HERKKUKORNERI – UUTUUSJÄTSKIT ARVOSTELUSSA!


Tittididii! Herkkukornerin aika, koska se on meinaan long time no see herkkusuut ja jäätelönmussuttelijat! Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä jo kesän aikana kehiin irtojäätelöiden oma Herkkukorneri, mutta nappailin lähes joka kerta pakastealtaasta Pingviinin Salmiakkiraketin (spoileri: 5/5), hah! Olisi jäänyt aika yksipuoliseksi se! 😀

Tämän kertaisen Herkkukornerin tarinahan meni niin, että mies tuli tällä viikolla kotiin yhden tämän kertaisen jätskin kanssa. Ketjureaktiona lähdin tämän jälkeen metsästämään muita uutuuksia tätä juuri Herkkukorneria ajatellen, koska tajusin, että edellisestä on pyörähtänyt aivan laittoman pitkä tovi! Nyt sitten pakkaset notkuvat jätskistä, mutta onneksi jäde säilyy pakastimessa pitkätkin päivät, paitsit että ei säily. Miellä tuo mies kyllä tuhoaa nämä luultavasti huomiseen menessä! 😀

AINO – VAAHTERASIIRAPPI & SAKSANPÄHKINÄ

Saksanpähkinänmakuista kermajäätelöä, vaniljakermajäätelöä, vaahterasiirappikastiketta ja saksanpähkinäkrokanttia.
Oijoi! Ensimmäinen vaikutelma muy bueno, ja rasian aukaistuani odotukseni nousevat entistä korkeammalle. Ulkoasu on erityisen houkutteleva ja kermaisen oloinen. Lusikka käteen ja kohti rasiaa. Lusikka uppoaa jätskiin kuin kuuma veitsi voihin, ja voin nautinnollisella ilmeellä todeta, että Ainon pehmeys ei petä koskaan!

Sitten ensimmäinen lusikallinen suuhun, ja seesteisyyteni ottaa pienen särön. Aika esanssinen ja voimakas maku. Toinen lusikallinen. En maista mitään muuta kuin todella voimakkaan teollisen vaahterasiirapin aromin, enkä pääse edes tuon saksanpähkinänmakuisen kermajäätelön kimppuun. Vähän jopa puistattaa, vaikka suutuntuma huutaa tuttua Aino-laadun pehmeyttä.
Äh. Vähän jäi nyt kyllä harmittamaan, sillä odotukset olivat todella korkealla, mutta käteen jäi vain todella esanssinen ja teollinen vaahterasiirapin aromi. Jäätelö todella kermaista ja pehmeää tuttua Aino-laatua, mutta vaahterasiirappi ei nyt osunut suoraan sanottuna yhtään eikä edes lähelle. En todellakaan halunnut ottaa lisää. Höh.

VALIO JÄÄTELÖFABRIIKKI – AURA LAKU

Vaniljakermajäätelöä, Valio AURA® sinihomejuustokastiketta sekä lakritsinmakuisia paloja.
Tämä Aura laku oli kyllä jännä, eli toisin sanoen hämmentävä ja erikoinen. Ensiksi luulin tätä aprillipilaksi, mutta tajusin, että siihen on vielä puoli vuotta aikaa. Sitten iski fiilis, että pakkohan tuota on testata.

Ensimmäinen lusikka suuhun. Hmm. Hämmentää edelleen. Mitä mä just syön? 😀 Kaivelen vähän syvemmältä, ja oijoi. Sieltä lusikkaani osuu hyvä kattaus aivan ihania rouheita ja rouskuvia lakritsirakeita, ja ensimmäisessä lusikassa minuun iskenyt epäilys ja pelko alkaa hälvetä. Sinihomejuuston maku ei puske kovinkaan voimakkaasti vaan soljuu täydellisessä harmoniassa sopivan mietona ja raikkaana vaniljajäätelön sekä lakritsirakeiden kanssa. Tämähän on oikeasti hyvää!!

Ei todellakaan ole ollut helppo maku toteuttaa, mutta tässä on onnistuttu todella hyvin. Arvostan myös suuresti rohkeutta tuoda markkinoille oikeasti erilaisia jäätelöitä, eikä mennä sieltä, mistä aita on matalin. Yksinkertainen, mielenkiintoinen ja todellakin onnistunut kokonaisuus! Way to go!
aura laku

INGMAN CREAMY – SUKLAA-VADELMA-BROWNIE

Suklaakermajäätelöä, vadelmasorbettipyörteitä, suklaanmakuista kastiketta, suklaabrowniepaloja ja tummasuklaapaloja.
Ensimmäinen reaktioni oli, että taasko yksi suklaajäätelö Creamyltä. Ajattelin kuitenkin antaa mahdollisuuden, sillä perusvalikoiman suklaiset maut (Mokkapala sekä Mudcake) ovat olleet aika kovaa valuuttaa. Ennakko-oletukseni mukaisesti jouduinkin hieman pettymään. Suutuntuma oli ensinnäkin melko sekava eikä vadelmasorvetti suklaakermajäätelön seassa oikein viehättänyt tämän toteutuksen kohdalla. Tummasuklaapalat tuntuivat hieman halvoilta, mutta browniepalat olivat kyllä herkkua.

