SYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU
Aijai mitä herkkua! Porkkanakakku kuuluu itselläni ehdottomasti heikkoihin kohtiini, ja tämä jatkuva himo kyseiseen leivokseen leimahti liekkeihin parisen vuotta sitten, kun pikkujoulutunnelmissa maistoin ehkä mehevintä porkkanakakkua koskaan. Otin tällöin tämän reseptin lähipiiriltäni visusti talteen (ikuisesti kiitollinen), ja itsehän pistin vieläkin paremmaksi, ja moodasin kuorrutetta entistä muhkeammaksi, sillä mehevän pohjan lisäksi suuren suuri nautinto tulee nimenomaan siitä hävyttömän messevästä kuorrutuksesta. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa. 😉
Tätä mehevää leivosta iskettiin meillä sekä joulupöytään sekä aiemmin tänä syksynä kihlajais-tupari-valmistujaiskekkeihiimme, ja koko porkkanakakku meni kuin kuumille kiville. Järkyttävän hyvä porkkanakakku on tosiaan reseptinä sellainen, jota ei tosiaan pidä pantata, joten ässä siis jakoon koko kansalle! Tättärää, olkaapa hyvät!
SYNTISEN HYVÄ PORKKANAKAKKU
Pohja:
3 kananmuna
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 dl raastettua porkkanaa
150g voita
Kuorrutus:
150g voita
300g maustamatonta tuorejuustoa
4,5 dl tomusokeria
(mantelirouhetta)
Ohuemmallakin kuorrutuksella toki pärjää, mutta itse ainakin tykkään oikein mehevästä ja paksusta kuorrutuksesta. 😉
Ja mistä lähdetään liikkeelle?
- Vaahdota munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, kuiva-aineseosta sekä sulatettua voita
- Levitä leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uuni-, irtopohja- tai kakkuvuokaan. Vuoan koko määrittää kakun paksuuden, ja monestakin tulee hyvä!
- Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistamista ja levittämistä
Kuorrutteen valmistus:
- Sekoita haarukalla huoneenlämpöinen voi sekä tuorejuusto tasaiseksi massaksi.
- Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä tasaisesti pohjan päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelirouhetta.
- Syntisen hyvä porkkanakakku on valmis, joten palaa ääntä kohti ja santsia kehiin! 😉
Vuoden vaihteen lähestyessä uhkaavasti tätä voisi harkita vaikka uuden vuoden kekkereihin tarjolle takuuvarmaksi hitiksi, joten nyt porkkanapussia kaupasta kotiuttamaan ja sormet jauhoihin. Mutta mites mites. Kuuluuko porkkanakakku teidän suosikkeihinne, vai löytyykö omalta kohdalta muita heikkoja paikkoja? Itseltäni meinaan ainakin tämän lisäksi löytyy listalta ainakin itse kotikutoiset sämpylät, korvapuustit sekä äiskän taatelikakku. Oi voi. Kuola valuu jo…
Ja psst. Elloksella on nyt tuhansittain aletuotteita eri merkeiltä mm. naisten muodista*, urheiluvaatteista* ja sisustuksessa*!
Makoisia vuoden viimeisiä päiviä!
Tsekkaa myös:
Keittiön lifehackit – Näillä lähtee!
Edellinen juttuni:
Treeniohjelman vaihto? Kalorien ajoitus? Meitsi vastaa!
♥ SEURAA MINUA ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Tuli ihan nostalginen fiilis. Lapsena sai äidiltä usein mokkakakkua(suvun salainen resepti jossa ei myöskään kuorrutuksesta säästetty) banaanikakku(kätevä käyttää ylikypsät banaanit)kääretorttu ja uunijäätelö. huh onpa tuhti mutta aivan varmasti takuulla maistuu. joskus ihan naurattaa(ja myös hirvittää)kaikki proteiini-low carb-sokeriton-rasvaton kakut. ehkä ok jos syö usein/päivittäin mutta juhliin kyllä ehdottomasti ihan normaali “Mummon tekemä” resepti. Porkkanakakku on kyllä hyvää ja vielä kun lisää neilikkaa, kanelia ja inkivääriä niin hyvää tulee. Tämä resepti ei kuitenkaan onnistu kun on ibs vatsa. tuleeko tosiaan 4,5dl tomusokeria? Tuleeko kakku mielestäsi olla kuiva vai kostea? muut suosikkikakut? tuo smoothiekakkusi on kyllä hyvä.
Joo kyllä jos juhlistetaan niin kakku saa olla ihan oikeaa tavaraa. 😉 Ihanalta kuulostavat noi sun lapsuusherkut, ja itseasiassa muistan kanssa, kuinka naperona tuo uunijäätelö oli todella kova hitti ja siitä hehkutettiin kaikissa lehdissä.
Mulle kyllä kakuista tän lisäks eniten maistuvat juustokakut, voipäkakut ja äiskän taatelikakku. Muuten oon kyllä pääsääntöisesti enemmän suolaisen ystävä. 🙂
Tämä tuli just hyvään saumaan! Taidanpa tehdä tämän uuden vuoden juhliin. Rakastan itsekin porkkanakakkua ja kuorrutetta pitää todellakin olla paljon! Yleensä teen kolminkertaisen satsin kuorrutetta 😁
Joo porkkanakakku ei kyllä petä koskaan, ja tätä oli meilläkin tarjolla syksyn juhlissa sekä joulupöydän jälkkäripuolella ja kaupaksi meni! Kuorrutetta ei myöskään koskaan voi olla liikaa! 😛