Q&A – ELÄMÄ, UNELMAT, OPISKELUT JA RANDOMIT!

Hoi hoii! Pistin Instagramissa eilen tulemaan kysymysboksia, ja kyssäreitä lävähti lootaan oikein olan takaa! Todellakaan kaikkiin en kerennyt IG:n puolella vastailla, joten tässä tulee nyt iso läjäys teidän heittämiä ylijääneitä mutta sitäkin pätevämpiä kysymyksiä. Yleisen ravitsemus- ja treenitekniset kysymykset (joihin koen olevani pätevä vastaamaan, koska en mäkään kaikkeen tiedä vastausta) kokoan omaan postaukseen hieman myöhemmin. Mutta mutta. Hypätäänpä visaisten kyssäreiden ääreen eri osa-aluilta!

ELÄMÄ & RANDOMIT

Onko sulla ollut ikinä huonoa minäkuvaa, ja jos oot, niin miten oot saanut parannettua sitä?

Ei varsinaisesti. Kyllähän sitä on tullut tunnettua elämän aikana useammassakin vaiheessa huonommuutta, riittämättömyyttä ja kelpaamattomuutta erinäissä asioissa, yhteisöissä ja tilanteissa. Ja nyt kun miettii, niin aika paljonkin. Toisaalta olen silti samaan aikaan uskonut itseeni, ja tiennyt pohjimmiltani, että mussa on sitä jotain. Ja jokaisessa meissä on! Se vaan ilmenee meissä eri tavoin, koska me jokainen ollaan erilaisia. Sitä on hyvä oppia arvostamaan niin itsessä kuin muissa.

5 x parasta just nyt?

Kesä, sandaalit, Puffet-jätski, tuoreet herneet ja pitkät päivät (kun kello 20:00 ei ole todellakaan myöhäistä keksiä tekemistä ja lähteä ihmisten ilmoille).

Mistä tota energiaa sulla piisaa? Ja miten pidät sipulisi kasassa, kun oot aina niin iloinen?

Siis eihän se pysy, hah! Kyllä munkin pitää työstää nuppia ja välillä voi tehdä tiukkaakin, koska mäkin oon vain ihminen. Ja mitä energisyyteen piisaa, niin en mä sitäkään ole 24/7. Latailen itseäni aika paljon, ja iso osa päivistä menee yksinään neljän seinän sisässä haukotellen ja työtä painaen sekä sohvalla lepäillen. Vastapainoksi intoudun helposti, ja imeydyn melko helposti mukaan innostaviin juttuihin. Olen ehkä luonteeltani jokseenkin räväkkäkin, mutta en mä sitä todellakaan joka minuutti päivästä ole.

Milloin viimeksi itki ja mistä syystä?

Muutama päivä sitten, koska olin vaan niin saaterin väsynyt (oon nukkunut nyt tosi huonosti viime aikoina), ja tuntui, että kaikki hommat laahasi perässä.

Lemppari-irtokarkki? Lempparikarkkipussi?

Paha sanoa yksi! Mutta Bubblikset (ne kirpeet pullot), vanhat autot ja suolaiset apinat on kovia irttarilaareilla. Karkkipussista Haribon Click Mix ei petä koskaan, ja niitä saa myös sopivan kokoisina minipusseina, ja just vedin sellaisen eilen, nam!

Mistä haaveilet?

Kaikesta tavallisesta mutta (minulle) merkityksellisestä. Omasta pihasta, perheestä ja ihanista hetkistä ystävien kanssa. Yksi ”maallinen” haave olisi, että joskus asuisin järven rannalla, jotta voisin käydä joka aamu uimassa raikkaassa järvivedessä aikaisesta keväästä jäiden tuloon asti. Siihen vielä puulämmitteinen rantasauna, niin avot. Tämä taas vaatisi kompromissejä toisista asioista sekä rehellistä pätäkkää, joten otan tämän enemmänkin ”plussaa jos toteutuu”. En halua juosta rahaa vaativien asioiden perässä, koska ne ohjaavat elämässä ja omissa prioriteeteissä helposti väärään suuntaan.

