Piia Pajunen
Piia Pajunen

SYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU!


Aijai mitä herkkua! Porkkanakakku kuuluu itselläni ehdottomasti heikkoihin kohtiini, ja tämä jatkuva himo kyseiseen leivokseen leimahti liekkeihin parisen vuotta sitten, kun pikkujoulutunnelmissa maistoin ehkä mehevintä porkkanakakkua koskaan. Otin tällöin tämän reseptin lähipiiriltäni visusti talteen (ikuisesti kiitollinen), ja itsehän pistin vieläkin paremmaksi, ja moodasin kuorrutetta entistä muhkeammaksi, sillä mehevän pohjan lisäksi suuren suuri nautinto tulee nimenomaan siitä hävyttömän messevästä kuorrutuksesta. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa. 😉
Tätä mehevää leivosta iskettiin meillä sekä joulupöytään sekä aiemmin tänä syksynä kihlajais-tupari-valmistujaiskekkeihiimme, ja koko porkkanakakku meni kuin kuumille kiville. Järkyttävän hyvä porkkanakakku on tosiaan reseptinä sellainen, jota ei tosiaan pidä pantata, joten ässä siis jakoon koko kansalle! Tättärää, olkaapa hyvät!

porkkanakakku reseptiSYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU

Pohja:
3 kananmuna
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 dl raastettua porkkanaa
150g voita
Kuorrutus: 
150g voita
300g maustamatonta tuorejuustoa
4,5 dl tomusokeria
(mantelirouhetta)
Ohuemmallakin kuorrutuksella toki pärjää, mutta itse ainakin tykkään oikein mehevästä ja paksusta kuorrutuksesta. 😉
porkkanakakku resepti
Ja mistä lähdetään liikkeelle?

  1. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, kuiva-aineseosta sekä sulatettua voita
  4. Levitä leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uuni-, irtopohja- tai kakkuvuokaan. Vuoan koko määrittää kakun paksuuden, ja monestakin tulee hyvä!
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia
  6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä

Kuorrutteen valmistus:

  1. Sekoita haarukalla huoneenlämpöinen voi sekä tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelirouhetta.
  4. Syntisen hyvä porkkanakakku on valmis, joten palaa ääntä kohti ja santsia kehiin! 😉

Neule: TÄÄLTÄ* // Superstretch-farkut: TÄÄLTÄ*

Vuoden vaihteen lähestyessä uhkaavasti tätä voisi harkita vaikka uuden vuoden kekkereihin tarjolle takuuvarmaksi hitiksi, joten nyt porkkanapussia kaupasta kotiuttamaan ja sormet jauhoihin. Mutta mites mites. Kuuluuko porkkanakakku teidän suosikkeihinne, vai löytyykö omalta kohdalta muita heikkoja paikkoja? Itseltäni meinaan ainakin tämän lisäksi löytyy listalta ainakin itse kotikutoiset sämpylät, korvapuustit sekä äiskän taatelikakku. Oi voi. Kuola valuu jo…
Ja psst. Elloksella on nyt tuhansittain aletuotteita eri merkeiltä mm. naisten muodista*, urheiluvaatteista* ja sisustuksessa*!

Makoisia vuoden viimeisiä päiviä!

Tsekkaa myös:
Vähän fiksumpaa herkuttelua – Smoothiekakku!
& Keittiön lifehackit – Näillä lähtee!

Edellinen juttuni:
Treeniohjelman vaihto? Kalorien ajoitus? Meitsi vastaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (14)

  1. ninna

    Tuli ihan nostalginen fiilis. Lapsena sai äidiltä usein mokkakakkua(suvun salainen resepti jossa ei myöskään kuorrutuksesta säästetty) banaanikakku(kätevä käyttää ylikypsät banaanit)kääretorttu ja uunijäätelö. huh onpa tuhti mutta aivan varmasti takuulla maistuu. joskus ihan naurattaa(ja myös hirvittää)kaikki proteiini-low carb-sokeriton-rasvaton kakut. ehkä ok jos syö usein/päivittäin mutta juhliin kyllä ehdottomasti ihan normaali ”Mummon tekemä” resepti. Porkkanakakku on kyllä hyvää ja vielä kun lisää neilikkaa, kanelia ja inkivääriä niin hyvää tulee. Tämä resepti ei kuitenkaan onnistu kun on ibs vatsa. tuleeko tosiaan 4,5dl tomusokeria? Tuleeko kakku mielestäsi olla kuiva vai kostea? muut suosikkikakut? tuo smoothiekakkusi on kyllä hyvä.

