Piia Pajunen
Piia Pajunen

HERKKUKORNERI – KEVÄÄN HERKKUJÄÄTELÖT

Ooomnomnom, tänään syvennytään taas jäätelöaltaan kylmimpään ja herkullisempaan kermaan! Tässä kisarupeaman äärellä on päästy myös säännöllisesti täyttämään kroppaa hiilareilla, ja vaikka pääosassa siinä on ”oikea ruoka”, niin päivän päätteeksi jäätelöllä on ollut aivan järkkymätön virka täyden vatsakummun kruunaajana. Lisäksi kun ensimmäiseen kisaetappiin on aikaa vain kolme viikkoa, niin on todellakin syytä kajauttaa kiitosvirsi myös offitreenejäni tasaisesti vauhdittaneelle jäätelölle, sillä tuolloinhan tuo luun ympärille tarttunut pihvi on tähän taottu.
Vielä kun sää täällä Tampereella on tänään ollut komeampi kuin morsian, niin vallan kesäistä viikonloppufiilistä ajattelin juhlistaa blogissani suuren suosion saavuttaneella Herkkukornerilla! Hiiohoi, ja eikun astian ja tiukan analyysin äärelle!
aino mustaherukka vieno valkosuklaa

AINO – MUSTAHERUKKA & VIENO VALKOSUKLAA

Valkosuklaanmakuista kermajäätelöä, mustaherukkakastiketta ja karamellikrokanttia
Yleensä en innostu mistään marja- tai hedelmäjäätelöistä, ja tämä nyt päätyi melkoisena jokerikorttina ostoskoriin, koska mustaherukka kuulosti korvaani ihan mukiinmenevältä kombolta valkosuklaan kanssa, ja Jumppakin tätä lähti kylmäaltaasta ehdottelemaan. Noh, kotona tähän lusikkani iskiessä täytyi kyllä todeta, että oijoi, onneksi tämä paketti kotiutettiin. Siis todella hyvää, ja valkosuklaanmakuinen kermajäätelö yhdessä autenttisen ja täyteläisen mustaherukan kanssa toimii todella hyvin.
Mustaherukkaa oli tässä juuri täydellisessä suhteessa, sillä enempi olisi ollut liikaa ja vähempi liian vähän. Yllätyin jopa jälkikäteen tuota tuotekuvausta vilkaisessani, että eikö tässä muka ollut enempää kuin kolmea ”komponenttia”, sillä kokonaisuus oli oikein passeli. Kyseinen jäätelö oli todella positiivinen yllätys, ja voisin kuvitella ostavani tätä myöhemmin uudestaan, joka on harvinaista marjajäätelöiden kohdalla. Ainut miinus hieman halvan oloisesta pakkauksesta, ja jotenkin tuntuu, että Aino-jäätelöissä aika on hieman jättämässä yleisen designin puolesta. Herkuttelu on kuitenkin mielikuvien ja tunnelman kokonaisuus.

INGMAN CREAMY – MOKKAPALA

Kahvinmakuista tummasuklaakermajäätelöä, kahvinmakuista kastiketta, suklaakakunpalasia ja suklaanmakuisia rakeita.
Tätä on tullut maisteltua kerran aiemmin vuosia sitten, ja muistikuvan perusteella uskalsin napata kylmäaltaasta tätä nyt vuosien jälkeen mukaani. Ihan ensimmäiseksi Ingman Creamyille täytyy antaa erityismaininta aivan täydellisyyttä hipovalle koostumukselle, mikä korostuu kerta toisensa jälkeen yhä selkeämmin näin asialleen omistautuneella kokemustakin karttaneella jäätelönmaistajalla. Tässä mokkapalassa se korostui vielä entisestään, sillä hieman pehmetessään pintapuolesta muodostui niin suussa sulavan täyteläistä moussemaista jäätelöä, jota lusikoi suuhun suorastaan silmät ristissä. Niin pehmeää. Niin täyteläistä. Ah.
Kyljessä suuhun kulkeutuneen Creme Brulee-jäätelön kanssa huomasi selkeästi eron ”makeustasossa”, mutta tämä ei niin ällömakea makumaailma toimii tässä kahvijäätelössä aivan täydellisesti. Mukana tuleva ihanan makea kastike sekä muut nannat ja töfföt toimivat tässä yhteydessä myös ihan huikealla tavalla, ja kahvin aromi nousee täyteläisellä tavalla esiin tummasuklaakermajäätelön seasta roiskumatta liikaa makunystyröille. Veikkaan, että seuraavaan maistelukertaan ei mene tällä kertaa paria vuotta, heh.
aino suklainen mokkaunelma

AINO – SUKLAINEN MOKKAUNELMA

Kahvin suurena sydänystävänä luonnollisesti Suklainen Mokkaunelma päätyi myös testiin, kerran kahvijäätelöiden makuun oltiin jo päästy. Uskon, että tämä on ehkä perinteisempään suomalaiseen Juhla Mokka-makuun menevämpi, ja on kyllä ihan passelia kahvijäätelöä. Tämä jäätelö silti häviää kokonaistoteutukseltaan selkeästi Ingman Creamyn Mokkapalalle. Tuossa Mokkapalassa suklaa ja kahvi muodostivat mielestäni vahvasti toisiaan nostavan kielen päällä tanssivan kombinaation, ja tässä kokonaisuus oli ehkä enemmän, noh, vain kahvisuklaajäätelöä. Ysärityyliset störsselit olisin myös ehdottomasti vaihtanut johonkin toiseen muotoon tai mieluummin ehkä jättänyt jopa kokonaan pois.
Tässä pakkauksessa myös mielestäni korostui tuo hieman aikansa jättänyt kokonaisuus. Pakkauksen ulkoasun lisäksi erityissyynissä ollut koostumus Ainoissa on myös oikein hyvä, mutta häviää kyllä silti selkeästi Ingman Creamyille varsinkin kun saman makumaailman jäätelöä analysoitiin ja vertailtiin nyt ristiin. Kokonaisuutena aivan passelia kahvijäätelöä, mutta kokonaistoteutus jäi kilpailijaansa verrattuna hieman jalkoihin. Voin siis suositella, mutta kahden väliltä valitsisin ehdottomasti Mokkapalan.
ingman creamy banana split

INGMAN CREAMY – BANANA SPLIT

Banaanikermajäätelöä, suklaafudgekastiketta, mansikkakastiketta ja mansikanpaloja.
En ole suuri banaanijäätelön ystävä, mutta pakkohan uutuus oli testiin, kun minulle sitä vielä erikseen suositeltiin. Odotukset eivät lähtökohtaisesti olleet korkealla, eivätkä ne maisteluvaiheessakaan siitä suuremmin muuttuneet. Noh, oikein hyvää banaanijäätelöä. Purkin avatessa jäätelön ulkoasu oli kuitenkin oikein houkutteleva punaisine mansikanpaloineen. Tähän kokonaisuuteen olisin kuitenkin kaivannut enemmän sattumia toteutuksen tasaisuuden kylkeen, sillä nyt jälkifiilikseksi jäi lähinnä hyvä mutta melko tavallinen banaanijäätelö maukkaalla suklaakastikkeella.
Toki banaanijäätelö ei edelleenkään kuulunut suuriin suosikkeihini, joten se on varmasti yksi syy, miksi tähän en liiemmin syttynyt. Banaanijäätelön tai banaanisuklaan palvojille voin toki lämpimästi suositella, mutta uskon vahvasti, että tästä olisi voinut tehdä vieläkin huikeamman herkullisen enemmän nannaa ja töfföä sisältävän version, joka olisi saanut meikäläiselläkin sukat pyörimään jaloissa.

Ja tättärää! Sitten perinteiseen malliin heitetään hyvinkin tiukalla arvosteluasteikolla tämänkertaiset jäätelöt järjestykseen, sillä sehän koko Herkkukornerin suola ja sokeri onkin. Helpolla ei päästetä, ja arvostelija pitää päänsä sekä jäätelökulhonsa kylmänä lahjomattomia arvosanoja jaellessaan. Säälipisteitä ei tunneta!

Tämänkertaisten jäätelöiden keskinäinen ranking ja pisteytys:

1. Ingman Creamy – Mokkapala 5/5 – Tämä oli oikeasti kova. Saako tätä lisää?
2. Aino – Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa 4/5 – Vallan mainio kombinaatio! Namskis!
3. Aino – Suklainen Mokkaunelma 3/5 – Oikein hyvä kahvijäätelö, mutta jäi kilpailijansa vastineen jalkoihin monella tapaa
4. Ingman Creamy – Banana Split 2,5/5 – Hieman pettymys jäätelöbrändiltä, joka yleensä vie kaikilla mauilla kielen mennessään. Toteutus jäi makuuni vaimeaksi, vaikka varmasti maistuu banskun ystäville.

