Sinulle, jolla on huono päivä

Sinulle, jolla on huono päivä. Ehkä huono päivä on ollut jo useamman viikon, ehkä kuukauden. Ehkä sinusta tuntuu, että elämä on laskenut alamäkeä jo pidemmän aikaa. Ehkä sinusta tuntuu, että elämää varjostaa musta pilvi, jonka läpi auringon säteet eivät pääse paistamaan. Olipa siihen syynä sairaus tai muut elämän vastoinkäymiset, tämä on juuri sinulle. Tunteet eivät aina vastaa todellisuutta. Mielemme usein suurentaa elämän ikävät asiat moninkertaisemmiksi, mitä ne todellisuudessa ovat.


Elämän ei kuulu olla täydellistä

Unohda odotuksesi elämästä. Unohda odotuksesi tästä päivästä. Unohda ne vuosien ja vuosienkausien aikana sisäistämäsi kuvat siitä, millaista elämän pitäisi olla. Elämän ei kuulu olla täydellistä. Se kuuluu olla elämää. Tunteita laidasta laitaan. Kiukku ja suru kuuluvat elämään samalla tavalla kuin onnellisuus ja nauru. Kyyneleet eivät ole heikkoutta. 
Jokaisessa vastoinkäymisessä on oppitunti sinulle. Sen ei tarvitse olla sen suurempaa oppituntia kuin, että selvisit tästäkin. Mieti, kuinka paljosta olet selvinnyt. Silti se on kallisarvoinen oppitunti. Ehkä tämän jälkeen osaat arvostaa taas niitä pieniä hetkiä, jolloin on helpompaa. Huomaat, että niitä elämään mahtuu paljon. 


Askel kerrallaan

Sinun ei tarvitse ottaa kuin yksi askel kerrallan. Pitkä matka edessä saattaa tuntua musertavalta. Vaikka päämäärään kannattaa välillä vilkaista oikean suunnan pysymiseksi, ei sinulla ole kuin seuraavan askeleen matka. Joskus suorin tie ei ole kaikista mielenkiintoisin. Oikopoluilla ja kiertoteillä tapahtuu paljon ja maisema saattaa olla lyhyempää tietä kauniimpi. Mihin sinulla oikeastaan on kiire? Kasvumme jatkuu kehdosta hautaan saakka. 

Joskus huono päivä ei vaadi muuta kuin hyvät yöunet, pienet päivänokoset ja riittävästi ravintoa elimistölle. Niiden jälkeen jo saatat huomata, että aivan yhtä yllättäin kuin kevät aina saapuu talven jälkeen, myös se synkkä pilvi sinun yltäsi hälvenee. 

Kommentit (2)
 1. Mainio teksti!
  Elämän ei todellakaan kuulu olla täydellistä, ja ongelmat ratkaistaan pala kerrallaan 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/valonkantaja

  1. mariaisstrong
   2.5.2018, 14:37

   Kiitos kommentista! Kyllä näin…ja ne pienemmät palat on helpompi käsitellä kuin isommat kokonaisuudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *