HELPOT JOULURUUAT & JÄLKKÄRIT PIENELLÄ TWISTILLÄ

Kaupallinen yhteistyö: Saarioinen

HELPOT JOULURUUAT

Oijoi! Kuka rakastaa jouluruokia? No minä!! Meitsihän on tunnetusti suuri jouluruuan ystävä, ja perinnelaatikot kuuluvat ehdottomasti jouluun. Vaikka meidän joulupöydästä on aina löytynyt myös kinkkua, lohta sekä karjalanpaistia, niin makunystyröihini iskee kovimmin monet lihattomat perinteiset jouluruuat. Porkkanalaatikko, imelletty perunalaatikko, rosolli sekä sienisalaatti ruisleivän kera (aijjettä) osuvat omaan makumaailmaani enemmän kuin lujaa.

Lihansyönti kun ei ole nykyään itsestäänselvyys, niin toisaalta onkin hyvä varautua joulupöydän tarjoilujen kohdalla myös lihattomiin versioihin. Meiltäkin löytyy lähipiirissä ihmisiä, jotka eivät ole varsinaisesti vegaaneja, mutta eivät syystä tai toisesta välitä lihan tai kalan syönnistä tai ovat halunneet vähentää sitä. Mitä jos tällainen kaveri osuu joulupöytään tai pikkujoulutarjoilujen ääreen? Miten silloin riipaista helpot jouluruuat kehiin?

Tässä ei suinkaan tarvitse laittaa sormea suuhun, vaan ihan perinteisillä laatikoilla, rosolleilla ja salaateilla pääsee todella pitkälle, sillä iso osa suomalaisen joulupöydän perinneruuista ovat jo luontaisesti lihattomia. Pienellä twistillä näistä voi saada myös entistä maittavampia, ja juuri tänään kestitettiinkin vieraita vähän tuunatuilla jouluruuilla. Tässä siis muutamat maistuvat ja sairaan helpot jouluruuat, joissa taatusti makua riittää!

HELPOT JOULURUUAT & JÄLKKÄRIT TWISTILLÄ

PIPARJUURI-PORKKANALAATIKKO

Perinteiseen porkkanalaatikkoon saa käden käänteessä joulupöytään muikean makuvivahteen piparjuuresta. Miehen kommenttina olikin, että piparjuuri tulee juuri sopivasti maussa esiin peittämättä perinteisen porkkanalaatikon makua liiaksi, ja täytyy kyllä kompata tätä!

  • Saarioinen Joulun Porkkanalaatikko (700g)
  • 200g Piparjuurituorejuustoa

Pehmennä tuorejuusto rasiassa lusikalla sekoittamalla. Sekoita varovasti porkkanalaatikko sekä piparjuurituorejuusto kulhossa tasaiseksi niin, etteivät riisinjyvät rikkoontuisi. Levitä porkkanalaatukko voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

HELPOT JOULURUUAT

VUOHENJUUSTO-BATAATTIVUOKA

Jösses, tämä oli hyvää! Vuohenjuuston suurena ystävänä tämä nousi kyllä vakkareiden listalle myös tuleviksi vuosiksi. Sai myös kehuja niiltä maistelijoilta, jotka eivät kovin suuria vuohenjuuston ystäviä olleetkaan, eli aika kova!

  • 2kpl Saarioinen Joulun Bataattivuoka (350g)
  • 2 dl ruokakermaa tai ranskankermaa
  • 0,5-1 pakettia vuohenjuustoa (maun mukaan)

Sekoita bataattivuoka ja kerma kulhossa huolellisesti tasaiseksi massaksi. Lusikoi voidellun vuoan pohjalle puolet massasta ja levitä päälle vuohenjuustosiivuja. Lisää loppu bataattivuoka päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

METSÄSIENIRUISNAPIT

Tsiisus! Maukasta ja superhelposti valmistuvaa napsittavaa joulun tarjoilupöytään, ja varoituksena, että nämä saattavat kadota parempiin suihin alta aikayksikön. Taattu hitti, ja täytyy sanoa, että Joulun Metsäsienisalaatti maistui todella autenttiselle, sillä äiskää en saanut tähän hätään pyöräyttämään omaa bravuuriaan.

  • Saarioinen Joulun Metsäsienisalaattia
  • Ruisnappeja tai maustettuja ruissipsejä

Asettele napit tarjottimelle ja tarjoiluvadille, ja lusikoi napeille metsäsienisalaattia. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla tai tillillä.

HELPOT JOULURUUAT

HERKULLINEN APPELSIINIRIISI

Jälkkäriksi jotain jouluista mutta astetta raikkaampaa? Jälkkäritarjoilun suklaakonvehtien kylkeen raikas ja helppo appelsiiniriisi toimii kuin paketti pukinkonttiin. Mä itse syön valmisriisipuuroja ympäri vuoden, ja siksi jouluun halusinkin hieman twistiä tästä mun lemppariherkusta.

  • 3 pkt Saarioinen Riisipuuro (300g)
  • 2 1/2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 appelsiinia

Vispaa kerma ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Leikkaa appelsiinisiivuista terävällä veitsellä koko ”takapinta” pois ja kuutioi siivut. Lisää kermavaahtoon riisipuuro sekä appelsiinikuutiot ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoile jälkiruokakulhoissa tai viinilaseissa. Koristele halutessasi hedelmäviipaleilla, hasselpähkinärouheella tai pipareilla tai tarjoile sellaisenaan.

VINK VINK! Tämä herkku maistuu myös ilman lisättyä pöytäsokeria, ja sokerin voi korvata stevialla ja jauhetulla vaniljalla. Testattu on ja toimii!

HELPOT JOULURUUAT

Miltäs kuulostivat? Meneekö joku kokeiluun? Meillä näitä kokkailtiin tänään tarjolle vieraille, ja kyllä pamahti peukkua kehiin. Jos muita jouluruokien tuunausvinkkejä kaipailet, niin kurkkaa niitä lisää Saarioisten sivuilta, jossa paljon toimivia reseptejä jouluruokien tuunaamiseen ja tarjoiluun!

Maistuvaa jouluodotusta joka massuun!

EDELLINEN JUTTUNI:
Pöpö Q&A video – Meidän pieni pökäle!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (10)
  1. Ihanalta kuulostaa! Vitsit kun itsekin odotan sinne joulupöytään pääsyä, onko mitään parempaa kuin jouluruoka 😍 Toi appelsiiniriisi on ainaki testattava, paljonkohan mahtaa tuosta siun reseptistä tulla annoksia?

    1. piiapajunen
      9.12.2018, 15:43

      Joulupöytä on kyllä taivas! Tosta appelsiiniriisistä mä sain noita keskikokoisia pikareita 8 kappaletta, mutta jos haluaa isommat annokset, niin tosta annoksesta saa silloin ehkä 6-7. Ja toi appelsiiniriisi oli kyllä hyvää, ja vedin viimeisen ylijääneen annoksen tänään aamupalaksi, omnom! <3

  2. Oi vitsi, toi vuohenjuustokikka täytyy testata! Myös appelsiiniriisi kuulostaa todella namilta <3

    1. piiapajunen
      9.12.2018, 15:46

      Toi vuohenjuusto oli kyllä todella toimiva, ja suli ihanasti laatikon väliin uunissa, ah! Voisin kuvitella, että se toimisi hyvin myös muiden laatikoiden, esim. perunalaatikon kanssa toimivana kombona! Ja toi appelsiiniriisi oli kyllä herkkua!

Kommentointi suljettu.