4 SUOSIKKIANI JALKATREENIIN – NÄILLÄ TOIMII!

*Sisältää mainoslinkkejä

Hiiohoi tiistaihin! Tänään päästellään blogin puolella mun tämän hetkisten lempparijalkaliikkeiden parissa. Listaaminen meni siltä osin melkoisen vaikeaksi, että messeviä kinttuliikkeitä löytyy omaan makumaailmaani napsahtaen aika laajempikin repertuaari, mutta otinpa tähän tiivistettynä nyt neljä suosikkiani juuri sillä kriteerillä, että mistä mä itse kaikinpuolin tykkään. Toki näitä kaikkia raskaita moninivelliikkeitä en toki ikinä yhdessä treenissä tee, mutta jos neljä kutkuttelivinta liikettä pitäisi listata, niin ne olivat mulla nämä.

Kaikki tämän hetkiset neljä suosikkikinttuliikettäni ovat sattumalta kaikki vapailla painoilla tehtäviä. Laitteissa tehtävät variaatiot ovat kyllä kovaa valuuttaa, ja erittäin laitepainotteisesti olen itsekin kinttuja aina treenannut. Ehkä näin myöhemmin siksi olenkin syttynyt niin paljon vapailla painoilla tehtäviin versioihin, sillä vaihtelu kiehtoo, uuden oppiminen innostaa sekä monipuolinen osaamispaletti motivoi itseäni melkoisen suuresti.

4 SUOSIKKIANI JALKATREENIIN

TAKAKYYKKY

Oijoi! Vanhan liiton takakyykky. Kunnon kyykkäämiselle olen lämmennyt vasta näin myöhemmällä salitaipaleellani, ja voi jehna miten kunnon kyykkytuokio voi vaan olla messevää touhua. Limppua tankoon ja kyykkäämään, ja kyllä kintut ja keskivartalo kiittää! Takakyykyllä on myös kiva vähän kilvoitella kaverin kanssa, ja kyllähän se pistää aina painamaan vähän kovempaa, kun tajuaa, että kaveri pistää vieressä hurjempaa sarjaa sileäksi, heh!

ETUKYYKKY

Etukyykyn makuun pääsin kunnolla vasta tämän kesän lopulla, ja toisaalta jopa harmittaa, ettei tätä ole lähdetty työstämään jo aikoja sitten. Sen verran koukuttavaa touhua on tämä! Etukyykky haastaa myös keskivartaloa (ja itsellä keskittymiskykyä) ihan eri tavalla, ja tätä en katso yhtään pahana bonuksena tässä, jos tulee parikin kärpästä yhdellä kyykkyllä. Etukyykkyä en kyllä samana päivänä takakyykyn kanssa puske liikkeelle, koska sen verran rajuja ovat molemmat yhteen ja samaan treeniin.

SUMOMAASTAVETO

Sumomaastavetoa on tullut kiskottua ilmaan jo monet vuodet, eikä siltikään kyllästytä. Vetäminen antaa myös vaihtelevaa ärsykettä kintuille perinteisten työntöliikkeiden (esim. kyykkyjen, prässin tms.) sijaan. Itsellä tämä on uponnut aina oikein mehevästi erityisesti persosastolle, kun polvia ulospäin työntämällä sekä lantiota alle ojentamalla saa persposket oikein kunnolla töihin. Kehitystä on myös ollut mukava seurata, kun on vuosien varrella saanut iskeä rautaa enemmän tankoon ja toki tekniikkaakin hiottua eteenpäin.

ASKELKYYKKYKÄVELY

Ah. Pitkän linjan suosikki, ja antaa hyvin potkua yhdelle jalalle toisto kerrallaan. Osoitteena pakara on itselläni tässä aivan ehdoton, ja kyllä muuten uppoaa kohteeseen. Tykkään myös askelkyykkykävelyn mukavan kokonaisvaltaisesta elementistä, sillä coren ja tukilihasten työskentely joutuu tässä pakosti tositoimiin kun tasapaino on pakko pitää yllä vaikka lastia olisikin niskassa. Maistuu itselle sekä käsipainojen kanssa tai tanko niskassa askeltaen.

suosikkiani jalkatreeniin

Treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Puma-trikoot: TÄÄLTÄ*

 

Täydellisessä maailmassa heittäisin tähän myös suorinjaloin maastavedon, mutta jo vuosikymmenen minua kiusanneet takareisivaivat eivät tahdo tästä aina oikein tykätä muuta kuin kyttyrää. Onneksi aina on muita liikeitä mistä valita!

Oliko meillä yhtään samaa makumaailmaa jalkatreenin puolella vai löytyykö sulta ihan jotain muuta suosikkilistalta tällä hetkellä? Ois oikeasti hauska kuulla, mitkä liikkeet sulle maistuu tällä hetkellä jalkoihin, joten heitähän kommenttiboksiin omaa suosikkia kehiin!

PS. Ensi sunnuntaina lähtee taas PROVE by Piia -valmennukset myyntiin, ja startit tapahtuvat heti vuoden alusta! Palaute valmennuksista on ollut tämän syksyn osalta aivan timanttista, joten nyt todistetusti voin väittää, että näillä valmennuksilla saa treenituloksen selkeään nousuun ja lihasta kasvuun sekä treenitekniikat ihan uuteen uskoon. + ei tarvitse nyhvätä kuivan tai rajoittavan ruokavalion kanssa, ja saattaa oppia aika paljonkin kokonaispaletin hallinnasta treeni- ja safkapuolelta. 😉

Osuvaa tiistai-iltaa just sulle!

KURKKAA MYÖS:
Älä treenaa vatsoja väärin!

EDELLINEN JUTTUNI:
Reality check: Muutkin miettii samoja kuin sä

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (18)
 1. Kaikki mavevariaatiot on kyllä parhautta, oma suosikkini on kuitenkin ihan perinteinen mave. Takakyykkyynkin olen nyt tykästynyt kun liikkuvuus on parantunut ja ostin painonnostokengät niin on kivempi kyykätä 🙂 muita jalkatreenien suosikkeja ois boksikyykky ja glute bridge.

  1. piiapajunen
   5.12.2018, 12:49

   Painonnostokengät on kyllä itsellä kanssa aina käytössä kyykätessä, ja varsinkin niiden hankkimisen jälkeen alkoivat kyllä kyykytkin maistumaan entistä paremmin. Ajattelin kanssa nyt lähteä perinteisellä mavella liikkeelle, sillä viime vuodet olen lähinnä mehustellut tuon sumoversion kanssa, koska olen tykännyt siitä niin lujaa. 😀

 2. Samaan aikaan sekä inhokki että suosikki – valakyykky 🙂 Vaatii liikkuvuutta ja kehonhallintaa sen verta paljon että taatusti tuntuu koko kropassa. Aluksi oli vaikeeta jo pelkällä tangolla päästä alas asti.
  Askelkyykyn variaatiot kans ihan lemppareita.

  1. piiapajunen
   5.12.2018, 12:49

   Valakyykky on kyllä brutaali eikä todellakaan päästä helpolla! 😀 Ja askelkyykyt toimi kanssa eri variaatioin ja tekee kyllä gutaa hanuriosastolle!

Kommentointi suljettu.