HYVÄT URHEILULIIVIT – Omat lempparini
Sisältää mainoslinkkejä *
Urkkatoppeja ja urheiluliivejä on kertynyt täällä päässä aikamoinen liuta kaappien kätköihin, sillä ne ovat olleet sattuneesta syystä aika kovalla käytöllä omassa elämässä ja jatkuvalla syötöllä. Kun urheilukuteita tulee kätettyä arjessa enemmän kuin farkkuja, neuleita ja tavallisia rintsikoita, niin kaipa tuo vaatekaappikin on käyttäjänsä näköinen. Ja täällä päässä myös etätoimisto kotona on ympäri vuoden epidemioista riippumatta, niin monesti mukavuus (yhdessä ulkonäön kanssa) vievät arjessa voiton. Eli urkkatoppi käytössä hyvinkin usein.
Tähän postaukseen olen siis koonnut omia suosikkejani, joita on tarttunut matkaan. Urkkarintsikathan ovat usein makuasioita, ja jokaisella käyttäjällään myös yksilölliset vaatimukset. Jos siis omaat selkeästi suuremman rintavarustuksen ja kaipaat hyviä tärppejä esim. juoksuliiveihin isommalle kupille, niin luultavasti tämä postaus ei osu ehkä sinulle. Toki keskivahvaan tukeen sekä tasaisempaan salitreeniin (tai kevyempään liikuntaan) tärppejä jaossa!
Itsellä olennaisiksi tekijöiksi urkkatopeissa ovat nousseet:
- Riittävä tuki (itsellä keskivahva pääosin riittävä)
- Miellyttävä ja mukava päällä
- Sopivan yksinkertainen malli, jota pystyy yhdistelemään toimivasti erilaisiin toppeihin ja yläosiin. Kikkailut mallissa myös liian usein syövät istuvuutta ja tukea.
- Tyylikäs ulkonäkö (koska merkkaahan se)
HYVÄT URHEILULIIVIT
NIKE INDY
Niken Indy-urkkatopit ovat oma kestolempparini jo varmaan kymmenen vuoden ajalta. Ehkä hiljalleen nämä ovat alkaneet väistymään uudempien (ja tukevampien) lemppareiden tieltä, mutta en silti millään voisi tässä postauksessa sivuuttaa näitä. Näissä ainoastaan kevyt tuki, eli toimivat kevyemmässä treenissä ja esimerkiksi perinteisessä salitreenissä.
Erityisen suurta rakkautta näissä allekirjoittaneessa herättää tuo aivan loistavan kaunis perusmalli, joka ei ole liian ”tunkkainen” tai sisällä mitään turhia ja toimimattomia kikkailuita. Värejä ja sävyjä löytyy lähes joka lähtöön, ja kevyt toppaus tekee ulkoasusta sopivan ryhdikkään oloisen. Simppeli, tyylikäs ja perusvarma ei niin hölskyvään menoon.
RÖHNISCH KAY SPORTS BRA
Röhnisch-urkkatopit: *TÄÄLTÄ // Kuvioituna: *TÄÄLTÄ
Röhnischin urkkatoppeihin olen syttynyt tässä reilun vuoden sisään ihan kympillä, ja siten nämä ovatkin kivunneet omalle ”vakkarilistalle” ja vielä korkealle! Keskivahva tuki, äärimmäisen tyylikäs simppeli perusmalli ja kauniita värejä. Toppi antaa myös hieman voimakkaampaa tukea verrattuna esimerkiksi Niken Indyihin. Se, mistä erityisesti tykkään on, että toppi toimii erityisen hyvin tarvittaessa ihan sellaisenaan yläosana (esim kesäkuumalla tai hikisessä menossa), koska etuosa on sopivan ”säädyllinen” ja peittävä.
Yleensä myös tykkään kevyesti topatuista urkkatopeista (ryhdikkäämpi ilme ja ei paista kaikki läpi), mutta näissä en jostain syystä ole edes osannut kaivata mitään ”vahviketta”. Yleisilme nämä päällä on aina ryhdikäs ja huoliteltu. Kokopolitiikan puolesta näistä kannattaa valita ehkä yhden isompi, jos keikkuu rajamailla.
SEKALAISET SUOSIKIT
Adidas: *TÄÄLTÄ // Under Armour Mid Crossback
Röhnisch: *TÄÄLTÄ // Kari Traa: *TÄÄLTÄ
Adidas Alphaskin Bra tuli bongailtua omaan kokoelmaani vastikään. Keskivahva tuki ja erittäin loistava perusmalli. Toppausta ei tässä mallissa ole, mutta materiaali on silti riittävän jämäkkä ja paksu, etten tätä edes huomaa kaipaavani. Tykästyin ihan todella paljon, ja maailman kaunein neonkorallisävy yksinkertaisen tyylikkään mallin kyljessä iski ja lujaa. Tähän kun saa kesäbrunan vielä kylkeen, niin avot.
