Herkkukorneri – jäätelöt

Välillä tuntuu, ettei nykyään saa enää syödä mitään ihan vain siksi, että se on hyvää. Jokaisella suupalalla tulee olla tietty funktio, ja viikonloppuherkkujenkin on oltava gluteenittomia, maidottomia, lisäaineettomia ja sokerittomia, ja niiden on sisällettävä mahdollisimman montaa mikroravinnetta sekä terveyttä edistäviä vaikutuksia. Makeutuskin tulee olla peräisin palmusokerista, agavesiirapista, steviasta tai hedelmistä. En todellakaan sano, etteivätkö raakakakut tai muut vastaavat ole oikein herkullisia, mutta mikäli arkiruokailu on kunnossa, niin satunnaiset herkuttelut sallittakoon ilman tunnontuskia.
En ole oikeastaan koskaan aiemmin ollut kovin suuri jäätelön ystävä, mutta nykyään jätski lukeutuu ehdottomasti herkkujeni korkeimpaan kermaan. Makuaisti ja -mieltymykset ovat heittäneet itselläni sen verran häränpyllyä tässä viime vuosien aikana puhtaamman ravinnon kanssa touhutessa, ja kappas vain, kun jäätelö on kiilannut komeasti kaikkien muiden herkkujen ohi. Jätskikesä lähestyy taas huimaa vauhtia, joten ajankohtaisuudensa vuoksi ensimmäisessä herkkukornerissani esittelyssä parit jäätelöt, joita on tullut viimeisen kuukauden aikana maisteltua:
IMG_9296
Aino Mangon lumo – jogurttikermajäätelö
Tästä jäätelöstä tuli välittömästi mieleen vanha kunnon Solero-puikko. Kyseessä siis pehmeää jogurttikermajäätelöä, jossa mukana mangokastikeraitoja. Aino-jäätelöissä on yleensä mielestäni hieman liian vähän näitä ”sattumia”, mutta mangoraidat nousevat tässä jäätelössä juuri sopivasti esille. Todella kesäinen kokonaisuus, ja kivaa sekä freesiä vastapainoa överimakeille jäätelöille. En pistäisi pahitteeksi, jos tätä joutuisin myöhemminkin lusikoimaan suuhuni uudelleen.
IMG_8643 (1)
Jymy-jäätelö (lakritsi ja puolukka)
Tätä jäätelöä maistellessa pääsi aikamoinen repertuaari ylistyssanoja, ja täytyy käsi sydämmellä sanoa, etten ole koskaan syönyt parempaa jäätelöä. Miten salmiakin ja lakritsin maun voi saada näin mahtavasti säilöttyä jäätelöpurkkiin? Yleensä ylettömän rakkaudentunnustukseni saavat jäätelöt, jotka sisältävät ylenpalttisen määrän ”sattumia” eli kastiketta tai herkkupaloja, mutta tämä tasapaksu jäätelö veti kyllä jalkani alta. Ai saateri. Tätä on pakko saada jatkossa lisää. Viis kautta viis. Jos tykkäät salmiakista, niin tätä on pakko napata pönikkä pakastimeen! Ostettiin testiin myös Jymyn puolukkajäätelö, joka oli myös oikein hyvää perusjäätelöä, mutta ei säväyttänyt läheskään yhtä voimakkaasti kuin lakritsiversio.
IMG_8717 (1)
Tyrkisk Peber – turkinpippurijäätelö
Turkinpippurijäätelö on yksi tämän kevään uutuusjätskeistä jäätelöaltaalla, vaikka tätä kyseistä herkkua ollaan äiskän kanssa maisteltu oikein olan takaa jo vuosikausia sitten. Perjantaisin vanhan kunnon jäätelöauton poikettua meidän kulmilla, oltiin Äiti-Pajusen kanssa kärppänä vaihtamassa seteliä paketilliseen tätä mustavalkoista nannaa, eikä paketti kauaa säilynyt pakastimessa. Aika ei todellakaan ollut kullannut muistoja, eikä puikko jättänyt tänäkään päivänä tyttöä kylmäksi. Aivan täydellinen kombo terävää salmiakkia ja kermaista vaniljajäätelöä, ja salmiakin ystävälle ihan nappivalinta. Jätskipuikko on sopivan pieni, ja sopii hyvin pieneen herkkunälkään. Jos purkin kanssa meinaa lähteä homma lapasesta, niin puikko on oiva valinta. Knoppitietona: puikko sisältää vähemmän hiilaria kuin yksi banaani.
Herkullista viikonloppua itse kullekin! Mikä jäätelö löytyy teidän listojenne kärjestä?
xoxo,
Piia

Kommentit (8)
 1. maijaeveliina
  9.4.2016, 14:52

  Hei ootko muuten maistanut vielä Kolmen Kaverin lakritsijäätelöä? Ne salmiakkikastikeraidat on jotain taivaallista! Maistuu varmasti, jos Jymystäkin tykkäsit! 🙂

  1. Piia Pajunen
   9.4.2016, 22:28

   En ole, mutta nyt lähti kyllä ehdottomasti ostoslistalle! Kiitos vinkistä! T. Salmiakkifani 🙂

 2. Anni Kuosmanen
  9.4.2016, 19:28

  Olipa mukava postaus, koska minua juuri eilen teki hirveästi mieli jädeä ja pohdinkin mitä sitä uskaltaisi ostaa. Itse kiinnostuin tosi paljon tuosta vinkkaamastasi jymy jäötelöstä! En vain hirveästi pidä salmiakista mutta lakua rakastan 😀
  Olen myös ajatellut kokeilevani noita kolmen kaverin jäätelöitä, niistä se kahvijäätelö (=olen hulluna kahviin) tai lakritsi tai valkosuklaa vadelma voisivat olla meikäläisen mieleen 😉 mukavaa kesänodotusta!

  1. Piia Pajunen
   9.4.2016, 22:34

   Kiva kuulla, että tällainen sokerilla kuorrutettu herkkupostaus kiinnostaa myös tämänkin portaalin seassa 😉 Itsekin rakastan salmiakin lisäksi myös kahvia yli kaiken, joten itselläni on kanssa etsinnässä vielä erittäin pätevä kahvijäätelö. Noita Kolmen kaverin jätskejä pitää kyllä vielä testata!

Kommentointi suljettu.