Takki: TÄÄLTÄ* // Korkeavyötäröiset housut: TÄÄLTÄ* // Tennarit: TÄÄLTÄ*

Voittajaksi tällä kertaa selviytyi siis selkeästi Ingman Creamyn Mokkapala, mutta Ainon Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa ansioitui kuitenkin kunniakkaasti kakkossijalle. Molemman näistä menevät ehdottomasti jatkoon, ja näitä varmasti löytyy tämän huushollin pakastimesta vielä toisenkin kerran. Nam!

Häikäisevää ja maukasta viikonloppua! Nauttikaahan niistä kelelistä, kenelle niitä siunaantunut on! 😉

Tsekkaa edellinen herkkukornerini: Jäätelömaistajaisten paikka!

Edellinen juttuni: Kisaturnee häämöttää – Miten preppi on kulkenut?

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Facebook // Instagram // YouTube
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (4)

 1. Annie

  Ahhh toi ainon mustaherukka valkosuklaa on ehdottomasti meidän perheen suosikkijäätelö. Siinä on niin törkeen hyvin yhdistetty se mustaherukkakastike ja valkosuklaa.
  Mutta siis minäkin olen sinun kanssa samaa mieltä siinä, että kokonaisuudessaan ingman creamy jäätelöt ovat koostumukseltaan parempia kuin ainot. Ingmannin kastikkeet ovat myös aivan ihania ja osasta löytyy myös sattumia. Esimerkiksi juuri tuo ingman creamy mokkapalat täyttää kaikki toiveet jäätelöltä.
  Banana split oli mulle kyll tosi suuri pettymys. Pidän banana splitistä jälkiruokana ja olisin toivonut tämän jäätelön koostumukselta sekä kastikkeelta enemmän. Lisäksi pienet banaani palaset olisivat toimineet jäätelössä tosi hyvin.
  Ihania nämä sun herkkukornerit, toivottavasti löydät kisaturneesi päätyttyä jenkeistä jotain todella herkullista jäätelöä. Siellä annokset ja valikoimat ovat ainaskin aivan övereitä 😀

  • Piia Pajunen

   Aah, ihanaa vastavuoroista jäätelöanalyysiä! Silkkaa parhautta! Tuo mustaherukka-Aino oli kyllä tosi herkkua ja todella positiivinen ylläri! Ingman Creamyissä tuo koostumus on kyllä aivan omaa luokkaansa, ja suurimmassa osassa noita sattumia ja kastikkeita on varsin buenosti. Voin siis kompata aika täysin tuosta Banana Splitistä, koska sinne sekaan olisi ehdottomasti kuulunut jotain banaaninpalasia, tai edes banaaninmakuisia vaahtokarkkeja, jos oikean banaanin lisääminen ei olisi tuotekehityksen puolesta onnistunut.
   Ja joo, Jenkeissä kyllä ajattelin panostaa tuohon jäätelöpuoleen kisojen jälkeen, hahaha 😀

 2. S

  Kuinka vahvasti tuossa ingmanin mokkapalajädessä maistuu kahvi? Rakastan mokkapaloja mutta en tykkää kahvista (paitsi niissä mokkapaloissa) 😀 itsellä on jäänyt ko jätski vielä hyllyyn tämän dilemman vuoksi 😀
  Ja voin myös täysin allekirjoittaa tuon väitteen ingman creamyn parhaasta koostumuksesta! Olin täysi bj-fani kunnes yhden herkkukornerin innoittamana ostinkin bj:n sijaan ingman creamya, ja pakko sanoa että lempparijätskimerkki meni kerralta vaihtoon 🙂

  • Piia Pajunen

   Nyt kun heitit sopivan kiperän kysymyksen, ja sitä tässä hetken analysoituani, täytyy todeta, että ehkäpä juuri tuossa Mokkapalassa maistuu ”mokka” ja tuossa Ainossa ”kahvi”. Eli semmoinen pehmeä maitoinen ja täyteläisen suklainen mokka kuvailisi ehkä tätä parhaiten, ja ai että kun tuolla seassa on niitä tahmeita mokkapalataikinan palasia. Aijai!
   Itse en kyllä edes ajatellun silloin ensimmäisellä kerralla tätä syödessäni vuosia sitten, että tämä olisi niinkään kahvijäätelö, kun en itsekkään tällöin vielä kahvinmausta liiemmin nauttinut, että voisi hyvällä lykyllä toimia sullekin. Osta joskus kaverin kanssa puokkiin, niin ei ainakaan mene hukkaan! 😉

Kommentoi »

Comments are closed