Työkaluja omaan arkeen ja hyvinvointiin Firstbeatin sykevälimittauksen avulla

Heippa!

Täällä sitä huidellaan menemään elektrodit rintakehällä. 🙂 Aloitin juuri 3 vuorokautta kestävän sykevälimittauksen. Kyseessä on Firstbeatin hyvinvointianalyysi, joka antaa tietoa työn, vapaa-ajan ja levon vaikutuksista kehossa, sekä opettaa tunnistamaan arjen kuormitustekijöitä.

firsbeat
Just herätty, ja laite paikoillaan! 🙂 Mun ensimmäinen mittausaamu lähti käyntiin rennoissa tunnelmissa hyvin nukutun yön jälkeen, mutta päänsäryn merkeissä. Niinpä tein heti herättyäni puolen tunnin joogaharjoitteen päänsärkyyn. Saa nähdä, näkyykö päänsärky mittauksessa. Tai jooga. Mielenkiintoista.

Homma menee käytännössä niin, että pidän mittaria 3 vuorokautta. Mittari on tosi kevyt, eikä ainakaan mulla tunnu mitenkään. Elän normaalia arkea ja pidän päiväkirjaa omista tekemisistäni. Samalla mittari kerää tietoa sykkeestäni. Yleensä kun puhutaan sykkeestä, tulee mieleen liikunta. MUTTA sykevälissä tapahtuu muutoksia myös paljon muiden asioiden johdosta, esim. jo pelkästä hengittämisestä, hormonaalisista reaktioista, autonomisen hermoston reaktioista, stressi- ja tunnereaktioista, rentoutumisesta, jne. Näitä tietoja mittari kerää, ja sen pohjalta eri laskukaavojen kautta antaa informaatiota mun arjesta.

elektrodit
Tässä mittauslaite. Laite otetaan suihkun ja saunan tai uimisen ajaksi pois. Muuten se on päällä 3 vuorokautta.

Mittauksen loputtua palautan laitteen, ja saan sen jälkeen mittaustulosten perusteella yksilölliset ohjeet siitä, miten voin rakentaa omaa hyvinvointiani. Mittaus opettaa mm. tunnistamaa kuormittavia tekijöitä, jolloin stressiä voi oppia paremmin hallitsemaan. Mua kiinnostaa erityisesti mun palautuminen yöllä, kun se on välillä vähän niin ja näin. Myös tulevien liikuntasuoritusten näkeminen kiinnostaa. En oo pitkään aikaan pitänyt liikkuessa edes sykemittaria, kun remmi on rikki. 😉 On siis mielenkiintoista nähdä, miten kuormittavia mun treenit on ja miten palaudun niistä. Tänään mulla on ihan kohta suunnitteilla 30 min. tehokas kotona tehtävä HIIT, huominen on lepopäivä, sillä mulla on hieronta, ja torstaina on tiedossa ylävartalon kuntosali, sekä keskiraskas sisäpyöräilytunti.

ohjeet
Laite tulee kotiin kirjekuoressa, ja mukana on yksinkertaiset ohjeet. Päiväkirjaa täytetään sähköisesti.

Mulle on aikaisemminkin tehty mittaus, mutta siitä on jo kauan. Me ollaan Kuntomaailmassa  tehty mittauksia asiakkaille, mutta pari viimeistä vuotta on sillä saralla ollut hiljaisempaa. Nyt me otetaan mittaukset takaisin käyttöön – jee! Näitä on ihan huippumielenkiintoista päästä taas tekemään. 🙂

Saan mun mittauksesta raportit ja palautteen 11.3., joten jatkopostaus blogiin tulee silloin! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *