SAIRAAN MAUKAS FETA-PERUNASALAATTI – NAM!

Aijjettä! Nyt lähtee jakoon kova resepti! Anopin kesäpöydässä oli alkukestästä niin loistava perunasalaatti, että oli pakko imitoida reseptiikkaa itse, ja tottakai hieman soveltaa. Itse tehty perunasalaatti on vaan aivan liian hyvää, ja toimii joka kerta, ja tästä reseptistä tulikin jo kasapäin kyselyitä aiemmin kesällä IG:n puolella, joten tässä sitä nyt tulee.

Tällä hetkellä kun perunasato tarjoaa vielä erinomaista pottua pöytään, niin perunasalaattikin on parhaimmillaan. Miten suussa sulavaa, ravitsevaa ja täyttävää tarjottavaa tästä saakaan aikaiseksi, eikä tässä reseptissä ole turhaan kaadettu puolta pulloa öljyä sekaan, vaan lopputuloksena oikeasti raikas ja mausta tinkimätön kokonaisuus. Nam!

FETA-PERUNASALAATTI VARHAISPERUNOISTA

  • n. 1kg varhaisperunoita
  • n. 200g maustekurkkuja
  • 1 prk (n.200g) hillosipuleita
  • 200g fetaa tai salaattijuustokuutioita
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl valkoista balsamicoa (tai etikkaa)
  • 0,5 dl laadukasta oliiviöljyä
  • vajaa 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • rucolaa tai tuoretta basilikaa
  • (suolaa)
  1. Kuutioi kypsät ja jäähtyneet perunat (kuori ensin tarvittaessa).
  2. Lorauta päälle osa oliiviöljystä ja pyöräytä kulhossa.
  3. Lisää sekaan kuutioidut maustekurkut ja hienonnetut hillosipulit.
  4. Sekoita loppu oliiviöljy, sinappi, balsamico ja mausteet keskenään ja pyöräytä sekaan.
  5. Lisää lopuksi kuutioitu feta ja rucola, ja kääntele ympäri.

perunasalaatti resepti

One-shouder-toppi: TÄÄLTÄ*

Meillä tämä herkku tarjoiltiin alunperin kirjolohen, hyvän leivän ja tuoreen salaatin kera, ja kyllä maistui koko konkkaronkalle pöydän ääressä. Siinä sain kokkina paukutella henkseleitä mairea hymy naamalla, kun santsikierros kuhisi. Onneksi pieni satsi jäi vielä seuraavalle päivälle, ja sen pistelin oikein tyytyväisenä naamariin, ja yön yli jääkaapissa tekeytyneen ehkä astetta paremmalla maulla. Oh, ruoka on vaan ihana asia!

Makoisaa viikonloppua joka iikalle!

TSEKKAA MYÖS:
4 x Kevyempi kastike ruokapöytään!
EDELLINEN JUTTUNI:
Eikö sua yhtään hävetä?

Kehittävää valmennusta:
PROVE-valmennusten startit 2.9.

Kommentit (4)
  1. Ai kun kuulostaa hyvältä!:) Ainoa mitä mietin, tuleeko lopputuloksesta kovin suolainen, kun mukana on fetaa, suolakurkkua ja sinappia?
    Mukavaa viikonloppua ja kiitos inspiraatiosta!<3
    Ida
    Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. piiapajunen
      23.8.2019, 11:27

      Kenenkään maistelijan makuun ei ollut liian suolainen (ja omaan makuun todella raikas), ja tuo runsas määrä perunaa tasoittaa kuitenkin itsessään makua, ja noita ”suolaisia” ainesosia on kuitenkin suhteessa melko vähän. 🙂

      Kiitos sulle ja ihanaa viikonloppua sinnekin!

  2. Mitä!? Ei majoneesia?? En usko ennenkin kokeilen 🤣🤣🤣

    1. piiapajunen
      23.8.2019, 11:28

      No nyt kokeilemaan! Oli oikeasti törkeän hyvä, ja kehuja tuli kaikilta muiltakin pöydän äärestä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *