Turhankin tapahtumarikas viikko

Viimeisen viikon aikana…

– Olen joutunut käymään räkäitkuen huutaen sairaalan päivystyksessä hakemassa suonensisäistä kipulääkettä migreeniin ja ollut ”krapulassa” annetuista opiaateista seuraavana päivänä. Ei ole aiemmin ollut niin kamalaa migreenikohtausta, etteikö kotikonstein ja kotona otettavien migreenilääkkeiden turvin olisi pärjännyt. Kipu alkoi todella nopeaa ja tuntui, että taju vähintään lähtee ja jalat eivät meinanneet kantaa. Säikäytin koko perheen ulvomisellani ja nopealla päivystykseen lähdöllä.

– Olen joutunut olemaan poissa työkokeilustani toimintakykyyni vaikuttavien MS-taudin oireiden korostumisen vuoksi (kävelymatkan tippuivat muutamaan sataan metriin). Olisin toipumassa niistä pikkuhiljaa, mutta…

– Minulle tarttui kuopuksemme nuha/räkätauti. Oma puolustusjärjestelmäni on varsin alhaalla MS-lääkkeeni vuoksi. Infektiossa MS-taudin vanhat oireet usein korostuvat. Tämän pöpön seurauksena MS-taudin oireileminen ei ole juurikaan helpottanut. Unettomia öitä on tullut vietettyä useampi rykien ja niistellen.

– Olen ollut hetken aikaa to-del-la kiukkuinen. Joulu on aika, jota odotan aina kovasti ja nyt siinä ollut ollut reisana tauti jos toinen. Miksi? MIKSI?

– Mutta olen viettänyt monia ihania hetkiä perheen kanssa ja syönyt paljon hyvää ruokaa (siitäkin huolimatta, että makuaistit eivät toimi täysillä nuhan vuoksi)

– Olen ollut lopen väsynyt siihen, kuinka viikon aikana terveyteni on pettynyt minut niin monella tavalla. Tuntuu, että elämän realiteetteja on vuodatettu vasten kasvoja kuin pahimmassa vesikidutuksessa konsanaan. Sen vuoksi olen toisaalta tehnyt taas muutamia tärkeitä havaintoja elosta ja itsestäni, jotka toivottavasti  auttavat taas MS-taudin kanssa elämiseen.

Entä sinulla? Miten joulu meni?

Seuraatko blogia jo somessa?

Instagramissa @mariaisstrongblog ja Facebookiiin tästä

**********

Blogin suosituimmat postaukset 2018:

Mitä kaikkien tulisi tietää fatiikista eli äärimmäisestä uupumuksesta?

7 asiaa, mitä ei kannata sanoa kroonisesti sairaalle

Puolison ajatuksia sairastumisestani

Onneksi sairastuin MS-tautiin

Migreeni ja daith-lävistys

 

sairaudet ms-tauti
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *