HERKKUKORNERI – UUTUSJÄTSKIT ARVOSTELUSSA!


Jau jau! Tätä on odotettu! Vuoden ensimmäinen Herkkukorneri on pihalla, ja lahjomattomaan maisteluun pääsivät tällä erää neljä jäätelöä neljältä eri brändiltä. Kolme näistä lukeutuu kevään uutuuksiin, joten kiinnostavia makuja on maistelussa tälläkin kertaa. Mitäpä tässä pidempään mutisemaan, joten isketäänpä lusikkaa suoraan kulholle ja pistetään suut makiaks!

AINO – MANSIKKAPULLA

Pullanmakuista kermajäätelöä, mansikkakastiketta , vaniljakreemiä ja keksinpaloja.

No nyt oli suomalaisten suuhun oivasti iskostettu uutuusmaku. Tai siltä ainakin kuulostaa, ja ensilusikallisella täytyy kyllä heittää hurraahuutoa kehiin. Siis ihan kuin Pullava-pitkoa popsisi, mutta jäätelönä! Vaikka en olekaan jäätelössä (tai monessa muussakaan) mansikkakastikkeen ylin ystävä, niin täytyy sanoa, että tässä homma skulaa. Ja voi vitsit miten osuvasti tuo vaniljakreemi toimii jäätelössä! Tässä herääkin kysymys, että miksei vaniljakreemiä hyödynnetä enemmän jäätelökombinaatioissa? Plussaa pehmeästä koostumuksesta ja todella maukkaasta sekä oikeasti nimensä mukaisen lupauksen lunastamisesta. Hienoa työtä!

VALIO – PORKKANAKAKKU

Vaniljakermajäätelöä, porkkanakakunmakuista kastiketta ja kanelikeksin paloja.

Ah, tätä olin odottanut, sillä ra-kas-tan porkkanakkua, ja lisäksi Valion paluu jäätelömarkkinoille kuumotteli tätä jätskifania oikein olan takaa! Ensilusikallisella suu kääntyi hymyyn, sillä tämähän todellakin maistuu porkkanakakulle! Nam! Jatkaessani lusikoimista iskee kuitenkin pieni tyhjyys. Jäätelö on melko monotonista, ja tasaisen paksua toteutusta rikkoo ainoastaan mukaan sekoitetut kanelikeksin palat. Kanelikeksin palaset olivat omiin hampaisiini jäätelön seassa melkoisen kovia ja kivisiä, ja mieluummin tässä maussa olisin maistellut pehmeitä porkkanakakun palasia tai taikinapalloja.
Premium(hintaluokan)-jäätelöltä kuitenkin odottaisin hieman enemmän, sillä tämä oli makuuni melko perinteistä pakettijäätelöä, vaikkakin maku on osuva ja kantavaa nimeään hienosti kunniottava. Hyvää kyllä, mutta kilpailijat vievät tässä voiton. Plussaa innovatiivisesta makuvariantista ja kauniin raikkaasta sekä tyylikkäästä pakkauksesta!

3 KAVERIA – LAKRITSI

Lakritsijäätelöä ja lakritsikastiketta.

Ensinnäkin syy, miksi päädyin tätä jäätelöä maistamaan, oli Snäpissä kaverillani kulhossa näkemäni överilakritsisen ja mähmäisen näköisen lakujäätelön kuva. Lautasenkokoiseksi laajentuneiden silmien ja sauhuavien sylkirauhasien kera pistelin välittömästi capslockilla viestiä menemään, että jumaleissön, mistä jätskistä nyt puhutaan. Selvisihän se. Kolmen kaverin lakritsi oli kyseessä.
Seuraavalla kauppareissulla en voinut muuta ajatella, kuin kyseisen jäätelön kotiuttamista, ja piru vie, odotukseni palkittiin! Jumaliste, tämä on kova! Tässä lakritsijäätelössä ei todellakaan olla menty sieltä, mistä aita on matalin, vaan lakritsilla ollaan päristelty oikein olan takaa. Katsokaa nyt tuota alla olevaa kuvaa. Kahta täyteläisen lakritsista jäätelöä ja kunnon satsi mehevää lakukastiketta. Aijai! Kiitos 3 Kaveria, KIITOS! Nyt lähtee testiin ehdottomasti muutkin saman puljun pönikät, eli kylmäallasta tonkimaan!
Syy, miksi kuvaan päätyi vain tuo pieni pallo, oli suoraansanottuna se, ettei enempää purkin pohjalle jäänyt kuvia ottamista varten. Äiti, isosisko ja aviomies myös jakeli aika rajuja pisteitä tälle lakritsiunelmalle, ja tätähän on ostettu jo pariin otteeseen. Heh.

