nyt olen ehkä kaksi lasta tuntuisi huomattavasti houkuttelevammalta. Vaikka tykkäänkin ajatella pitkäjänteisesti, niin liikaa en halua elämääni lähteä suunnittelemaan. Nimen päättäisin vasta, kun lapsen oikeasti käsissäni näkisin. 🙂

Oliko sulle selkeetä mitä lähdit opiskelemaan? Oliko muita vaihtoehtoja?
Joo ja ei. Jokin teknologiaan tai tieteeseen suuntautuva tuntui kiinnostavan eniten, ja lopullinen ratkaisu tuli tehtyä oikeastaan sen perusteella, että Johannes oli saanut vuotta aiemmin paikan TTY:ltä (kävi intin välissä), ja diplomi-insinöörin opinnot tuntuivat osuvan aika näpsäkästi omaan palettiini.

Se oli vähän sellainen ”no kokeillaan nyt tätä”, ja ensimmäisen vuoden jälkeen vaihdoin vain suuntausta pääsykokeiden kautta tietotekniikasta tuotantotalouteen. En nimittäin ollut uskaltanut hakea muualle kuin tietotekniikan linjalle (oli siitä kyllä aidosti kiinnostunut), sillä luulin, etten pääsisi korkeamman pääsypisterajan linjoille sisään, mutta huoli oli aivan turha. Hitto, kun on joskus ollut niin sairaan epävarma omista kyvyistään.

Millon sulta tulee tubeen uusi myday? Ja voisitko joskus tehdä mitä syöt päivässä videon?
YouTube on mulla ollut hetken aikaa vähän hiljaisemmalla, sillä elämä ja työkuviot ovat vaatineet multa niin paljon huomiota muualle. Tarkoitus kyllä taas jatkaa tube-hommia tässä hiljalleen, kun meno rauhoittuu hieman, hah! 😀

Pärinöitä metsästetään! Top5 energiajuomat + limut?
Viis lempparia energiajuomista on ehkä Celsiuksen appelsiini-granaattiomena, Rodeo light, MegaForce light (tutummin Möfö), ED lemon light ja Lidlin Kong Strong light. Limppareista Sprite Zero, Rainbow Festival, Cokis Zero, Jaffa Ananas ja Jaffa Appelsiini.

Mitä taitoja osaat, joista voit olla ylpeä? (ei tarvii olla mitään supererikoisia :D)
Oon toisinaan aika haka strategialautapeleissä. Osaan laittaa hyviä lihapatoja. Olen todella taitava lakkaamaan ja koristelemaan kynsiä. Ja rakastan mun takaperinvolttitaitoa. Siitä en luopuisi mistään hinnasta. 😀

Jos sun täytyisi elää loppuelämä yhdellä tietyllä ruualla, niin mikä se olisi?
Hmm. Varmaankin kaurapuuro marjoilla voisi olla kova juttu!

Jos sun pitäisi taistella joko 10 kanan kokoista norsua tai 1 norsun kokoista kanaa vastaan, niin kumman vaihtoehdon kohtaisit?
No johan on! Norsun kokoinen kana voisi olla niin karmaiseva ilmestys ja äkäisenä liian ylivoimanen, että valitsen ne pienet norsut. Niissä voisi olla edes mahdollisuus pistää ne pakettiin yksitellen kärsästä moukarilla heilautellen. 😀

Lempiruoka ja -herkku?
Mä tykkään ruuasta niin laajalla skaalalla, että olen niin tylsimys, etten osaa sanoa yhtä selkeää lempparisafkaa, hah! Saako herkuksi sanoa kylmä tuoppi hyvää IPA-olutta? 😀

Mikä olis sun unelmamatkakohde?
Tällä hetkellä kotimaan matkailu kiinnostaisi ihan hirveästi ja tuntuisi ajatuksena kaikkein rentouttavimmalta. Suomessakin on niin paljon upeita kohteita kartoittamatta, eikä aina tarvitsisi lähteä niin kauas.

Elämänohjeita 18-vuotiaalle lukiolaiselle, jolla elämä vasta edessä?
Anna palaa! Älä epäile itseäsi vaan tee rohkeasti niitä asioita, joita ihan oikeasti haluat tehdä. Itse epäilin tuon ikäisenä itseäni aivan liikaa ja rajasin omia mahdollisuuksiani omin kätösin ihan suotta. Luulin, että elämässä pitäisi mennä jotain tiettyä kaavaa, mutta ne kaavat on vain omassa päässä luotuja rajoituksia. Elämä ei ole fataalia, ja jos yksi ovi sulkeutuu, niin uusia avautuu joka hetki sadottain.