Omaan makuuni toteutus jäi vähän vaisuksi, eikä oikeastaan tarjonnut Ingman Creamyn tarjontaan mitään uutta. Jäätelö kyllä oli  tuttuun tapaan ihanan kuohkeaa ja pehmeää, mutta miehen sanoja kompaten kyseessä on hieman heikohko versio Creamyn Mudcakesta. Kovasti toivoin ennakko-odotukseni olleen väärässä, mutta nyt kävi näin.

3 KAVERIA – PISTAASI & PISTAASI

Kahta erilaista pistaasijäätelöä, paahdetuista pistaasipähkinöistä tehty kierre ja ripaus merisuolaa.
Tämä ei varsinaisesti kuulunut enää tämän syksyn uutuuksien puolelle, mutta viime kevään uutuutena tällöin väliin jäänyt pistaasi & pistaasi houkutteli kovan kehukuoron kajautuksen pohjalta minutkin iskemään lusikkani pikariin. Ja perskules. Onneksi tein! Itsehän toki olen pistaasijäätelön ystävä, ja tässä osuttiin kyllä härän silmään. Todella täyteläinen pistaasijäätelö höystettynä oikein muhkeilla pistaasin palasilla ja kirsikkana pikarin päällä tuo ripaus merisuolaa. Kyllä kelpasi, ja itseasiassa tämän postauksen jäätelöistä tämä tuhottiin kokonaan heti ensimmäisenä, hah!

Ja sitten päästään siihen varsinaiseen pisteidenjako-osioon ja tuiman tiukkaan tuomitsemiseen. Mitä pisteitä kullekin kolahti, mikä vei voiton tällä kertaa? Säälipisteitä ei jaella, ja vitosen ansaitsevat vain todella harvat ja valitut, ja todettakoon samalla, että neloseen yltäminen on jo oikein arvostettava suoritus! 😉

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. Valio jäätelö –  Aura laku 4/5 – Loppujen lopuksi vallan mainio kombinaatio! Hämmentävä mutta rohkean erilainen!
2. 3 kaverin – Pistaasi & Pistaasi 4/5 – Todella maukasta, täyteläistä ja laadukasta pistaasijäätelöä ihanilla pistaasisattumilla. Omnom!
3. Ingman Creamy – Suklaa-vadelma-brownie 2/5 – Ei tarjonnut mitään uutta, ja oikeastaan selkeästi heikommalla toteutuksella kuin edeltäjänsä.
4. Aino – Vaahterasiirappi & saksanpähkinä 1,5/5 – Esanssinen toteutus ja todella iso pettymys niin lupaavalta kuulostaneelta jätskiltä.

Voiton siis vei tasapisteillä Valion Aura laku, joka oli loppupeleissä aikamoinen yllättäjä. Vahvat ennakkosuosikit eivät pärjänneet tämänkertaisessa mittelössä ja jätski-battlessa, mutta katsotaan miten käy ensi kerralla!

Pinkki neulepaita: TÄÄLTÄ*

Onko teillä ollut testissä jo samoja jäätelöitä? Menikö tuomiot yksiin vai löytyikö arvosanat aivan eri ääripäästä? 😀

Kermaista viikonloppua joka kulhon ääreen!

KURKKAA MYÖS:
Vakioruuat, joita pidän aina kaapissa &
8 x Ravintoperiaatettani, joilla pysyn ”kunnossa”

EDELLINEN JUTTUNI:
5 x Kyykkyvariaatio – Vaihtelua jalkatreeniin!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (8)
 1. Just pohtinu tässä viikon verran että miltähän toi Ingman creamy vadelma-suklaa-brownie maistuu… Saa nähä ostanko kuitenkaan 😀 Se mudcake on kyllä <3

  1. Piia Pajunen
   30.9.2018, 18:49

   Mun makuaistiin ei kannata aina liikaa luottaa, sillä makuasioista meinaan saa ja kuuluukin kiistellä, hah! 😀 Voipi olla, että se taas uppoaa jollekin toiselle jätskisuulle huomattavasti paremmin. 😀 Ja mudcake on <3

 2. Oi tota pistaasi & pistaasia pitäis testata itekin, kuulostaa niin hyvälle! Ja tosta ainon uutuudesta oon syöny vastaavanlaista versioo rainbowlta ja ite ainakin pidin siitä kovasti. Jos kiinnostaa toi maku nii kannattaa testata sitä, on halvempaki 😉

  1. Piia Pajunen
   30.9.2018, 18:51

   Hei en ole huomannutkaan, että Rainbowlla on tästä oma versio! Voisin joskus huvikseen tätä testata! Ja vahva kannatus Pistaasi & pistaasille, ja meillä myös mies tykkäsi tästä oikein kovasti. Se on vaan hintaluokaltaan selkeästi kalliimpi kuin muut saman brändin ja katergorian jädet, mutta kerrankos sitä! 😉

Kommentointi suljettu.