Välimeren röstit ja lämmin papusalaatti
Kasvisruokavinkki viikolle
Seuraavan kasvisaterian resepti on testattu ja maukkaaksi todettu! Reseptit otin talteen Yhteishyvä-lehdestä.
Välimeren röstit
4 annosta
800 g jauhoisia perunoita
½ dl aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
½ dl paahdettua sipulirouhetta
2 rkl hienonnettua persiljaa
½ sitruunan raastettu kuori
suolaa maun mukaan (maks. 1 tl)
ripaus rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä
Kuori ja leikkaa perunat reiluiksi paloiksi. Keitä puolikypsiksi (noin 12 min.). Valuta ja anna jäähtyä. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon tomaatinpalat, sipulirouhe ja persilja. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta kostutetuilla käsillä pihvejä. Paista pannulla öljyssä kohtalaisella lämmöllä molemmin puoli kauniin ruskeiksi pihveiksi.
Lämmin papusalaatti
3 annosta
1 pussi (200 g) vihreitä papuja paloina
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
0,5 tl rakuunaa
0,5 rkl sitruunanmehua
puolikas ruukku rucola-salaattia
2 rkl siemensekoitusta
Paahda jäisiä papuja pannulla, kunnes niistä haihtuu neste ja ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Siirrä lämmin papuseos kulhoon. Paahda siemenseos kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita siemet ja rucola papuseokseen.
Maukasta viikkoa! 🙂
Terkuin, Kirsi