Käytätkö maitohappobakteereita säännöllisesti?
En käytä säännöllisesti, mutta usein jaksottain ja erityisesti erikoistarpeessa (esim. antibioottikuurit, ulkomaanreissut ja kovemman rasituksen jaksot tai flunssakaudet) kyllä. Laadukas maitohappobakteeri on oikeasti kova juttu, ja suoliston hyvinvoinnilla ja bakteeritasapainolla vaikuttaisi oikeasti olevan paljon suotuisia ja vielä merkittäviäkin vaikutuksia, joista paljastuu pikkuhiljaa paljon uutta tutkimustietoa.

Miten sulla on mennyt nyt cheerleadingin parissa? Miten löysit lajin alunperin?
Treenailen entisten SM-tason kilpailijoiden aikuisten höntsäjoukkueessa kerta viikkoon, ja on ihan sairaan kivaa päästä haastamaan itseään taas oman kasvattilajin parissa. Alunperin päädyin lajiin isosiskoni jalanjäljissä.

Treenaatko yhtään aerobista tällä hetkellä?
En suuremmin erikseen, mutta sykettä tulee pidettyä siellä peruskestävyyden puolella paljon muuten treenin parissa. Huolellisissa ja monipuolisissa lämmittelyissä sekä itse treenissä se syke kyllä monesti nousee ja pysyy ylhäällä ilman erityistä siihen tähtäävää harjoitteluakin.

Miten voi saada oman itsevarmuutensa nousuun?
Keskittymällä niihin asioihin ja ominaisuuksiin, jotka ovat itselle luontaisesti vahvoilla. Löydä ne asiat, joissa olet itse hyvä, ja panosta niihin. Onnistuminen sekä vahvuuksiin ja intohimon kohteisiin keksittyminen yleensä nostaa eniten sitä itsevarmuutta, ja se monesti heijastuu muillekin elämän osa-alueille. Kaikkien ei tarvitse olla kaikessä hyviä, ja yleensä ne erikoisosaamisen alueet löytyvät ja jalostuvat ajan kanssa hiljalleen. 🙂

How much is the fish?
PARAS BIISI SCOOTERILTA IKINÄ!

Muistan joskus lukeneeni, että valmentajasi olisi sanonut sinulle fitnessiä aloittaessasi, että rakenne lajiin olisi ollut sinulla todella huono. Miksi näin, sillä nythän ei yhtään näytä siltä?
Pitäisi joskus kaivaa tästä kuvat esiin, hah! Levein kohtani oli mun lantioni ja perseeni, ja hartialinja äärimmäisen kapea jo ihan rakenteen puolesta. Olin siis enemmänkin alaspäin aukeava A, kun lajissa haetaan nimenomaan sitä V-mallia. En edelleenkään omaa kovin leveää hartialinjaa, eikä lantioni ole kaikkein kapoisin, mutta pitkäjänteisellä työllä ja vartalon hallintaa kehittämällä tähän sain aikaan melkoisen ison muutoksen oikeissa opeissa. Mallini siis ei ole lajia ajatellen edelleenkään parhain muttei suinkaan huonokaan.

Mitä lempinimiä Pöpö on saanut?
Paskakanootti, Paskanakkeli, Taistelu-Jaska, Kakkanaama, Pieni kusipää, Papana, Pöppeli ja Pöi. Näin muutamia mainitakseni. 😀

Paras muisto fitness-kisoista?
Ehkä se, kun voitin Arnold Amateur Europessa sarjani ja overallin sekä nappasin samalla ammattilaiskortin. Toisaalta myös kisareissuilla on ollut niin paljon hauskoja hetkiä ja hämmentäviä sattumia, että kokonaisuutena kaikki kisareissut ovat vaan täyttä kultaa. 😀

Onko tullut mieleen, että kisaisit vielä fitnessissä?
Eipä juuri. Ainoastaan yhtenä päivänä viime keväänä tuli sellainen fiilis, että hitto pitäisköhän vielä riipaista, mutta se meni samassa päivässä ohi, eikä ole sen jälkeen edes käynyt mielessä. Olen kiitollinen siitä, mitä olen urheilijana saanut lajin parissa kokea ja saavuttaa, ja nyt haaveeni on muualla sekä lajissa taas eri tehtävissä. 🙂

Paljon sulla uppoaa kaloreita (arvioiden) päivässä?
Ei mitään käryä! Heittäisin hatusta, että sellaisen 1800-2800kcal välille osuu mun päivät, ja joskus tulee satunnaisesti vedettyä varmasti aika paljon enemmänkin. 😀 Syön siis sen verran että nälkä lähtee, safkaa ei tee enempää mieli ja treeni kulkee. Se toimii aika hyvin mittarina, ja veikkaisin, että että aika hyvin puoleen väliin tuota hajonta-arvioitani osuu suurin osa päivistäni.

