TOIMIVAT VINKIT, JOILLA SAAT SALITREENISTÄ ENEMMÄN IRTI
Sisältää mainoslinkkejä *
Kaipaisitko pientä buustia omaan salitreeniin? Miten samasta salitreenistä voisi repiä enemmän hyötyä? Tässä neljä pätevää ja toimivaa vinkkiä, joilla saat oikeasti salitreenistä enemmän irti!
4 x SALITREENISTÄ ENEMMÄN IRTI
1. Uskalla poiketa lämmittelyistä
Ja tottakai ensinnäkin lämmittele. Kokeile lämmittelyissä jotain uutta ja erilaista. Hypi hyppynarua, seiso käsillä, harjoittele kärrynpyöriä. Go crazy! Me aikuiset ollaan aivan liian tylsiä ja tapoihin taantuneita, joten ota siis nuoruusvuosien jalkapallotreenien koordinaatio- ja ketteryysharjoituksia tai ryhmäliikunnassa opittuja hauskoja harjoitteita mukaan lämmittelyihin tai bongaa inspistä Instagramista. Ja ihan oikeasti. Kukaan ei jaksa tuijotella tai olla kiinnostunut tekemisistäsi sen enempää, vaikka poikkeaisitkin hieman massasta.
Lämmittely on aivan mahtava tapa oikeasti kehittää itseään entistä monipuolisemmin samassa ajassa, minkä normaalisti tuhlaisit kuntopyörän puuduttavaan polkemiseen tai kentän ympäri kyhnyttämiseen. Käytä se lihasaktivaation kehittämiseen, liikkuvuusharjoitteluun, hassutteluun, taitojen oppimiseen, pallon pomputtamiseen tai mihin tahansa hullutteluun, jota olet aina halunnut kokeilla tai olet ikävöinyt! Tekee gutaa kropalle ja kypärälle, ja ehkäisee yksipuolisen harjoittelun haittapuolia.
2. Keskity siihen mitä teet
Keskity keskity keskity! Aivan itsestäänselvä asia, joka ei todellakaan toteudu läheskään jokaisella salitreenaajalla. Tee se, mitä teet, oikeasti fokuksella. Kun yksi suoritus on tehty, voit hetkeksi hengähtää, mutta uutta aloittaessasi siirrä taas ajatuksesi sen hetkiseen suoritukseen. Sarjojen ja suoritusten välissä voit sitten miettiä, mitä treenin jälkeen söisi ja illalla katsoisi telkkarista. Ei silloin kun nostat ilmaan rautaa.
Ja huom. Jos et pysty keskittymään, niin vähennä treeniä tai treenin sisällön määrää. Mitä teet treenillä, jonka vaan seilaat läpi?
3. Kirjaa tulokset ylös
Miksi tulokset muka pitäisi kirjata? Ihan turha homma! No ei muuten ole. Ja sama jengi ihmettelee, miksi lihas ei kasva ja muut huitelevat treenipainoissa ohitse. Miten voit ylipäätään hakea kehitystä, jos et edes tiedä, mitä tulosta lähdet treenissä parantamaan?
Tulosten kirjaaminen on myös loistava tapa käyttää sarjatauot hyödyksi ja saada salitreenistä enemmän irti. Merkkaa juuri tehdyn sarjan tulokset itselle ylös treenipäiväkirjaan, puhelimen appiin tai kännykän muistioon. Näin tiedät taas ensi viikolla, mitä tulosta lähdet parantamaan samaisessa treenissä, ja pystyt ylipäätään toteuttamaan sekä seuraamaan treenisi nousujohteisuuden toteutumista.
Näin myös keskittyminen siirtyy automaattisesti enemmän suorituskyvyn ja kyvykkyyden kehittämiseen, eikä niinkään sen peilikuvan tuijottamiseen. Kehittyvät tulokset kyllä nimenomaan alkavat nopeasti näkymään nimenomaan myös siellä ulkokuoressa, mutta motivaation, minäkuvan, henkisen hyvinvoinnin ja pitkäjänteisen kehittymisen kannalta fokus on aina parempi pitää ensisijaisesti tuloksissa ja tekemisen kehittämisessä eikä pelkästään siinä oman hanurin pyöreydessä. Jos kyykkäät 80kg pidempää sarjaa, niin väitän, että pakaraan ja reisiin on lähes pakosti tarttunut sitä pihviä.
4. Käytä palautusaika johonkin järkevään
Kiva extra, jolla voi saada lisää irti samasta ajasta, ja hätäileville sieluille hyvä tapa varmistaa, että sarjapalautukset tulee ylipäätään pidettyä. Yläkropan treenissä venyttele ikijumissa olevia pohkeita tai lonkankoukistajia taukojen aikana tai jalkatreenissä venytä ojentajia tai hartioita rennosti pumppaillen. Voijjettä tekee poikaa jumien selättämiselle ja liikkuvuuden kehittämiselle. Kyykyissä kinnaavalle nilkan liikkuvuusrajoittelle kannattaa antaa kyytiä yläkropan päivänä!
Parhaimmillaan tämä alkaa näkyä myös tuloksissa ja tekniikoissa, kun kehittyneellä liikkuvuudella on mahdollista tehdä liikkeet paremmalla liikeradalla. Jos tämä häiritsee omaa treeniä, niin liikkuuden kehittämisen voi yhdistää myös lämmittelyyn tai toteuttaa jäähdyttelyissä treenin loppuun. Pienikin annos liikkuvuustreeniä joka treenissä kyllä kertaantuu nopeasti ja näkyy kehityksessä!
Adidas-crop top: TÄÄLTÄ*
Saumattomat trikoot: TÄÄLTÄ*
Tällaisia tärppejä tällä kertaa, ja jos tämän postauksen pointit toteutuvat sulla jo valmiiksi treenitoteutuksessasi, niin onneksi olkoon. Sulla on pullat äärimmäisen hyvin uunissa! 😉
Höllivää viikonloppua joka kinkkuun!
TSEKKAA MYÖS:
Salitreeni ja kestävyyskunto – Voiko näitä yhdistää?
EDELLINEN JUTTUNI:
10 x Random faktoja minusta
♥ MUUALLA: ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram
Näytät sairaan hyvältä näissä kuvissa!
Kiitos sulle ja pusut! 🙂