Kuinka paljon minun pitää vielä kestää?

 

Minulla ei mene tällä hetkellä kovin hyvin. MS-lääkitys on ollut nyt yli 3 viikkoa tauolla (syystä voit lukea täältä lisää). Jokainen päivä tuntuu edellistä vaikeammalta. Olen yleensä ottanut 300 mg hermokipulääkettä iltaisin – ihan vain kaiken varalta. Nyt olen joutunut nostamaan asteittan lääkkeen määrän. Tällä hetkellä otan sitä päivittäin maksimiannoksen 3600 mg – eli melkoinen hyppy. Kipulääkkeestä huolimatta olen koko ajan kipeä. Kasvojen oikea puoli on sitä luokkaa arka, että kosteuvoiteen laittaminen sattuu. Kivut juoksee ja tuikkivat koko kropan pituudelta.

Tämän lisäksi kädet ovat entisestään “kompurat”. Sormet eivät liiku näppäimistöllä yhtä sulavasti kuin ennen. Tavarat tippuvat kädestä. Käsivarsissa tuntuu jatkuvasti olevat kymmenien kilojen painot. Jalat tuntuvan myös painavilta. Käveleminen tökkii. Fyyiset oireet ovat alkaneet vaikuttaa jo mielialaa. Olo on kurja. Mietin vain, että kuinka paljon minun täytyy tätä kestää? Siihen ei kukaan tiedä vastausta, mutta olen oppinut vuoden aikana, että kestän yllättävän paljon.

 

Aloitin jo monta kertaa kirjoittamisen omista keinoista, miten hankalan olon kanssa kestää. Suosituksia muille. Aivot suttaa, kyyneleet alkaa jo pyrkiä silmäkulmaa. Tänään ei jaksa. Ei sitten millään.

Mutta tiedätkö. Tämä kaikki, kaikki, aivan kaikki on ohimenevää. Se on ehkä masentavakin ajatus, mutta se on itselle tällä hetkellä ajatus, jolla jaksan. Muutaman hengenvedon jälkeen voi olla jo vähän helpompaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sairaudet ms-tauti
Kommentit (2)
  1. Voimia, lämpöä ja auringonsäteitä sinulle, Maria *♡*. Minä jaksan ja sinä jaksat, näin sovitaan. Ja kuunnellaan mitä toisella on asiaa, huolia, murheita ja iloja.

    1. mariaisstrong
      29.5.2018, 11:12

      Kaunis kiitos! Tehdään näin. Päivä kerrallaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *