HUVITTAVIA FAKTOJA RUUASTA – TIESITKÖ NÄISTÄ?


Tättärää tötteröt! Kymppiuutisten kevennysten veroiseksi keskiviikkoviihteeksi ja sivistäväksi informaatiopläjäykseksi Piude tarjoilee tänään vähän hämmentäviä asioita sapuskasta! Aina ei homman ei tarvitse olla kovinkaan vakavaa ja tiukkapipoista ollakseen valistavaa. 😉

HUVITTAVIA FAKTOJA RUUASTA

Punaisessa maidossa on rasvaa vain 3%. Lasillinen punaista maitoa sisältää siis yhtä paljon rasvaa kuin 8 cashew-pähkinää. Punainen maito ei siis ole ihan niin kermaista ja tuhtia kuin moni luulee.
Jenkeissä pitsa luokitellaan vihannekseksi, jos siinä on tarpeeksi tomaattikastiketta. Näin ”monipuolisella” koululounaalla vihannesosastolta löytyy Ameriikan tyyliin pitsaa. Seems legit.
100 grammassa karkkia on saman verran sokeria ja energiaa kuin kilossa mandariinejä. Kuvittelepa mielessäsi millaiselta kumpikin satsi fyysisesti näyttää. 😀
Tässä 100 grammassa karkkia on myös saman verran hiilihydraattia kuin 150 grammassa kaurahiutaleita. Vieläkö 150 gramman aamupuuro kuulostaa valtavalta?
Suomalaiset syövät asukasta kohti eniten jäätelöä Euroopassa ja neljänneksi eniten koko maailmassa. Itse olen ainakin tehnyt osuuteni tämän saavutuksen eteen, haha! 😀
Ihmisellä ja banaanilla on 50% sama DNA. Hah!

Keskivertosuomalainen juo vuodessa noin 123 litraa maitoa.
Keskiverto suomalainen syö myös 29 kiloa sokeria vuodessa, mikä on yksi vähimmistä määristä EU-maissa. Karkit kuitenkin maistuvat täällä sitäkin suuremmalla kouralla (14 kiloa per naama vuodessa), mikä vetää meidät puolestaan kärkeen samaisessa vertailupoppoossa.
Kofeiinia sisältäviä tuotteita ei saa mainostaa tai kuvailla termillä ”piristävä”. Näin saa sanoa ainoastaan C-vitamiinia sisältävistä tuotteista.
Jäävuorisalaatti on lähinnä kuitua ja vettä. Kun tarkastelet tätä salaattikerää, voit huomata, ettei se olekaan kovin vihreää vaan itseasiassa aika valkoista. Ei siis kovin ravintorikas kasvis.
Monissa kuluttajatutkimuksissa tuloksissa saadaan, että pitäisi olla tätä ja tota, mutta todellisuudeessa nämä tuotteet eivät koskaan myy. Loppujen lopuksi hyllyiltä tarttuu ostoskoriin ne tuotteet, jotka maistuvat hyvältä ja ovat riittävän halpoja. Vaikka keinotekoisesti makeutettuja tuotteita kuluttajatutkimuksissa hyljitään, niin silti ne tuntuvat kauppojen hyllyiltä silti katoavan. Heh.
Banaani on todellisuudessa marja, ja mansikka on puolestaan hedelmä. Toisaalta väliäkös lajitteluilla, kun hyvältä maistuvat molemmat!
Heraproteiini syntyy juustonvalmistuksen yhteydessä. Valmistusprosessissa maidosta syntyy juustoa ja heraa. Ei siis mitään mystistä mömmöä, ja kaupan hyllyltä saa nykyään ihan suomalaista kuusamolaisten lehmien maidosta tehtyä heraa ilman keinotekoisia makeutusaineita. Esimerkiksi FASTin Natural-sarjan lakritsiherassa on vain kolmea ainesosaa: heraproteiinia, lakritsanjuurta ja steviaa.

100% Natural-proteiinit: TÄÄLTÄ*

Ja hiiohoi! Koodilla piia20 saat -20% koko FASTin verkkokaupasta (myös alennetuista kampanjatuotteista)! Nyt lähtevät siis heraprotskut, treenijuomat, hävyttömän herkulliset NIX- ja NAX-patukat, Celsius-energiajuomat sekä Pudix-vanukkaat sievoisen siivun verran halvemmalla. Verkkokauppaan pääset kurkistamaan TÄÄLTÄ*!

Kepeää keskiviikkoa ruudun toiselle puolelle! 😉

Tsekkaa myös: 5 x fiksumpaa välipalaideaa

Edellinen juttuni: Olympiaan reilu 3 viikkoa – Miten preppi menee?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (12)
 1. Tosi hauska postaus 😀 Mielenkiintoisia faktoja!

  1. Piia Pajunen
   24.8.2017, 09:32

   Huippua kuulla, että tästä irtosi viihdettä! Ajoi siis asiansa, jeij! 😉

 2. Lakritsihera kuulostaa jänskältä! Mihin kaikkeen sitä sopii käyttää?😁

  1. Piia Pajunen
   24.8.2017, 09:36

   Toi lakritsi on mun lempparihera tällä hetkellä hands down! Ite käytän sitä ihan semmoisenaan, mutta toimii yllättävän hyvin myös kaikessa muussakin, missä heraa käytetään eli smoothieissa, pannareissa, leivonnassa tms. FitFashionillakin kirjoittelevan On my way-blogin Jutta on tykittänyt tosta lakuherasta tosi hyviä reseptejä ilmoille! 🙂

Kommentointi suljettu.