Lempparileipä?

Tällä hetkellä Ullan Pakarin Kaurajuntta, Viipurin leipomon ruisleipä (en muista tarkkaa nimeä) ja Ruispalat Ohut herkku. Uh!

Onko sulla itsessäsi joku puoli, josta et pidä tai haluaisit kehittää?

Varmasti se, että osaisin oppia olemaan vielä enemmän tyytyväinen siihen, mitä itsellä nyt on. Toisaalta koen samaan aikaan, että oon ottanut tässä ihan hirveän suuria harppauksia viime aikoina, eli getting there! Ehkä tuossa vain iski vauhtisokeus, kun 20 ikävuoden jälkeen joka vuosi on tapahtunut ja paljon, vaikka edelleenkin on joka vuosi tuonut aika mullistavia juttuja mukanaan.

Tampereen paras mättöravintola?

Tampellan uusi Siipiweikot on kyllä törkeän kova. Aijai!

Tän hetken kovin virvoitusjuoma, energiajuoma ja drinkki?

Sprite Zero, Celsius Peach Vibe ja Gin Tonic. Hmmm. Oispa Gin Tonic.

Onko sulla hiustenpidennykset?

Kyllä on, tai oikeastaan ne on vahvistukset, koska niissä on sama pituus kuin omissakin. Yksi puntti Balmainin Double Hairia mikrorenkailla kiinnitettynä. Nyt oon tässä pohtinut, että pitäiskö luopua niistä ja riipaista long bobby. Ehkä sen joskus vielä teen!

Ootko sijoittanut osakkeisiin ja/tai rahastoihin? Miksi tai miksi et?

Mulla on siirtynyt jo parin vuoden ajan automaattisesti joka kuukausi siivu nollakuluisiin rahastoihin ja matalakuluisiin indeksirahastoihin (ETF). Haluan aina olla varautunut tulevaan, ja näin yrittäjänä kun palkasta ei mene automaattisesti eläkemaksuja, vaan eläkkeet ovat osittain omalla vastuulla, niin pakkohan näitä on jo nyt miettiä. Olen muutenkin enemmän säästä kuin tuhlaa tyyppi, enkä oikein osaa törsäillä ja käyttää rahaa liiemmin.

Mitä harrastuksia/mielenkiinnonkohteita sulta löytyy, jos urheilua ei lasketa?

Oon hulluna erilaisiin lautapeleihin, ja parasta on ottaa kunnon vääntöä strategiapelien parissa. Tykkään myös hyvistä sarjoista ja kirjoista. Aiemmin on tullut tehtyä enemmän käsitöitä, kokkailtua sekä pelattua tietokoneella, mutta nyt on vaan jäänyt muiden intohimojen jalkoihin + mun peli-PC levisi, enkä ole jaksanut hankkia uutta tai perehtyä uusiin peleihin.

OPISKELU JA TYÖ

Työskenteletkö enää erillisessä toimistossa vai kulkeeko pelkällä kotitoimistolla taas?

Kotitoimisto vei lopulta voiton! Katsotaan kyllä syksyllä putkirempan aikaan, jos taas otettaisi toimistopaikka jostain muualta.

Keskiarvo kun pääsit yläasteelta?

9,4

Oletko ajatellut vielä tulevaisuudessa kouluttautua?

Just eilen heitin, että olisi kiva käydä vielä kauppatieteiden maisterin tutkinto tähän kylkeen, jos kerran voisi päästä suoraan maisterivaiheeseen dippainssin tutkinnolla. Sitten tajusin, että mitäs mä sillä tekisin, haha! Nyt oon kuitenkin jatkuvasti kouluttautunut lisää valmennuspuolella (parastakin aikaa), ja luultavasti niitä saatan vielä käydä myöhemmin paljon lisääkin. Mut käydään nämä nykyiset ensin alta pois. MUTTA: Aina on hyvä opiskella lisää ja kehittää osaamistaan. Koskaan ei ole valmis missään.

Miten olet saanut yhdistettyä tavoitteellisen treenaamisen, työn ja opiskelut järkevästi?

Joustavuudella ja lepäämisen priorisoinnilla. En hakkaa mitään etukäteen kiveen, vaan oikeastaan päivittäin (koska dediksiä ja sovittuja valmennusaikoja lukuunottamatta mulla on varaa joustaa). Jos iskee hillitön ja ehtymätön työ- tai opiskelu flow, niin skippaan illan treenin ja treenaan seuraavana päivänä. Jos taas duuni ei luista yhtään, niin menen treenaamaan tai lepään hetken tehden ihan muita juttuja, ja palaan vaikka parin tunnin päästä läppärille. Joustan siis jatkuvasti suuntaan ja toiseen, ja kuuntelen itseäni.

Miksi sun teekkarilakki näyttää niin ryönäseltä? Ja onko teekkarilakki vain yo-lakki lisätyllä tupsulla?

Teekkarilakki on käynyt mm. muutamassa Suomineidon lakituksessa, ja tällöin vappuna puolen yön aikaan on ollut hieman vaikea välttää kuohuvasadetta, hah! Ja onhan se päässä eletty teekkarielämääkin ja tupsu harottaa, koska paljussa on killuttu. Voi niitä aikoja, ja huikeita muistoja! Teekkarilakki on tosiaan kokonaan eri kuin yo-lakki.

Teet ilmeisesti aika montaakin erilaista työnkuvaa. Jos saisit valita niistä tai muista vain yhden, mitä tekisit koko loppuelämäsi, niin mitä tekisit?

En halua tehdä vain yhtä, vaan tykkään tehdä erilaisia asioita, jotka jollain tapaa nivoutuvat toisiinsa toimivaksi kokonaisuudeksi. Rakastan sitä, että mun päivät jokainen erilaisia, ja eri työnkuvissa on omat puolensa. En oikeasti pysty vastaamaan tähän, koska mulla ei ole yhtä unelmaduunia, vaan se on mulle aina kokonaisuus. En haluaisi istua kaikkia päiviä läppärillä, mutten haluaisi myöskään olla koko päivää urheilumiljöössä valmentamassakaan. Vaikea! 😀

Kuinka monta valmennettavaa sulla on?

Tällä hetkellä mulla (ja Johanneksella) on kuusi kilpailuvalmennettevaa (vaparifitness, body fitness ja bikini fitness). Se on tällä hetkellä just passeli määrä omassa kokonaispaletissa, koska rakastan päästä paneutumaan syvälle yksilön kokonaispalettiin, mutta resurssit eivät riittäisi tekemään tätä enempää huolella.

Onko urheiluravitsemuksen opiskelu mieluisaa ja opettavaista? Suosittelisitko muille?

Olen tykännyt näistä ihan todella paljon, ja oikeastaan on ollut aika ihana tehdä noita kirjallisia kurssitöitä, ja hakea tietoa eri lähteistä (salaa tykkäsin silloin dippatyönkin kirjoittamisesta). Moni asia jollain tavalla tuttua, mutta auennut ihan eri tavalla ja huomattavasti laajemmin ja syvemmin. Suosittelen tätä niille, ketkä ovat kiinnostuneita urheilijan ravitsemuksesta (joko itseään varten tai ammattiosaamista syventääkseen) ja kokevat täysin itsenäisen opiskelun mielekkääksi. Kehittää myös mukavasti kriittistä ajattelua ja antaa perspektiiviä ravitsemusasioihin.

TREENIAIHEISET

Minkä ikäisenä aloitit treenaamisen?

Kilpacheerleadingin aloitin 12-vuotiaana, ja salilla aloin käymään ensimmäistä kertaa 21-vuotiaana ja suoraan kilpatähtäimellä höystettynä. Näitä ennen liikuin vaan eri tavoin ilman erillisiä urheiluharrastuksia. Hiihdin paljon, kiipeilin puissa ja riehuin pihalla.