    • Piia Pajunen

      Joo kyllä jos juhlistetaan niin kakku saa olla ihan oikeaa tavaraa. 😉 Ihanalta kuulostavat noi sun lapsuusherkut, ja itseasiassa muistan kanssa, kuinka naperona tuo uunijäätelö oli todella kova hitti ja siitä hehkutettiin kaikissa lehdissä.
      Mulle kyllä kakuista tän lisäks eniten maistuvat juustokakut, voipäkakut ja äiskän taatelikakku. Muuten oon kyllä pääsääntöisesti enemmän suolaisen ystävä. 🙂

  2. HL

    Tämä tuli just hyvään saumaan! Taidanpa tehdä tämän uuden vuoden juhliin. Rakastan itsekin porkkanakakkua ja kuorrutetta pitää todellakin olla paljon! Yleensä teen kolminkertaisen satsin kuorrutetta 😁

    • Piia Pajunen

      Joo porkkanakakku ei kyllä petä koskaan, ja tätä oli meilläkin tarjolla syksyn juhlissa sekä joulupöydän jälkkäripuolella ja kaupaksi meni! Kuorrutetta ei myöskään koskaan voi olla liikaa! 😛

  3. emmi

    Resepti kuulostaa hyvältä, täytyypä testata. Näin Lapin likkana häätyy kyllä vinkata, että kokeileppas joskus sulatejuustokuorrutetta porkkanakakkuun! On kuule aivan parasta, vaikka kuulostaakin erittäin hämärältä. Eli vaihdat vaan tuorejuuston sulatejuustoon. Itse järkytyin, kun muutin Helsinkiin ja kukaan mun helsinkiläisistä kavereista ei ollut ikinä kuullutkaan sulatejuustokuorrutteesta 😀

    • Piia Pajunen

      Tää on kyllä kova! Mutta siis vitsit tuo sulatejuustokuorrutus kuulostaa musta oikeasti jotenkin järisyttävän hyvälle. 😀 En oo ruuan suhteen kovinkaan ennakkoluuloinen, ja yleensä ne kovimmat setit syntyykin vähän erikoisemmista seteistä, joten ton voisi kyllä oikeasti pistää testiin joku kerta 😀

    • Emmi

      Siis ehdottomasti kuorrute sulatejuustosta! Juokseva Koskenlaskija on ihan täydellinen tuote tohon kuorrutteeseen ❤️

  4. Riikka

    Porkkanakakku on myös minun suosikki! Laiskana tyttönä olen korvannut porkkanaraasteen valmiilla porkkanasoseella. Suosittelen kokeilemaan. Tulee ihanan mehevä pohja! Tosin sitä ei kannata ihan yhtä paljon laittaa kuin raastetta. 🙂

    • Piia Pajunen

      Siis toihan kuulostaa todella osuvalta sovellukselta, ja varmasti mehevöittää tuota pohjaa entisestään! Oijoi! Tosi hyvä innovaatio! 😀

  5. Piia

    Itse kun olen kyseistä kakkua tehnyt glutenittomana, olen sokerina käyttänyt kookossokeria. Kriittinen raati ainakin tykkäsi! 😀

    • Piia Pajunen

      Soveltaminen kunniaan! Monellakin tapaa voi tulla maistuvaa! 😉

  6. Emmi

    Ihana kun resepti on perinteinen ja kunnon aineksilla tehty! Nykyään iso osa bloggaajista kirjoittaa omia reseptejään tuunatuista leivoksista ja herkuista. Eli esim joku suklaakakku jossa on suklaaproteiinijauhoa mukana ja normi jauhot on korvattu milloin mantelijauholla milloin milläkin. En aina jaksa ymmärtää miksi kaikista herkuista täytyy vääntää ”terveellisempi” versio.? Allergiat on eriasia mutta jos ihminen haluaa herkutella niin kyllä sitten kunnon perinteiset herkut ja leivokset menee ylle muiden!

    • Piia Pajunen

      Perinteiset leivonnaiset olen itsekin todennut parhaimmiksi ihan ilman soveltamista. Erikseen voi sitten mun mielestä olla niitä kevyempiä luomuksia, mutta alkuperäinen leivonnainen on aina alkuperäisenä aivan ykkönen. 🙂 <3

  7. Emma

    Kokeilin tätä reseptiä heti samana päivänä kun sen julkaisit ja nyt taas pitkästä aikaa leipasin! Ai herttinen kuin on tosissaan syntisen hyvää 😉

Kommentoi »

Comments are closed