INGMAN CREAMY – APPELSIINISUKLAAKROKANTTI

Appelsiininmakuista suklaakermajäätelöä, appelsiinikastiketta, suklaabrowniepaloja, karamellisoituja hasselpähkinänpaloja ja tummasuklaapaloja.

Tämän jäätelön maistelua odottelin kuin kuuta nousevaa, sillä tämä herkkuturpahan on suuri appelsiinisuklaan ystävä! Iskiessäni lusikkani tähän laatikkoon täytyi todeta, että Ingman Creamyjen lusikoitavan pehmeä rakenne ei taaskaan pettänyt. Lusikan keretessä suuhun asti alkoi kuitenkin pieni pohdinta. Appelsiinikastike on omaan makuuni hieman ehkä liian kirpsakka täyteläisen suklaajäätelön seassa, ja olisin odottanut (tai toivonut) jotain hieman pehmeämpää appelsiinin makua.
Jos tätä vertaa esimerkiksi Creamyn mutakakkuun, niin tämä liippaa aika läheltä tätä samaa toteutusta, ja erot syntyvät lähinnä tuosta kastikkeesta ja päällysrakeista. Jos kastike olisi ollut hieman erilainen toteutukseltaan, niin tästä olisi helposti voinut tulla uusi lempparini, mutta nyt meni inasen hutiin omissa makuhermoissani. Plussaa mielenkiintoisesta uutudesta, äärimmäisen pehmeästä jäätelöstä ja seassa olevista maukkaista browniepaloista. Voin suositella kokeilemaan, mutta Ingman Creamyjen vanhoihin lemppareihin ei tästä tullut haastajaa.
ingman creamy appelsiinisuklaakrokantti
Nonniin! Nyt kun lusikka on viuhunut rasiasta suoraan suuhun näiden neljän osaanottajan kohdalla, niin on aika pistää jäätelöt Herkkukornerille uskolliseen tyyliin järjestykseen pisteiden mukaan. Seula on tiukka, eikä armoa anneta, kun puhutaan niinkin vakavasta asiasta, kuin jäätelönautinnosta. Vitoseen pisteisiin yltävät vain äärimmäisen harvat ja valitut, ja kolmosen arvosana täytyy myös ansaita perushyvällä suorituksella, sillä sääliä ei tässä lahjomattomassa pelissä tunneta!

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. 3 kaveria – Lakritsi 5/5 – Yksinkertaisesti täydellistä, ja heittämällä suosikkijäätelöideni Hall of Fameen niin että nasahtaa. Aijai! Joko saa tätä lisää?
2. Aino – Mansikkapulla 4/5 – Vallan mainio kombinaatio tarjoten mielenkiintoisen ja onnistuneen makuelämyksen! Namskis!
3. Ingman Creamy – Appelsiinisuklaakrokantti 3,5/5 – Laadukasta herkkujäätelöä mutta kastike ja makukombinaation toteutus ei osunut omiin makuhermoihini.
4. Valio – Porkkanakakku 3/5 – Erinomainen porkkanakakun maku, mutta Premium-jäätelöiden luokassa häviää kilpailijoilleen liian kesyllä toteutuksella.

3 KAVERIA
Sininen neule: TÄÄLTÄ*

3 kaveria otti suveneeristi voiton tällä erää, ja samalla löytyi myös tälle jäätelöhirmulle uusi jäsen jäätelöherkkujen kovimpaan kermaan. Jos mieleesi pompsahtelee jätskejä, joihin haluaisit mun upottavan lusikkani seuraavassa Herkkukornerissa, niin ilmianna toki ehdokkaasi kommenttiboksin puolelle! Nam!

Kermaista keskiviikkoa kuhunkin kolkkaan!

Kurkkaa myös:
Myyttejä ruuasta ja ravinnosta – Totta vai tarua?
Lähtikö syöminen taas lapasesta?

Edellinen juttuni:
Kannattaako kipeänä syödä vähemmän?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (74)
 1. Kolmen kaverin vadelma&valkosuklaa….aaaahhh…

  1. Täällä toinen Elina joka oli tulossa tätä ehdottelemaan 😀

  2. Piia Pajunen
   8.3.2018, 11:38

   Eiii voi vitsit! Pitäisköhän kipeää kurkkua helliä heti viikonloppuna (tai tänään naistenpäivän kunniaks) tällä? 😀 😀

 2. 3 Kaverin vadelma-valkosuklaa kannattaa ensimmäiseks napata testiin! Siiiis iihan loistava<3

  1. Piia Pajunen
   8.3.2018, 11:38

   No nähtävästi jos kolme ekaa kommenttia jo heti sisälsi hehkutusta tästä! 😀

Kommentointi suljettu.