5 rakennuspalikkaa hyvään elämään

” Build a life you don’t need a vacation from” – Rob Hill Snr.

Miten rakentaa elämä, josta ei tarvitse lomaa? Elämä, josta pystyisi jossakin määrin olemaan onnellinen tai seesteinen jokainen päivä. ”Rakennuspalikoita” siihen on mielin määrin. Jotkut tukevampia, jotkut pienessäkin elämän tuulessa hajovia. Tässä omasta elämästäni 5 ”rakennuspalikkaa”, joista olen huomannut muodostuvan jo aika vankan pohjan suojan omaan elämääni.

Ajatukset ovat vain ajatuksia

Laske joskus, jos pystyt, kuinka monta ajatusta mieleesi putkahtaa muutaman minuutin aikana. Niitä on valtavasti. Päivässä on minuutteja 1440. Siihen aikaa mahtuu lukematon määrä ajatuksia. Niistä ajatuksista vain hyvin pieni osa on hyödyllisiä tai rakentavia. Muu on ajatuksen virtaa, jossa seikkailee meidän tähänastinen elämämme tunteineen ja kokemuksineen. Kaikkia, oikeastaan monia, ajatuksia ei kannata ottaa todesta. Itse alan usein uskomaan niitä sitkeimpiä ajatuksia, jotka putkahtavat mieleen usein. Ei kannattaisi. Niillä ei ole usein todellisuuden kanssa mitään tekemistä ja ne ovat vahingollisia omakuvalle ja mielenrauhalle.

Hetkessä eläminen

Tätä taidosta ei voi puhua liikaa. Se todellakin on taito. Se on oikeastaan kaiken a ja o elämään, jossa on hyvä olla. Sillä taidolla pääsee yli vastoinkäymisistä ja niiden keskellä pystyy elämään. Se taito auttaa hankalissa tilanteissa, kivun keskellä ja myös kiitollisuuden ympäröimänä. Tietoisesta läsnäolosta/ hetkessä elämisestä on saatavilla paljon materiaalia. Tietoinen läsnäolo vaatii aikaa ja harjoittelua. Itse huomaan nyt 7 vuoden aika laiskanlaisen harjoittelun jälkeen käyttäväni sitä jokaikinen päivä ja pikkuhiljaa kehittyväni siinä.

Saattaisit pitää myös tästä postauksesta: Miksi on hyvä, kun elämältä lähtee pohja

Minimalismi

MS-oireista uupumus on ollut melko kiltisti taka-alalla toukokuun ajan. Olen jaksanut ja on ollut mukava taas touhuta kotona. Olemme puolison kanssa laittaneet paljon omaisuuttamme eteenpäin. Koti on alkanut tuntumaan väljältä ja huomaan sen tuntuvan jossain tuolla kropan sopukoissa todella hyvältä. Olo on oikeastaan kevyt. Minimalismi vähentää omaa kulutusta ja melko tiukassa taloudellisessa tilanteessa se on todella tärkeää.

Meidän minimalismi ei ole vaaleita sävyjä, vaaleita pintoja ja vaaleata tarkoin harkittua sisustusta – millaiseksi se usein mielletään. Meidän melko minimalistinen koti on edelleen värien riemua ja yhteensopimattomia huonekaluja. Kotona on kuitenkin hyvä olla. Minulle nykyään erittäin tärkeä voimavarojeni vaihtelevuuden vuoksi.

Saattaisit pitää tästä postauksesta: Tuottoisan kirpputorimyynnin vinkkejä

Elämän merkityksellisyys

Minun elämäni merkityksellisyys löytyy ortodoksiuskostani. Sen valossa ymmärrän elämää ja meidän kulkua siinä. Uskon, että elämänkatsomus tai vakaumus (vakaumuksettomuus voi olla myös vakaumus) on varsin tärkeä asia tyytyväisyyteen elämässä. Siitä löytyy elämän merkityksellisyys. Se juurruttaa sen sijaan, että tuntee kulkevan epämääräisesti ja toisaalta myös epävarmuudessa päivästä päivään.

Kiitollisuus

Tutkimusten mukaan meidän aivoihimme on sisäänluotu tyytymättömyys. Tuo tyytymättömyys on ajanut ihmiset läpi historia tutkimaan, keksimään ja tavoittelemaan. Tämän tiedostaminen helpottaa tyytyväisyyden saavuttamisessa. Kiitollisuus on harjoiteltavissa, jos se ei kumpua itsestä luonnostaan. Kiitollisuuden ei tarvitse olla ylioptimistista ”nami, nami” – optimistisuutta. Kiitollisuuteen ei tarvita erikoisia tilanteita, eikä edes sitä auringonpaistetta. Vaikeana jaksona jopa se hieman helpompi aika myrskyjen välillä voi olla jo aihe kiitollisuuteen.

 

Mitä ”rakennuspalikoita” sinulta löytyy?

 

Seuraa blogia myös Instagramista @mariaisstrongblog ja Facebookissa

Kommentit (2)
  1. Hyvä kirjoitus! Tyytymättömyys on tuttua 🙂

    1. mariaisstrong
      22.6.2018, 12:32

      Kiitos kommentista. Täytyy lohduttautua, että se on jo suunta oikeaan kun tiedostaa oman tyytymättömyytensä (näin toivon omalla kohdallani).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *