Eikö aamutreeni nappaa?

Valmistautuminen on tunnetusti kaiken a ja o, ja selkeä sotasuunnitelma luo varman pohjan onnistuneelle aamutreenille. Aamukoomassa nuppi ei aina pyöritä ajatustoimintaa kovimmalla teholla, joten itse olen todennut parhaaksi valmistautua tulevaan aamuun jo edellisenä iltana. Aamulla unisena ja kiireen iskiessä on suuri todennäköisyys, että pantaa alkaa kiristää niin paljon, että toista kertaa ei aamutreenejä enää toistamiseen tule. Valmista siis edellisenä iltana lähest täydellisyyttä hipovat olosuhteet tajunnanräjäyttävää aamutreeniä varten.
Vaatteet ja varusteet:

 • Laita edellisenä iltana valmiiksi aamun treenivaatteet siistiin pinoon ihan niitä alusvaatteita ja sukkia myöten. Eipähän tarvitse aamulla pohtia, että mitä sitä laittaisi päälle ja missä mun lempparitreenitrikoot nyt on. Jos käytät sykemittaria, heitä sykevyö ja kello tähän samaan pinoon.
 • Pakkaa valmiiksi myös treenikassi, jossa on kaikki mitä mahdatkaan aamutreenissäsi tarvita.
 • Tee hyvä soittolista valmiiksi treeniä varten, ja älä unohda pakata niitä kuulokkeita kassiin.
 • Tsekkaa myös, että bluetooth-kuulokkeissasi on vielä jerkkua, koska mikään ei nosta nakkia otsaan yhtä voimakkaasti, kuin akun tyhjyyttä huutavat kuulokkeet. Juuri kun olit odottanut sen Eye of the Tigerin pärähtämistä soimaan!Ruoka ja juoma:

 • Laita illalla valmiiksi aamun appeet. Helposti ja nopeasti sulava aamupala ei hölsky mahassa ja antaa energiaa. Asettele keittiön pöydälle valmiiksi esimerkiksi hedelmä ja sheikkeriin valmiiksi skuupattu heraproteiini.
 • Itselläni toimii nopean aamulähdön kohdalla aminot (esim. FAST Intra) tai edes vähän armollisemmalla ruuansulatusajalla blenderissä pyöräytetyn heraproteiinin, jäisten marjojen ja mehukeiton lyömätön kombo. Banaani on tässä myös kova!
 • Jos olet pahemman luokan kahvinisti, niin lataa aamuksi kahvinkeitin valmiiksi. Herätessäsi riittää vain napinpainallus ja pukeutumisesi aikana tuoksultaan huumaava elämän eliksiiri on jo valunut pannuun.

Yleinen toiminta:

 • Älä torkuta. Ihan oikeasti. Herätyskellon soidessa nouse saman tien ylös. Vaikka väsyttää niin maan perkuleesti, niin se tokkura oikeasti liukenee, kun lähtee liikkeelle. Todennäköisesti homma helpottaa jo vaatteita päälle pukiessa mutta viimeistään lämmittelyjen aikana tosi toimissa.
 • Sovi aamutreeni kaverin kanssa tietylle kellonlyömälle. Ehkäisee tehokkaasti kyljen kääntämistä aamutuimaan sängyssä. Kaveria ei jätetä. Varsinkaan loikkimaan yksin unenpöpperössä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vaikka herätyksestä lähtöön olisikin vain puoli tuntia, niin homman toimiessa kuin liukuhihnalta jää aikaa nauttia keittiönpöydän ääressä kaikessa rauhassa aamukahvista ja motivaatiovideoiden katselusta. Hyvä aamutreeni on taattu. Boom!
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Katso ympärillesi
Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen

Kommentit (8)
 1. aamulla vaatteet päälle, bansku naamaan ja salille, parhautta! sit kotiin suihkuun ja kunnon aamupalalle 🙂 illalla kun syö reilusti niin hyvin jaksaa treenaa aamulla banskun voimin.

  1. Piia Pajunen
   16.6.2016, 13:05

   Kyllä! Juuri näin! 😉 Ja aikaa jää loppupäivän ajan touhuta ja duunailla ihan muita juttuja 🙂

 2. Hyvä muistilista. Voisin vielä lisätä asenne; jos on asenne että ”ei jaksa, ei treeni kuitenkaan kulje, katotaan mitä tulee” ei kauheen hyvin kulje. Mieluummin siis; ”okei voi olla haastavaa, mutta selviän” Joskus jopa nukun treenivaatteet päällä jos oikein on kiire. Aamupalaa en syö, nesteet riittää. Treenin jälkeen maistuu sitten tosi hyvin, salilla alkaa jo haaveilla kaurapuurosta. Ja kuten edellinenkin sanoi, kunnon iltapala takaa jaksamisen.

  1. Piia Pajunen
   16.6.2016, 16:53

   Asenne on tosiaan myös yksi ratkaiseva tekijä ihan ehdottomasti! Ja toi treenivaatteet päällä nukkuminen on jo aika huikeeta ajankäytön optimointia! 😀

Kommentointi suljettu.