Aika luovuttaa

(Scroll down the text for the English summary)

Tuntuu, että on aika luovuttaa. Tauti on niin kamalan raskas ja voimat alkaa loppumaan. Harjoittelen hetkessä elämistä ja on se tuottanutkin tulosta. Olo on valtaosan ajasta rauhallinen. Tämä on mitä on. Silti, tilaa kehittymiselle on. Luovuttaminen ei nimittäin ole huono asia. Ei silloin, kun me taistellaan tuulimyllyjä vastaan. Eihän tämä tauti ole vihollinen, vaikka se johtuu kun oman kropan puolustumekanismi tuhoaakin sitä. 

Päivät ovat hankalia silloin kun tauti kiukuttaa. Silloin kun tekee mieli näyttää, että kyllä minä pystyn. Päivät ovat hankalia kun en halua hyväksyä, että mukana matkalla on elämän läpi kaveri nimeltä multippeliskleroosi. Se aiheuttaa minulle toimintakyvyn alenemista ja jokainen päivä on aikaisempaa enemmän arvaamaton. 
Huomaa, etten pidä itsestä tapeeksi hyvää huolta. En lepää silloin kun pitäisi, en ole jaksanut käydä kuntosalilla joulutauon jälkeen (tähän laitettakoon huomio, että kuntosalilla ei revitä rautaa. Tehdään pienillä painoilla toistoja ja pidetään liikuntakykyä yllä). Kaiken lisäksi olen edelleen lääkevastainen. Lykkään pillerin ottoa niin kauan kuin mahdollista. En halua. Tyhmästä päästä saa kärsiä koko kroppa.
Tänään aloitin kokeeksi lääkärin määräämän Ephedrine lääkkeen, jos sillä saisi helpotusta fatiikkiin ja jalkojen oireiluun. En olisi halunnut. Kamalan kallis lääke ja epäilen jo valmiiksi sen toimivuutta. Perhe omia vanhempia myöten ovat suostutelleet, että kokeilisin lääkettä. Kyllähän se tyhmäkin tajuaa, että jos on lääke, jolla saa helpotusta toimintakykyä haittaaviin oireisiin, niin sitä kannattaa kokeilla. Taidan olla tyhmääkin tyhmempi. Tai vain jääräpää. 
Ensimmäisen lääkkeen jälkeen pää tuntuu hassulta. Väsyttää, mutta toisaalta ei. Olen tänään kirjoittanut tiivistelmät paristakymmenestä viimeisimmästä blogipostauksesta englanniksi. Asia, joka olisi selvästi kannattanut tehdä blogin alusta saakka. Enää sata jäljellä. Tämänpäiväinen urakka on kyllä osoittanut, että uusi lääke nostaa vireystilaa. Jotain hyvää siis. 
Tänään päätän luovuttaa itseni ja hyvinvointini laiminlyönnin. Tänään päätän luovuttaa lääkevastaisuuden. Tänään päätän luovuttaa tautia vastaan taistelemisen. Niin, joskus luovuttaminen on hyvä asia.
_________________________________________________________________________________
English summary ” It is time to give up”:I feel it is time to give up. This illness is so hard and I do not have much strength at the moment. I practice living in the moment and have done some progress in that. Most of the time I am calm. This is what it is. Still there is room for improvement. You see, giving up is not bad thing. Not when we are fighting against windmills. This illness is not my enemy even if it caused by my immune system attacking my body. It is time to give up neglecting myself. It is time to give up being against medication which helps me. Today I started as a trial Ephedrine medication to see whether it will help my fatigue and legs. It required my whole family to persuade me to start it. After one tablet I feel odd. Tired but not tired. Today I have done English summaries of around 20 blog posts. Hundred to go. This proves that the new medication works at least a bit (sadly not to the quality of the translations…)
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *