13 x RANDOM AJATUKSIA NÄIN PERJANTAINA

random ajatuksia

No johan on ollut viikko, huh! Ensinnäkin koko viikko on sujahtanut ihan järjettömän nopeaa, ja toistaisekseen kyllä viimeistään eilinen uutisointi ja viranomaisten linjaukset pyöräytti varmaan aika monien kuviot toistaiseksi tai pitkällekin uusiksi. Tänäänhän on vielä ilmeisesti perjantai 13., ja sen johdosta 13 random ajatusta näin viikonlopun alle!

13 x RANDOM AJATUKSIA

Miten nykyään salasanoilla suojatuissa puhelimissa ICE-kirjaimilla merkityt läheisten puhelinnumerot oikein toimivat? Tai siis jos tyyppi makaa tajuttomana maassa, niin miten pääset ylipäätään käsiksi kaverin puhelimen yhteystietoihin kaivamaan niitä ICE-yhteystietoja. Mua siis oikeasti kiinnostaisi tää asia ihan just-in-case.

Reissumiehen ”Ruisverso”-versio vei kyllä kielen ja pikkusormen. Törkeän hyvä leipä. Ah ja nam.

Pääsiäiseen on enää neljä (4!!) viikkoa. Pääsiäinen on noussut omalla mittapuullani viime vuosina aiempaa huikeammaksi juhlapyhäksi. Ihana breikki keskellä kevättä, ja jotenkin pidentynyt päivä ja lisääntynyt valon määrä vaan potkii tässä kombossa.

Pääsiäissuklaat on mun mielestä yleisesti ottaen parempia kuin joulusuklaat. Esim. töhnämunat for life.

Välillä tuntuu, ettei somessa saisi sanoa enää mitään ilman, että joku tuohtuu aina jostain. En nyt siis puhu edes omalta osaltani, mutta jotenkin ihmisiltä tuntuu puuttuvan eri ihmisiä seuratessa tietynlainen suodatuskyky. Vaikka ulosanti olisi muuten itselleen oikein osuvaa, niin siitä yhdestä korvaansärähtävästä sanasta tai lauseesta tehdään tosi herkästi isompikin haloo ja hirveä hyökkäys. Niinkun miksi? Kyllä munkin lähipiirissä ihan livenä tulee jengiltä pieniä ja isoja aivopieruja sekä minusta erikoisia ratkaisuita, mutta mitä sitten. En mä niillekään lähde keuhkoamaan, että hiton vajaaälyinen idari. Tai edes kauniimmassa muodossa saarnaamaan näkemyksiäni. Miksi sitä suuremmalla syyllä sitä kukaan tekisi täysin tuntemattomille?

Etenkin tämä tuntuu korostuvan nyt koronan kohdalla. Valheellisen tiedon levittäminen ei toki ole jees, mutta tuntuu, ettei kukaan saisi olla tippaakaan peloissaan tai harmissaan siitä, jos korona vaikuttaa omaan elämän kulkuun. Eihän se ole pois siltä, että voi silti olla kiitollinen siitä, että itse, omat lähimmäiset ja monet muut suomalaiset ovat näin paremmassa turvassa. Saa sitä silti ottaa päähän, jos isot ja pitkään valmistellut projektit valuu käsistä tai yrittäjä ottaa aivan merkittävät tappiot (mietipä esim. itse palkansaajana, jos sun koko vuoden toimeentulosta sulaisi esim. 10-30% tosta noin vain, etkä tietäisi onko sulla ensi kesänä enää koko työpaikkaa ja tulon lähdettä). Ihmisyyttä on se, että on lupa tuntea muistakin kuin pelkästään elämän ja kuoleman asioista. Eikä se ole pois laajemmasta empatiasta, ja on mustavalkoista olettaa, että joku haluaisi vaihtaa rahaa tai odotettua asiaa kenenkään isoisän kuolemaan.

Mulla on ihan jäätävä viherkasvihulluus menossa. Ainut ongelma vaan on, etten halua täyttää kotia liikaa kaikella. Mutta peikonlehtiä olisi saatava ehkä yksi (tai kaksi, hehe) lisää. Koska miksi ei? Viime lauantaina adoptoitiin yksi jukkapalmu. Hänet tapaatte tästä alta. Ja fiilistelin myös “paperipussista” tulilatvalle taiteltua “ruukkua.” Joka myös koreilee kuvassa kaverina.

jukkapalmu

Olen avannut somessa alkuvuoden aikana henkilökohtaisia asioitani oikein olan takaa ja enemmän kuin koskaan ennen. Osa kirjoituksistani on aika, noh, suoria ja ehkä synkänkin kuuloisia. Välillä tulee mietittyä, että missä menee ns. masistelun ja liiallisen vöyhkäämisen raja? Tai siis, kun mulle tuo julkinen kirjoittaminen on ollut oikeasti terapeuttisinta ikinä, ja auttanut itseäni käsittelemään asioita enemmän kuin uskoinkaan. Mutta en silti haluaisi kuulostaa kitisijältä ja huomiohuoralta, tai antaa käsitystä, että elämä on perseestä. Koska eihän se ole, vaikka aika hurjiakin juttuja on kohdattu. Elämä on aika tosi hyvää just nyt, mutta menetys ja traumat ovat edelleen käsittelyssä.

