Fitness Classic paketissa

Kevään huipennus body- ja fitness-kansan osalta on nyt kunnialla pulkassa, ja täytyy todeta, että rankka mutta huikean antoisa viikonloppu on nyt paketissa! Tylsää ei päässyt tulemaan, sillä säpinää ja sähköä riitti. Jalkoja on pakottanut kaikesta viikonlopun suhaamisesta johtuen näin maanantaiaamuna vielä siihen malliin, että kompressiosukat ovat tehneet eetvarttia tämän likan silosäärille. Hurjia nämä viikonloput!
IMG_9641
Oma rooli näissä karkeloissa olikin niin sanottu joka paikan höylä, ja hommat vaihtelivat FASTin messuosastolta tuomaripöytään ja takahuonenarrista katsomon penkin lämmittäjään. Tuomarointia haastavampaa päätöksentekoa tuli kuitenkin harrastettua viikonloppuna Onetskin kanssa ”mistä hinnasta?”-pelin parissa. Kyseessä siis peli, jossa todellakin saa nupin huuruun, kun alkaa tosissaan punnitsemaan hintalappua ja mahdollisia seuraamuksia eri teoille tai toiminnoille. Leikin varjolla saa huomata myös yksilöiden eroa arvomaailmoissa, ja näin kesyimmästä päästä esimerkkinä heitettäköön, että Oonahan olisi myynyt toisen pikkuvarpaansa heti kättelyssä tonnilla… haha! Suurta hajontaa tuli esille myös esiintymisessä alasti Hesarin kannessa, ja hämmentävimmän ilmoille päästetyn kysymyksen tittelin veti kysymys jossa pohdittiin, mistä hinnasta muuttaisit rakkaan tiimikaverisi ahveneksi.
Meidän poppoosta ratsuhevoseksi oltiin tuikattu näihin karkeloihin neiti Kelahaara, joka osoittautui viikonlopun pokaalisateen perusteella oikein passeliksi valinnaksi. Lauantaina tämä Jalasjärven kasvatti kokeili kirjaimellisesti siipiään body fitneksen puolella, ja tulokassarjan kakkossijan perään pokasi vielä yleisestä sarjasta kolmannen sijan. Alkuperäinen päälaji bikinin puolella ei sunnuntain puolella olisi paljoakaan paremmin voinut luistaa, sillä Miltsi nappasi taskuunsa sen kirkkaimman sijan ja lentoliput kolmen viikon päästä EM-kilpailuihin Santa Susannaan. Hiphei ja heja Miltsi!
IMG_9650
IMG_9578

IMG_9655
Viikonlopun päättöpäivällinen

Mitä kilpailun tasoon tulee, niin henkilökohtaisesti oli ilo nähdä lavalla aiempaa kovatasoisempaa sarjaa toisensa jälkeen. Tunnustan, että aluksi olin todella epäileväinen uusien beginners-sarjojen todellisesta tarpeesta, mutta tämän johdosta yleisen sarjan taso saatiin pidettyä loppupeleissä mielestäni mukavan tyylikkäänä. Myös masters- ja juniorisarjojen kärkikolmikon lisääminen naisten yleisiin sarjoihin nosti tasoa ja yleisilmettä aiempaa urheilullisempaan suuntaan. Muutenkin kilpailu oli oikein hyvin järjestetty ja puitteet erinomaiset. Laskisin meidät suomalaiset body- ja fitness-lajien ystävät erittäin onnekkaiksi yksilöiksi, sillä kaikkialla maailmassa ei hommat ihan näin hyvin skulaa.
Itse imaisin tuosta viikonlopusta aika paljon henkistä energiaa, joka potkii tällä hetkellä niin arjessa kuin salillakin paremmin kuin mikään ES tai treenilaturi. Isoimman kiitoksen tästä ansaitsee kyllä meidän muikea Pro Elite Teamin poppoo, joka toimii niin isona henkireikänä aina tarvittaessa, ja tätä viikonloppua mä todellakin tarvitsin enemmän kuin osasin etukäteen edes ajatella. Tuli naurettua pitkästä aikaa enemmän kuin aikoihin, ja kyyneleitä tuli vieritettyä runsain mitoin nimenomaan juuri tuon päättymättömän huutonaurun parissa. Onneksi ensi viikolla on vappu, ja päästään taas porukalla koolle juhlapäivän viettoon!
Loppuun vielä täytyy mainita myös isot kiitokset kaikille ketkä uskaltautuivat jutuille FASTin osastolle viikonlopun aikana! Oli superhauska treffata niin monia teistä livenä sieltä ruudun toiselta puolelta. 🙂
xoxo,
Piia

Kommentit (2)
  1. Hei, valaisetko tietämätöntä: miten samalla kropalla voi pärjätä sekä bikinissä että bodyssä? Joo, poset vaikuttaa, mutta ihan erilaista kropan malliahan niissä haetaan, vai??

    1. Piia Pajunen
      19.4.2016, 09:45

      Molemmissa lajeissa on loppupeleissä kyse atleettisesta ja esteettisestä x-mallisesta kokonaisuudesta, ja näihin vaikuttaa todella paljon myös juurikin se esille tuotu kokonaisuus esimerkiksi poseerauksien osalta. Harvat kuitenkaan omaavat sellaista fysiikkaa/rakennetta, jolla voisi pärjätä samanaikaisesti tai ylipäätään molemmissa lajeissa, mutta näitäkin löytyy, kuten juuri Kelahaaran tapauksessa. En usko, että viikonlopun kärkinimistä löytyisi kovinkaan monia, jotka olisivat pärjänneet molemmissa lajeissa. Lihasmassaa amatööripuolella ei body fitneksessäkään vaadita (eikä saakaan olla) määräänsä enempää, joten tämän vuoksi on mahdollista, että sama henkilö voi soveltua samanaikaisesti molempiin lajeihin. Mutta niinkuin sanottu, tämä ei kaikkien kohdalla ole mahdollista.

Kommentointi suljettu.