FITNESS CLASSIC 2019 – MIELENKIINTOISIMMAT SARJAT

Fitness Classic 2019 saatiin pääsiäisviikonloppuna pakettiin, ja taso viikonloppuna oli jälleen korkealla. Itse pääsin tuomarin roolissa nauttimaan upeista fysiikoista, ja todella viimeistellyistä paketeista. Silmään pisti positiivisella tavalla selkeästi aiempaa viimeistellymmät presentaatiot, jolloin fysiikat pääsivät selkeästi paremmin arvoonsa, ja kilpailijat/sarjat oikeasti näyttivät edustavilta ja miellyttäviltä katsoa.

Kaikin puolin mieleeni jäi päällimmäisenä, että lajit ovat oikeasti menneet lyhyessä ajassa todella paljon eteenpäin. Pärjätäkseen pitää oikeasti olla useampi palanen kohdallaan ja antaa panoksensa pitkäjänteiseen prosessiin, eikä pikamuutoksien perässä juoksijoita lavalla kyllä juurikaan enää näy. Mutta mennäänpä otsikon lupaamana itse asiaan, ja tässä muutama erityisesti itselläni mieleenjäänyttä sarjaa viikonlopulta!

Fitness Classic 2019

BIKINI JUNIORIT +164cm

Pitkässä junioribikinissä nähtiin mielestäni yksi viikonlopun kovatasoisimmista kärkikamppailuista, enkä koskaan ole nähnyt juniorisarjaa Suomessa näin hurjana. Kolmen parhaan joukossa todella kovat Nelli Pasanen, Pernilla Böckerman ja Sanna Paasimaa. Voiton junioreissa vei Paasimaa ja sunnuntain yleisessä sarjassa Böckerman nappasi voiton ja myös paikkansa EM-kilpailuihin yleiseen sarjaan. Tämä sarja oli kyllä tiukka, ja juniori-ikäisiksi (ja yleisissä sarjoissakin) todella kova kärkikolmikko.

fitness classic 2019fitness classic 2019

BIKINI FITNESS (YLEINEN)

Bikini fitnessin yleisessä sarjassa pisimmän pituuluokan voittanut Reetta Kanniainen vei myös overall-voiton kaikkien pituusluokkien voittajien keskuudessa, ja paketti oli kyllä kaikin puolin upea. Lihaksikas, mallikas ja naisellinen kokonaisuus, jota on selkeästi työstetty ja hiottu. Bikini fitnesstä parhaimmillaan!

Reetta Kanniainen

WELLNESS -164cm

Täysillä tuomariäänillä vienyt Sari Uski oli todella upea ja joukosta selkeästi erottuva wellness-kilpailija, joka oli mielestäni selkeästi omaa luokkaansa tässä Suomessa vielä melko tuoreessa lajissa, eikä tällaista pakettia ole vielä Suomessa tässä ennen nähty. Täytyy silti tokaista, että toiseksi samaisessa sarjassa sijoittunut Karoliina Kangaskolkka oli todella mallikas lajin kilpailija komealla lihasmassalla, mutta tällä kertaa vastus oli vain todella kova.

sari uski

CLASSIC BODYBUILDING YLEINEN

Tässä sarjassa oli silmääni hämmentävän monta hyvää ja mallikasta kilpailijaa, ja tämän vuoksi finaalin ulkopuolelle jäi myös monta oikeasti tasokasta CBB-kilpailijaa. Pienet erot lopulta tekivät lopulta ratkaisut sijoituksissa, ja finaalikuusikkoonkin mahtui monta hyvin erilaista kilpailijaa erilaisin vahvuuksin. Tämä oli sarja, jota oli oikeasti ilo katsoa korkean tason vuoksi!

fitness classic 2019

WHEELCHAIR BODYBUILDING

Artturi Verho teki historiaa, ja otti ensimmäisen wheelchair bodybuildingin Suomenmestaruuden, ja millä kunnolla. Kunto oli viimeistellyn kireä, lihasmassa ja symmetria todella hyvä ja presentaatio selkeästi hiottu. Upeaa katsottavaa!

(VAPAAOHJELMA)FITNESS

Täytyy nostaa sarja esille huolimatta siitä, että mukana oli tänä vuonna vain yksi kilpailija. Janica Aherikolla oli kuitenkin erittäin mallikas paketti, ja mun mielestä on hienoa, että saadaan osa-aluiden puolesta näin tasapainoinen kilpailija Suomesta EM-kilpailuihin edustamaan. Fysiikka viimeisen päälle hiottu ja vapaaohjelman teema rohkea sekä positiivisella tavalla huomiota herättävä sekä mieleenjäävä. Harmi, ettei alun asusta löytynyt parempia kuvia naamion kanssa.

Tällaiset sarjat ja kilpailijat jäivät erityisesti mieleen Fitness Classic 2019-viikonlopulta, ja toki useampiakin olisin voinut tähän nostaa. Itse lähden ensi viikolla mukaan Suomen joukkueen matkaan EM-kilpailureissulle Espanjan Santa Susannassa tuomarin ja joukkueen huoltajan roolissa.

Toivon kyllä suuresti pääseväni tuomaroimaan (sattuneesta syystä) vapaaohjelmafitnessiä, jota rakastan ehkä kansainvälisissä kilpailuissa eniten, sillä lajin kilpailijoita kun on kerrankin isompi liuta lavalla, ja vertailua vapaohjelmien ja fysiikoiden välillä saa oikeasti työstää hieman kyseiseen lajiin harjaantuneella silmällä, heh. Joka tapauksessa mahtava reissu tulossa, ja kohta sitä taas mennään eikä meinata!

Vavisuttavan vahvaa viikkoa joka kinkkuun!

LUE MYÖS AIHEESEEN LIITTYEN:
Vanhoja kisakuvia – Kaikki mun NFE-kisani
EDELLINEN JUTTUNI:
Salitreeni dieetillä? Paras toistomäärä? Meitsi vastaa!

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

treeni-ja-ravinto lihakset
Kommentit (6)
 1. Mitä eroa on sm ja yleisellä sarjalla?

  1. piiapajunen
   24.4.2019, 10:05

   Hyvä kysymys! Fitness Classicissa yleinen sarja (eli kaikkien ikäluokkien yhdistävä sarja) ei ole SM-kilpailu, ja Fitness Classicista näistä yleisistä sarjoista valitaan EM-edustajat. Suomenmestaruuksista kilpaillaan syksyisin Nordic Fitness Expossa, ja Fitness Classicin yhteydessä kilpaillaan ainoastaan junioreiden, masters-ikäisten sekä pyörätuolisarjan Suomenmestaruuksista. Junnu-SM ja SM on siis eri asia. 🙂

 2. Cbb oli tosiaankin kovatasoinen tänä vuonna. Jäikö siitä tiettyä nimeä mieleen, vai oliko sun mielestä sarja vaan yleisesti kova? Voittajalla oli ihan mielettömät reidet ainakin. Harmittaa kun en päässyt paikan päälle katsomaan, ja kuvista ei ihan kaikkea varmasti näe…

  1. piiapajunen
   24.4.2019, 10:11

   Oli kyllä, ja tähän varmasti vaikutti myös se, että pituusluokkia ei erikseen tässä ollut. Toisaalta näin sen hyvänä asiana siinä mielessä, että kilpailussa oli oikeasti kilpailijoita, ja kilpailun taso oli myös samalla hyvin korkea. Tällaista sarjaa/kilpailua on aina ilo katsoa sekä tuomaroida.

   Voittaja oli kyllä todella mallikas pakkaus, ja todella kova jalkaosasto. Vaikka yleisessä ja ylävartalon massassa (erityisesti anatominen edestä) vielä hieman tekemistä, mutta kaiken kaikkiaan kova paketti, ja vielä juniori-ikäiseltä kilpailijalta. Tämän sarjan finalisteista (ja jopa sen ulkopuolelle jääneistä) olisi jokaisesta paljon hyvää sanottavaa, sillä oikeasti hyviä kilpailijoita oli paljon. Toki jokaisella omat vahvuudet ja heikkoudet, mutta kaiken kaikkiaan miellyttävän tasokas sarja.

Kommentointi suljettu.