Monta kertaa treenaat nykyään viikossa?

Kolmesti, mutta hyvällä mäihällä joskus neljä. Kolme sopii hyvin mun tavoitteisiin ja elämään, eikä vaadi multa liikoja, vaikka rakastankin treenaamista yli kaiken. Pyrin enemmän nykyään liikkumaan näiden ulkopuolella arkena ”hyötyliikuntana” mm. kävellen ja pyöräillen tai koiraa lenkittäen.

Miten valmistauduit Gladiaattoreihin?

Lähinnä antamalla keholle aikaa adaptoitua erilaiseen tekemiseen, ettei tulisi niin shokkina. Roikuin paljon ja tein paljon ”iskeviä” harjoitteita, jossa kroppa sai paljon tärähdyksiä. Jätin salitreenit minimiin pariksi viikoksi ja keskityin huoltamaan kroppaa, ettei se ole valmiiksi aivan pingottuneessa tilassa ja hajoa heti kovassa ryskeessä. Kerran pääsin taklailuita kokeilemaan ja painimaan. Se oli hauskaa, muttei nyt mitenkään muuten sen enempää, kun en itsekään tiennyt, mitä tuleman pitää.

Vieläkö kisaaminen polttelee?

Ei polttele. Musta on ihanaa päästä puskemaan vuorostani muita eteenpäin kohti unelmiaan urheilun saralla ja auttaa tekemään heistä mahdollisimman kyvykkäitä, osaavia, itsevarmoja ja tietyllä tapaa monipuolisia urheilijoita. Ai että, parasta!

Onko sulla ollut polvien kanssa ongelmaan, kun ne naksuu sulla videoilla?

Ne on mun nilkat jotka naksuu, heh! Ne on naksunut mulla niin kauan kuin muistan, eikä niissä ole ikinä ollut mitään ongelmia. Ainut vaan, että aamulla kun heräät ennen muita ja yrität hiiviskellä hiljaa, niin hirveä nakse vaan käy aina välillä.

Esikuvia urheilun suunnilta?

Mä oon ollut aina vähän huono idoleissa ja esikuvissa. Jokaisella kun on omat vahvuudet ja upeat ominaisuudet (sekä tottakai ne haasteensa), joten enemmänkin olen ihaillut ihmisten erilaisia puolia. Ihailen työmoraalia (se että tekee hommat ilman turhaa numeron tekemistä), realistista optimistisuutta, uskallusta olla yksilö, järjen matkassa pitämistä, haasteiden selättämistä (jokaisella on niitä) ja sitä, että tekee sitä mistä nauttii. Sitten onhan se vaan ihan törkeän siistiä, jos joku on vaan ihan s**t*nan hyvä joissain.

Mitä lihasryhmää tykkään treenata salilla eniten?

Pakko sanoa, että olkapäät, koska mikään ei voita kunnon pumppia olkapäissä!

Käytkö vielä crossfitissä tai cheer-treeneissä?

En käy nyt kummassakaan, mutta ranneke on tälle kesälle Kontti Beachin ulkona tapahtuville cross-training-treeneille. Se on kivaa vaihtelua!

Miksi päädyin alunperin kilpacheerleadingin pariin?

Isosiskon jalanjäljissä, ja mun isosisko olikin mun ensimmäinen valmentaja (ja aika monta vuotta).

Hapsullinen neuletakki: TÄÄLTÄ*

Kaikki eivät tainneet mahtua tähänkään, ja osasta yksittäisistä tulossa vielä ihan erillisiä postauksia, koska juttua piisaisi! Tässä alla myös linkattuna myös omaa aiempaa postausta mun tuotantotalouden diplomi-insinöörin opinnoista ja miten urheilu siinä ohessa onnistui, koska näistäkin kyseltiin!

Muikeaa loppuviikkoa ja rytinää pyttyyn! Jau!

TSEKKAA MYÖS:
Miten yhdistää urheilu ja opiskelu?
Opiskelu Q&A – Mistä rahaa? Miten pänttäsin? TTY?

