2 x NOPEA & HELPPO PROTSKUPITOINEN VEGERUOKA

*Sisältää mainoslinkkejä

Oijoi! Nopeita ja maistuvia arkisafkaideoita tarvitaan aina, ja tänään vinkki lähteekin vegaaniselta pohjalta. Vaikken kumpikaan meidän talouden ihmissasukeista vegaani olekaan niin meillä on viimeisen vuoden aikana vähentynyt lihan käyttö melkoisesti. Merkittävä ajuri  meillä sekasyöjillä tähän muutokseen on hyvin pitkälti tullut siitä, että oikeasti kauppojen hyllyille on pamahdellut helppoja, hyvänmakuisia, ravintorikkaita ja hintalaatusuhteeltaan osuvia vegaanituotteita, että omaksi yllätyksekseni jopa mieskin on antanut kantamaan näitä kaupasta kotiin. Jes!

Oma peukkuni pamahtaa juurikin näille hyllytilaa vallanneille varsin passeleille ja hyvänmakuisille proteiininlähteille. Etenkin kovaa treenaavalle vegaanille tai kasvissyöjälle proteiininsaantiin on tärkeä kiinnittää huolta, joten tässä tulee kaksi pätevää ja helppoa arkisafkaa, jotka passaavat niin tavan tallaajalle kuin kovallekin treenihirmulle.

2 x HELPPO PROTSKUPITOINEN VEGERUOKA

CHILI CON NYHTIS

Aaah! Tämä on ihan tuhottoman hyvää, ja tämä vegeversio taatusti maistuu myös lihanystäville. Neljäsosasta tästä pannusta saat 23 grammaa proteiinia, ja kylkeen kun heittää riisiä, niin ravitseva ateria myös paljon kuluttavan treenaajan tarpeisiin on kasassa.

  • 1 pkt (240g) Nyhtökauraa (maustamaton tai tomaatti)
  • 1 purkki (n.240g) ruskeita papuja tai kidneypapuja
  • 1 purkki (n.400-500g) chilitomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia (chili)
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • suolaa maun mukaan

Silppua sipuli ja paista pannulla öljyssä. Lisää pannulle nyhtökaura, pavut, tomaattimurska, valkosipuli ja suola, ja hauduta hetken aikaa pannulla. Jos koostumus on liian paksua, niin lorauta sekaan hieman vettä. Herkkua tämä sapuska on riisin kera tarjoiltuna.

PROTSKUPITOINEN VEGERUOKA

HELPPO KAURAJAUHISKASTIKE

Tämän meillä kokkasi mies, ja äärimmäisen helpolla (ja toki tunteella ja rakkaudella) tuli kyllä hyvää ruokaa! Ensimmäistä kertaa testissä oli Elovena Muru kaurajauhis, joka osoittautui oikein passeliksi ja helpoksi jauhelihankorvikkeeksi. Toki Nyhtistä tämä ei vielä tiputtanut pallilta meidän taloudessa, mutta voisin hyvinkin ostaa uudelleenkin. Proteiinia yhdessä neljänneksessä pannussa on 18 grammaa.

  • 1 purkki valmista pastakastiketta oman maun mukaan
  • 1 pussi Elovena Muru kaurajauhista (350g)
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • (viipaloituja oliiveita)
  • Tilkka öljyä

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Heita pannulle kaikki ainekset ja hauduta hetki miedolla lämmöllä kuumentaen ja välillä sekoittaen ja voila! Protsupitoinen vegeruoka on valmis! Tarjoile heti esimerkiksi pastan kanssa. Nam!

PROTSKUPITOINEN VEGERUOKA

SuperDry-neule: TÄÄLTÄ* // Dr. Denim-farkut: TÄÄLTÄ* (molemmat alessa)

 

Mitäs hyvää teillä syödään tänään? Tai mikä on ollut viime aikojen maistuvin arkiruoka?

Maistuvaa alkuviikkoa!

VILKAISE MYÖS:
Mihin ja miten käyttää heraproteiinia? 5 vinkkiä!

EDELLINEN JUTTUNI:
Mitä elämältä saa haluta?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (7)
  1. Moi, kaurajauhista on kahden kokoisissa pusseissa, kumpaa tässä tarkoitettiin? Ihanaa, että jaat myös kasvisjuttuja!

    1. Hei törkeen hyvä tarkennus, ja tässä samassa tajusin, että miksi mun laskelmat hämmensivät mua, eli niitä pakkauksia on siis kahta kokoa! 😀 Googlesta jälkikäteen reseptiä auki kirjoittaessani bongasin vaan ton 225g pussin ensiksi, ja ihmettelin, että eikö muka siinä pakkauksessa ollut enempää (ruoka oli jo kokattu ja syöty ja pakkaus roskiksessa). Eli kiitos! Korjasin tän tekstiin, ja samalla selvis sekin, että eikö yhdestä pannusta muka saanut neljää annosta, eli saihan siitä. 😀

  2. Hei Piia!

    Kiitos tästä! Toiveena myös muita terveellisiä kotiruokareseptejä jotka sopivat hyvin sekä tavoitteelliselle reenaajalle että kotiruokana! Sinun reseptit tähän mennessä ovat olleet timanttisia! 🙂

    1. Moikka! Kiva kuulla, että nämä upposivat! Näitä voisin yrittää loihtia useamminkin, koska takaraivosta löytyy kyllä kaikenlaisia reseptejä ja safkavinkkejä! 😉

Kommentointi suljettu.