Tykkäsitkö koululiikunnasta, kun olit nuorempi?
Todellakin! Parasta oli olla lukiossa liikuntaluokalla, kun liikuntaa oli niin paljon ja koko porukka aina ihan messissä oli kyseessä laji kuin laji!

tosi-tv
Retro-college: TÄÄLTÄ* // Super skinny-farkut: TÄÄLTÄ* // Tennarit: TÄÄLTÄ*

Jonkin verran tuli myös kyselyitä selkeämmästi nuorille tähtääviin treeni- ja ravintokysymyksiin, ja näihin liittyen voisin tehdä myös ihan oman setin. Sitä ennen suosittelen jokaista tätä tapittaavaa nuorta (ja miksei vanhempaakin) tsekkaamaan postaukseni vuoden takaa ”Sinä nuori, joka haluat olla fit”.

Muikeaa maanantaita!

KURKKAA MYÖS:
Meidän koti sellaisena kuin se on
& Miten söin teininä?

EDELLINEN JUTTUNI:
Kestävä meikkipohja – Näillä sen teen!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (10)
 1. Lempparivalmisruuat jakoon! Töihin ei millään aina jaksaisi tehdä ruokaa mukaan niin tulisivat tarpeeseen 🙂

  1. Piia Pajunen
   4.9.2018, 09:24

   Tästä voisin kyllä yrittää koostaa jonkun postauksen!

 2. tulevateekkari
  3.9.2018, 16:05

  Kysymystä en laittanut, mutta yksi 18-vuotias lukiolainen täällä myös! Pakko sanoo, että tuo rohkeasti unelmien perässä kulkeminen ja itseensä uskominen on vielä vähän hakusessa. Aina on tullut unelmoitua suuria ja just tuo teknillinen (tty tai aalto) kiinnostais paljon, mutta haluisin sieltä edetä vähän muualle kun perus koodariksi, enemmän sellanen uusien asioiden kehittäminen ja työskentely ihan tuolla atomitasolla vaikeiden kysymysten parissa olisi niin mielenkiintosta, mutta pelottaa ettei enää yliopistossa älykkyys riitä, kun mennään lukiotietoo vaikeempaan
  mut hei tosi kiva postaus taas kerran! blogien lukeminen vie ajatukset parin viikon päästä olevista kirjotuksista hyvin muualle 😀

  1. Piia Pajunen
   4.9.2018, 09:29

   Heii sinä! Nyt anna kuule palaa vaan, ja hae opiskelemaan niiden asioiden pariin, mikä sua oikeasti kiinnostaa! Kyllä noista opinnoista selviää, ja siellähän ollaan juuri sitä varten, että opitaan uutta ja syvennetään osaamista. Yliopisto on loppupeleissä koulu siinä missä muutkin, ja niin se systeemi on rakennettu, että siellä koulutetaan niitä, kenellä sitä koulutusta vielä ei ole. Joten pliiiiis usko mua! Anna mennä ja paina menemään kohti sun unelmia!
   Ja mitä asioiden todelliseen asiantuntijuuteen tulee, niin ne asiat opitaan usein vasta työelämän puolella. Opiskelu antaa ikään kuin pohjan ymmärtää asioita ja työelämässä vatsa oikeasti pääsee syventymään niihin erikoistaitoihin ja osaamiseen. Mun yksi isoimmista harhaluuloista oli (vaikka sitä joka paikassa toitotettiin), että koulusta valmistuessasi osaat kaiken. Noooo way. 😀 Paljon sieltä jää käteen, mutta isoin oppi tulee vasta, kun niiden asioiden parissa pääsee oikeasti työskentelemään ja soveltamaan sitä pohjatietoa, mikä koulussa on opittu. Tätä sekä minä että lähes kaikki ympäriltäni valmistuneet diplomi-insinöörit ovat sanoneet. 😀

Kommentointi suljettu.