EDELLINEN JUTTUNI:
Miten saada tuntuma kohdelihakseen? 8 x Vinkit!

Tutustu valmennuksiin:
PROVE-valmennukset

treeni-ja-ravinto mita-minulle-kuuluu tyohyvinvointi
Kommentit (4)
 1. Teekkari(ksiko?)
  3.7.2019, 22:35

  Moikka! Täällä yks tuleva fuksi vanhalle TTY:lle joka on jo useamman vuoden seuraillut sun someja! Mulla olis itseasiassa ihan ohi aiheen pari kysymystä tuosta Hervannassa opiskelusta 😀

  Onko sulla mitään kokemusta noista yliopiston omista saleista? Opiskelijabudjetille olis sopivan hintasta, mutta onko millaset puitteet?

  Ja sit mietin että miten rennosti tuolla voi itse valita kursseja myös toisen alan opinnoista? En oikeen tiedä vielä onko tämä mitä hain opiskelemaan se mitä lopulta haluan lukea, joten olisi kiva tutustua myös yhteen toiseen alaan, jota hakiessa pohdin.

  Kiitos jos vastaat! Jännittää nii paljon tuo teknillisen aloittaminen…

  Loppuun vielä tuli mieleen että onko opiskelija ruoka tuolla miten monipuolista?

  1. piiapajunen
   4.7.2019, 15:22

   Hellurei! Voi että, mitkä vuodet sulla on siellä edessä! Ja jos TTY:llä opiskelet, niin Tamppi Areenan punttis on ihan todella pätevä (vaikkakin ruuhka-aikaan voi olla väkeä), ja sielläkin on treenattu monta vuotta itsekin. Sen salin välineistöllä myös ammattilaiskortti napattu, eli ei ole huono, ja 2014 vuonna avatun uuden puolen laitteiston valintoja on ollut mukana tekemässä myös oma parempi puoliskoni, eli tarkkaan on mietitty. 😉 + Halpa kuin mikä, ja sillä oikeasti pärjää todella hyvin, ja voisin kuvitella vieläkin treenaavani Tamppi Areenan salilla. 😀

   Mä en osaa sanoa nykypolitiikasta kurssivalinnoissa, mutta ainakin itse valkkailin aika hyvin yli rajojen. Alkuunhan aloitin tietotekniikalla, mutta ekan vuoden keväälle valkkasin jo tuotantotalouden peruskursseja (jotka toki kuuluivat myös tietotekniikan kandivaiheeseen), koska alkoi tämä kovasti kiinnostamaan (ja lopulta pääsykokeiden kautta vaihdoinkin linjaa). Ensimmäisenä vuonna yleensä kyllä käydään aika yleisiä perusopintoja, kuten insinöörimatikkaa tms., jotka kaikille kutakuinkin samoja pakollisia kursseja, ja tähän oheen voi valkkailla omanlaista palettia, ja ainahan sivuaineena voi lukea melkein mitä vaan. Toki en tiedä puhunko palturia, koska en tiedä, miten hommat ovat nykyään, koska joitain muutoksia ainakin tiedän tapahtuneen.

   Ja aloittaminen tuolla on varmasti jännittävää, mutta ai että, miten siistejä vuosia sulla on varmasti edessä. Itselle eka syksy oli jokseenkin hämmentävä ja rankkakin (ja muutto uuteen kaupunkiin ja ohessa vanhan rakkaan urheilujoukkueen jättäminen ja uuden mukaan hyppääminen), mutta aivan huikeita muistoja tuolta! Opiskelijaraflat olivat musta ainakin tällöin todella päteviä, ja valinnanvaraa piisasi! Kannattaa ottaa hyöty näistä irti, koska halvalla lähtee ravitseva ja kattava lounas salaatteineen, leipineen ja juomineen, nam!

 2. kaurajuntta ei petä koskaan!

  1. piiapajunen
   4.7.2019, 20:27

   Sinäpä sen sanoit! Parasta ikinä!

Kommentointi suljettu.