Under Armour Mid Crossback-urkkatoppi ollut käytössä jo pari vuotta, ja päätynyt kestosuosiksi. Hyvä jämäkkä materiaali, muodossaan pysyvä kevyt toppaus (joka ei pyöri pesukoneessakaan ympäri) ja keskivahvatuki toimii todella hyvänä kombona monipuoliseen menoon. Malli aivan loistava ja klassinen ilman turhia kikkailuita.
Röchnisch Mesh-urkkarintsikat ovat olleet kovaa valuuttaa juoksulenkeillä, jossa tukea ja jämäkkyyttä tarvitsee selkeästi enemmän. Säädettävät olkaimet ovat jyreät, materiaali oikeasti jämäkkää muotoontoppauksineen ja takaosan hakakiinnityksen avulla tuen saa itselle sopivaksi. Tuotekuvauksessa lukee keskivahva tuki, mutta ylittää mielestäni kaikki muut keskivahvat reilusti.
Kari Traa on malliltaan ja ominaisuuksiltaan melko vastaava kuin tuo Niken Indy. Ellei jopa omaan makuuni hieman parempi. Irroitettava toppaus pysyy pesussakin hyvin paikallaan, ja sopii kevyehköön liikuntaan. Päällä tämä on järjettömän mukava ja ”hyvin muotoileva”, että saattaapi olla monesti käytössä ihan arkenakin normivaatteiden alla. 😉
Shock Absorberit ovat myös olleet pitkään kuumottelulistalla, mutta ovat toistaiseksi jääneet vielä metsästämättä, koska nykyiset suosikit ovat ajaneet asiansa paremmin kuin hyvin. Kun yleensä yhden pätevän mallin bongaan, niin näitä tulee rohmuttua ehkä toiset tai kolmannetkin eri kuosissa. Säästyy meinaan sovitusrumbalta ja netistä tilatessa tietää täsmälleen mitä saa. 😀
Tukea ja ryhtiä viikonloppuun! Pus!
TSEKKAA MYÖS:
15 x Tyyli- ja pukeutumistunnustuksia
EDELLINEN JUTTUNI:
Q&A – Kysymykset aivan kaikesta!
VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset
Itsellä tuota rintavarustusta on sen verta reilummin, että juoksulenkillä tai ”pomppivassa” menossa on syytä olla reilu tuki. Shock Absorberin Run-liivit on ihan ehdottomat siihen tarkoitukseen. Itseä monesti harmittaa, kun noissa oikeasti tukevissa liiveissä ei kovinkaan usein ole väreillä tai kuoseilla iloiteltu, vaan ovat melko tylsän näköisiä. Salitreenissä toki voi käyttää kevyempääkin liiviä, mutta monesti sitten taas noissa herkun näköisissä liiveissä koot loppuu M:ään tai L:ään….eli ei natsaa sekään, kun pitäs löytyä XL… 😕
Äh tää kokoasia! Mulla taas just monissa ”tukevammissa liiveissä” alkaa hämäämään tuo kuppikoon perusteella valinnan tekeminen. Koska mun oma kuppikoko on mitattuna (ihan liikkeessä tsekattu) todella hämmentävä. Kun tuota lihasta on tarttunut rintakehän ympärille omaan siroon rakenteeseeni nähden suhteellisen hämmentävästi, niin sekoittaa pakkaa, eikä se ”oikea mittojen mukaan katottu koko” vaan oikeasti istu mun päälle millään (ja on muutenkin sellainen, jota ei tosiaan saa edes normikaupoista lähes koskaan).
Oon siis vängännyt tässä mittoja vastaan, ja mennyt hieman muovautuneella vakkarilla kuppikoossa, joka on tukenut, istunut ja toiminut. Mutten uskalla tän perusteella silti urkkarintsikoita tilailla. 😀
Ennen lasta riitti itsellä juostessakin aivan mainiosti keskivahva tuki, mutta kiitos lössähtäneen rintavarustuksen, on nykyään shock absorberit aika must, mikäli treeni sisältää mitään reippaampaa. Todella harmi, koska tykkäisin niin perus psinijanselkätopeista ja ärsyttää yli kaiken, jos minkäännäköiset olkaimet pilkistekevät paidan alta. Urheiluliivivaatimukset ovat siis tuoneet mukanaan myös enemmän hihallisia treenipaitoja omaan vaatekaappiin painijanselkämallien sijaan
Mulla tuo sama, että ärsyttää jos paidan alta puskee epäsiististi olkaimia tai liian monivärisiä urkkarintsikoita näkyviin. Mulle ulkoasu treenivaatteissa on sen verran korkealla prioriteeteissä, ja jos niistä kuitenkin maksaa vähän enemmän, niin haluaa saada sellaista joka toimii ja myös näyttää hyvältä. Katsotaan mihin urkkarintsikoihin itse päädyn tämän lisääntymisprojektin jälkeen! Nyt ainakin kun puoleen väliin asti pystyin vielä juoksemaan, niin oli pakko panostaa lenkeillä noihin jyreämpiin.