Miten puhtaat lakanat voi tuntua joka kerta niin taivaallisilta?

Miten kahden kilon koirasta (josta ei saisi edes kahta rukkasta) voi lähteä yhtäkkiä aivan järjetön määrä karvaa? Kaikki vaatteet ja tekstiilit ihan täynnä tuon yhden pienen  pallinaaman (<3) vaaleita karvoja.

Vitsit, mä rakastan mun seuraajia. Saatiin aivan järjettömän hyviä remonttifirmatärppejä IG:n puolelle viime viikonloppuna ja toissa viikolla myös tuli ratkaistua kirppisongelma teidän tärpeillä. Käytössä oleva hopeashampoo ja Pöpön koiranpeti on myös bongattu teidän tipsien kautta! Parasta!

Löysin (tai mies löysi) ensimmäisen kofeiinittoman kahvin, joka oikeasti maistuu hy-väl-le! Kulta Katriinan uusi Relax-kahvi meni vahvasti jatkoon, ja vähän tummemman paahtoasteenkin (3/5) puolesta toimii ja maistuu. Kun itseäni koskee parasta aikaa tuo maksimissaan kaksi kuppia päivässä rajoite (koska #preggo), niin tää löytö tekee just nyt erityisen gutaa nautintonystyröilleni.

Kevätaurinko on vaan IHANA.

random ajatuksia

Fila-paita: *TÄÄLTÄ
Housut: Reebok Maternity Thights

Eihän tässä viikonlopun alla muuta. Peskäähän ahkerasti hanskojanne, ja muistakaa aivastella ja yskiä hihoihin päin. Henkinen läheisyys lämmittää vaikkei oltaisikaan herttaisessa käsikopelossa. Ja jos viikonlopun tapahtumat on yllättäen peruttu, ja tylsyys iskee koronakotoilun keskellä, niin kurkkaa Netflix-maratoniin tuoreimpia tärppejäni tästä!

Hygieenista viikonloppua!

TSEKKAA MYÖS:
Muotoja korostavat farkut – Tässä parhaat!

EILINEN JUTTUNI:
Miten maksimoida kehitys lämmittelyllä?

VALMENNUKSET:
Prove by Piia-valmennukset myynnissä nyt!

hyvinvointi mita-minulle-kuuluu
Kommentit (18)
 1. Ainaki mun androidista löytyy sellainen kun hätätilannetiedot. Sinne saa ICE-numerot,veriryhmät ja perussairaudet. Se aukee myös lukitusnäytöllä.

  Hyvää viikonloppua ja kiitos super inspiroivasta blogista! 😊

  1. piiapajunen
   13.3.2020, 14:00

   Siis onpa kova! Tää on hyvä tietää, jos joskus joutuu auttamaan hädässä olevaa! Itselläni tosiaan iPhone, mutta juuri aivan yhtälailla tärkeetä itsekin tietää, että hädän tullen tällainen voi olla olemassa myös autettavalla osapuolella käyttöliittymästä riippumatta. Kiitos tuhannesti!

   1. Iphonessa on myös ne ice tiedot näkyvillä vaik puhelin ois ”kiinni” 🙂 tsekkaa asetuksista vaikka 🙂 ne saa näytölle ainakin yrittää sammuttaa puhelinta niin mulla kysyy et mitä haluut tehdä, sammuttaa tai näyttää ice tiedot 🙂

    1. piiapajunen
     14.3.2020, 20:29

     Joo mä just heti tän koko kommenttiketjun lukiessani pistin nää “taiat” toteutukseen, ja voila! Nyt löytyy ICE-yhteystiedot ja olennaiset terveystiedot lukitustakin puhelimesta!

     Ah, just kun kehuin kaikkia mun seuraajia tässä postauksessa, niin saan kyllä nyt ylistää teitä kaikkia entistä enemmän! <3 KIITOS!

 2. Ainakin iPhoneissa voi Health-appin kautta täyttää itselleen Medical ID -tiedot – niihin pääsee käsiksi lukituksen ulkopuoleltakin Emergency-nappulan kautta, samasta ruudusta mistä myös voi lukittunakin soittaa hätänumeroon. Sinne voi täytellä ICE-yhteystietojen lisäksi myös tietoa omasta veriryhmästä, lääkityksistä, perussairauksista ym 😊
  https://support.apple.com/fi-fi/HT207021

  1. piiapajunen
   13.3.2020, 14:03

   Arvasin, että kannatti (taas) ihmetellä blogissa tai somessa, eli KIITOS! Pitää laittaa tää asia omaankin puhelimeen kuntoon, ja hyvä tietää juuri mahdollisessa avun anto tilanteessa, että iPhonesta saa sen juuri tuon “emergnecy”-nappulan kautta. Tähän mennessä kokemus tuosta painikkeesta on vaan kovaääninen vahinkohälytys omasta takaa keskellä luentotilaisuutta, joten tosi tärkeä tietää, että sen kautta pääsee myös ihan oikeisiin tietohin käsiksi.

   Päivitin heti nuo SOS-tiedot omaan puhelimeeni, ja testasinkin, että nyt tuli myös SOS-hälytysnäppäimen viereen uusi SOS-tiedot-näppäin. Iso kiitos siis tästä!

Kommentointi suljettu.