MITÄ SYÖN ARKENA? Ideoita arkiruokiin!
Sisältää mainoslinkkejä *
Oijoi, ruokaa! Itsellä on siitä “onnekas” tilanne, että kotoa käsin töitä tehdessä lounaatkin voi halutessaan pyöräyttää omin kätösin kotikyökin puolella vaikka tuoreeltaan, mutta usein tulee syötyä myös edelliseltä päivältä ylijääneitä ruokia. Itse tykkään laittaa isompia satseja kerralla tai hyödyntää paljon edellisen päivän ylijääneitä ainesosia toisissa ruuissa.
Tässä useampia arkiruokia, joita on nähty meidän talouden ruokapöydässä viimeaikoina niin lounas- kuin päivällispöydässäkin. Samalla tästä voi saada inspistä kotopuoleen, mikäli mielen päällä pyörii usein kysymys, että mitä ruuaksi arkipäivinä tai viikonloppuina. Itse meinaan aina intoudun muiden kokkailuista, ja muiden safkat ovat siksi aina nuuhkinnan arvoinen asia.
MITÄ RUUAKSI ARKENA?
UUNILOHI & BATAATTIRANSKALAISET
Uunilohi on kyllä vakkari, ja niin helppo toteuttaa. Kylkeen usein sujahtaa joko itsetehtyjä bataattiranskalaisia tai uunijuureksia sekä salaattia ja jonkinnäköinen maustettu kevyt jugurttikastike. Meillä vakkarina jääkaapista löytyy
UUNIPERUNAT LOHI- & KINKKUTÄYTTEELLÄ
Edellisen päivän uunilohen jämät voi käyttää näppärästi uuniperunoiden täytteessä. Molemmissa täytteillä pohjalla Valio Violan yrttituorejuustoa (puolet rasiasta toiseen täytteeseen) ja 2% kreikkalaista jugurttia, ja kinkkuversiossa kinkkua ja paprikaa sekä lohiversiossa lohta ja suolakurkkua. Mausteina suolaa ja mustapippuria myllyssä. Rosamundiin haarukalla reikiä, ja folioon käärittynä 225°C uunissa noin 50-60min. Niin helppo valmistaa, vaikka kypsymistä saa hetken odotella.
RUOKAISA SALAATTI
Salaattipohjan päälle vege-kebabia, papusekoitusta, edellisen päivän Paulunsin superriisien jämät sekä tuoretta korianteria ja kreikkalaista jugurttia. Lihattomaan päivään oikein passeli ja sairaan maistuva vaihtoehto, joka näillä täytevalinnoilla pitää nälän poissa.
UUNIBROILERIA & UUNIJUUREKSIA
Lyömättömän hyvää ja mehukasta uunibroileria saa paistamalla broilerin sisäfileitä 225°C 9-10min. Kylkeen uunijuureksia ja kreikkalaiseen juguun tehty dippikastike. Uuniruuat ovat vain niin ihanan simppeleitä, kun ei tarvitse sekoitella ja vahtia, ja kaiken kukkuraksi maistuu aina hyvältä.
FETA-BROILERILEIVÄT
Leivät kunnon höysteillä voivat muodostaa todella täyttävän ja ravitseva aterian, vaikka leivällä usein on täysin suotta todella huono maine. Näissä pohjalla Taikaruis-leipää ja täytteinä edelliseltä päivältä ylijäänyttä sipulista jugurttikastiketta (reseptejä täältä), edellisen päivän uunibroilerin jämät, fetajuustoa, paprikaa ja salaattia. Nam!
LÄMMIN BROILERISALAATTI
Salaattia, punakaalia, paprikaa, minitomaattia, kurkkua, punasipulia (kuorimaveitsellä saa ihanan ohuita slaisseja), maissia (säilykkeenä, ihan parasta salaatissa) sekä pannulla pyöräytettyä broileria. Itsellä päällä vinegretteä ja miehellä tummaa balsamicoa.
PASTA & JAUHELIHAKASTIKE
Ehkä mun lemppari nopeista arkiruuista. Niin helppo ja maistuu aina. Joko normaalia tai tuorepastaa kiehumaan, ja kastike syntyy simppelisti jauhelihasta sekä valmiista tomaattipastakastikkeesta. Parmesania päälle ja ääntä kohti, nam!
CHILINEN BATAATTIKEITTO
Ai että. Bataattia, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä. Toimii! Sosekeitot ovat myös siitä näppäriä, että ne maistuvat aivan yhtä hyviltä vielä seuraavinakin päivinä, ja tämäkin keitto tuli pyöräytettyä viikonloppuna muun kokkailun ohessa valmiiksi viikolle. Kasvissosekeittojen reseptejä löydät myös täältä.
Pitkä neule: TÄÄLTÄ*
Mitä teillä meinataan syödä tällä viikolla? Kommenttiboksiin vaan omia tärppejä, koska olisi ihana saada teiltäkin inspistä ja samalla laittaa muillekin jakoon lisää ideoita arkiruokiin. Niitä kun ei koskaan voi olla liikaa!
Muikeita makuja uuteen viikkoon!
LUE MYÖS:
Ruokakorneri – Omat lempparini valmisruuista
EDELLINEN JUTTUNI:
Joululahjavinkkejä moneen lähtöön
VALMENNUKSET:
Prove-valmennusten startit nyt myynnissä!
Prove Tietopankki: Rasvanpoltto
Prove Tietopankki: Ruokavalio
Liemessä blogin uunifeta sekä raviolilasagne salaatilla on ollut tässä perheessä nyt kovaa huutoa! Myös mifu pasta on naamnamnam! Lohkoperunat ja kananrintafile tai itse tehdyt lihapyörykät ollu kanssa nyt kova juttu ! Yllättäen täälläkin suositaan uunissa valmistettavia safkoja 😀
Uunifeta! Kerran oon sitä syönyt, ja ai samperi miten hyvää! Pitää muuten ottaa tää joku päivä listalle. Raviolilasagne kuulostais kanss ihan mun jutulta, ja oikeestaan kaikki muutkin, joita heitit. Kotiruoka on parasta <3
Tortillapohjapitsat, kanasalaatti, linssikastike tai bataattiveneet! 😋😋
Siis kuinka hyvän kuulosia settejä! Bataattiveneet lähti heti googlesta reseptihakuun 😀