PROTSKUKORNERI – SAVUKALKKUNATAHNA POTUILLE


Sain vahingossa suoranaisen snäppiryysiksen aikaiseksi, kun tujautin snäppiin esille pottulautasen kuorrutettuna savukalkkunatahnalla. Kysymyksiä reseptistä vyöryi luuriini siihen tahtiin, että totesin kylmästi olevan vähintäänkin paikallaan jakaa tämä superhelppo, järkyttävän herkullinen ja ravintosisällöltään todella passeli resepti kerralla koko kansan tietoisuuteen blogin puolella. Kyseessä siis erinomaisena vähärasvaisena proteiininlähteenä toimiva raikkaan jugurttinen pikatahna, joka maistuu takuuvarmasti kesäpöydässä niin fiteille kuin fäteillekin! 😉
Tämä tahna tuli taiottua hetken mielijohteesta niistä aineista, mitä olin pikaisella Lidlin reissulla roudannut reissun jälkeiseen tyhjään jääkaappiin. Yllätyksellisimmän potkun toi maustekaapista käteen osunut Meiran savustettu paprika, joka toi kombinaatioon aivan täydellisen kesäisen savuisen vivahteen, ja tämä mauste lähti kyllä samantien tehokäyttöön muissakin ruuissa. Varhaisperunoiden kanssa tämä tahna maistui vähän liiankin hyvältä, ja kotosalla kuultiinkin ehkä liuta ylistyssanoja ruokalautasen ääreltä!

SAVUKALKKUNATAHNA

(yksi annos)

  • 75g Kalkkunaleikkelettä (Lidlin Dulano)
  • 75g Kreikkalaista jugurttia (Lidlin Milbona 2%)
  • “Savustettu paprika”-maustetta (Meira)
  • Valkosipulijauhetta
  • Halutessaan pieneksi hienonnettua punasipulia, sipulin vartta tai tuoretta paprikaa (toimii myös ilman)
  • (suolaa, jos tarvitsee)

(Ravintosisältö: 130kcal, P 21g, HH 4g, R 3g)
Silppua kalkkunaleikkele pieniksi kuutioiksi, ja sekoita kaikki kulhossa. Anna halutessasi maustua jääkaapissa, mutta nälkäisimmät veijarit voivat syödä tahnan jo heti joko perunoiden kera tai vaikka herkkuleivän täytteenä kasvisten kanssa. Nam!
Määriä ja suhteita voi pläärätä makunsa mukaan, ja kerralla voi myös tehdä huoletta isomman satsin, mutta makroistaan tarkoille kansalaisille reseptin perässä on toimivaa suuntaa. Jääkaapin sisällön vajaavaisuus ei myöskään haittaa tässä laisinkaan, ja soveltaville luonteille kalkkunaleikkeleen voi varmasti vaihtaa myös esimerkiksi loheen tai kinkkuun makunautintoa pilaamatta. Tonnikala suolakurkun kanssa muuten varmasti toimisi myös tässä jugurttikombossa, ja aijjettä jos siihen heittäisi vielä tilliä ja pippuria sekaan!

Sapuska-aiheisena väliaikatietona paljastettakoon, että en vielä eilen löytänyt Ingman Creamyn uutta Cookies & Cremeä, ja etsintä jatkukoon. Korviini kantautui juuri myös vähän liiankin houkutteleva vinkki Jymyn mäntyjäätelöstä, eli metsästyksen kohteet juuri tuplaantuivat! 😉

Hävyttömän maukasta ja kesäviikonloppua Piuden kokeilevasta kesäkeittiöstä!

Tsekkaa myös: Viileän marjaisa proteiiniherkku – Vain 3 ainesosaa!

Edellinen juttuni: Mä olen niin Suomessa

♥  SEURAA MINUA  ♥
Bloglovin // Blogit.fi // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (16)
  1. Mäntyjäätelö oli pettymys 😑
    Odotin siltä ihanaa raikkautta ja JOTAIN.. en sano että oli pahaa mutta itselle pettymys

    1. Piia Pajunen
      30.6.2017, 22:20

      Nouuu! Pitää siis vielä harkita sitä, koska muutenkaan en innostu liikaa liian tasapaksusta jäätelöstä, ja jos se ei kerran vielä sen hääppösempää ole… Kiitos siis mahdollisesta hutilyönnin pelastamisesta, mutta voipi olla, että silti uskaltaudun sitä testaamaan. 😀

  2. Kiva kun otat lukijasi huomioon, arvostan. Simppeli resepti joskin ei heti tulisi mieleen keksiä itse. sinappi voisi myös toimia. toimii varmasti myös uuniperunoiden/bataatin kanssa tai miksei voileipäkakun täytteenä jos sellaisen jaksaa tehdä. Miten suhtaudut kaupan valmiisiin pasteijoihin ja maksapasteija? tuli lapsuusmuistot mieleen rakastin maksapasteijaa(ehdottomasti hk:n perus!)ja kinkkupasteijaa. Oletko Lohilon protskujäätelöä muuten maistanut? kiinnostaisi testata mutten ole varma mikä maku paras.

    1. Piia Pajunen
      30.6.2017, 22:23

      Tuo toimii varmasti perunan kanssa monessakin eri muodoissa, ja bataatin kanssa varmasti passeli! Pasteijoita ei ole hirveästi tullut syötyä viime aikoina, vaikka omiin makuhermoihin ne kyllä uppoavat, heh. 😀 Lohilon jäätelöistä olen maistanut sitä peruskinuskia/toffeeta (mikä lie), ja se oli ainakin törkeän hyvää, ja yllätyin kyllä erittäin positiivisesti makunautinnosta niillä makroilla 🙂

Kommentointi suljettu.