Piia Pajunen
Piia Pajunen

5 liikkeen vahvistava vatsalihastreeni + treenivideo

Keskivartalon hallinta on yksi jokaisen liikkujan peruselementeistä. Keskivartalon hallinta suojaa koko kroppaa urheilu- ja rasitusvammoilta ja ehkäisee tehokkaasti selkävaivoja. Vahvan keskivartalotuen ansiosta voit myös nostaa suurempia painoja salilla (edistää muun kropan kehittymistä) ja edistää lajitaitojen kehittymistä lähes lajissa kuin lajissa. Sivutuotteena voit saada myös hyvällä mäihällä tiukemmat vatsapalikat, joten ei muuta kuin sixpäkki töihin!

5 liikkeen vahvistava vatsalihastreeni

(kaikki liikkeet alla olevassa videossa)
1.Kuppipito 20-60 sekunttia (oman kunnon mukaan)
2. Jalan nostot lankkuasennossa 10 x per jalka
3. Kävely lankussa 8 x edes-taas
4. Lonkkien avaus lankussa 10 x per jalka
5. Polvien rutistus rintaan punnerrusasennossa 10 x per jalka
Vedä kaikki liikkeet läpi putkeen 15-60 sekunnin palautuksilla, ja ota kierroksen loppuun tarvittava huili. Toista koko setti yhteensä 2-3 kertaa läpi, niin takaan, että keskivartalossa muuten tuntuu! Muista kuitenkin laatu ennen määrää!

Kuppipidossa varmista, että alaselkäsi pysyy koko ajan kiinni lattiassa. Videolla mukana myös esimerkki, miten ei saisi käydä. Kuppipito on siis ikäänkuin lankkupito väärinpäin käännettynä. Lankkuasennossa varmista, ettet roiku käsien varassa vaan aktiivisesti vedä lapoja kohti kattoa ja yläselkääsi jopa hieman pyöreäksi. Jos ”napa selkärankaan”-käsite on yhä täyttä hepreaa, niin kokeile puristaa pakarat tiukoiksi ja kääntää häntäluuta mahdollisimman paljon jalkojesi alle.
Jalkojen nostossa ja lonkkien avauksessa pyri siihen, että asento muussa kropassa pysyisi lähes muuttumattomana. Polvien rutistuksessa rintaan pyri rutistamaan vatsalihaksesi mahdollisimman rusinaksi. Tässä alaselkäkin saa pyöristyä liikkeen mukana.

Jos vatsalihasten treenaaminen kiinnostaa enemmän niin lue juttuni Kuinka saada näkyvät vatsalihakset? sekä 5 liikkeen tehokas vatsalihastreeni

vatsalihastreeni

Edellinen juttuni: Mitä en kaipaa kisaamisessa?

Video: Kauneus ja terveys

Kommentit (2)

  1. Urheilua pitää hoitaa kuin parisuhdetta – Piia Pajunen

    […] Edellinen juttuni: 5 liikkeen vahvistava vatsalihastreeni + treenivideo […]

  2. Valmiita treeniohjelmia joululomalle! – Piia Pajunen

    […] 5 liikkeen vahvistava vatsalihastreeni + treenivideo […]

Kommentoi »

Comments are closed