Smetanalohi – herkullinen reseptivinkki arkeen tai juhlaan

Hei!

Tässä teille kielen mennessään vievä resepti! Smetanalohi on sekä helppo ja maukas arkiruoka, mutta sopii myös viikonloppuun ja juhlaan. 🙂

Olen saanut smetanalohi-reseptin äidiltäni, ja tästä on tullut mieheni yksi suosikkiruuista. Saattaa siis maistua sinullekin. 😉

Smetanalohi

Tarvikkeet:

  • lohifileetä
  • sitruunan mehua (noin 1/2 sitruunan mehu)
  • suolaa
  • sitruunapippuria
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 2-3 dl smetanaa
  • 1-2 suolakurkkua kuutioituna
  • Lisäksi haluamasi lisukkeet. Olen tehnyt lohta perunamuusin, keitettyjen perunoiden, sekä uunijuuresten kera. Kaikki ovat sopineet hyvin lohen pariksi.
Lohesta saa terveellisiä rasvahappoja, hyvälaatuista proteiinia, sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.

 

Valmistus:

Poista lohifileestä nahka. Purista molemmille puolille sitruunan mehua ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Laita lohi sopivankokoiseen voideltuun uunivuokaan ja paista lohi lähes kypsäksi 175-200 asteisessa uunissa.  Valmista sillä välin lohen smetanapäällyste ja lisukkeet (esim. perunamuusi tai keitetyt perunat).

Me on näköjään välillä laitettu smetanapäällysteeseen myös purjoa ja tilliä.

 

Ota lohi pois uunista ja laita päälle hieman hunajaa, kuutioitua suolakurkkua ja lopuksi reilusti smetanaa. Smetanan, suolakurkkukuutiot ja hunajan voi myös halutessaan sekoittaa yhteen ja laittaa seoksen kalan päälle. Paista kala kypsäksi. Smetanakin voi saada hieman väriä.

Valitettavasti kuva ei tee oikeutta tälle ruualle. Ulkonäkö ei ehkä houkuttele, mutta maku herkullinen!

 

Tämä smetanalohi-resepti toimii niin arkena kuin juhlana!

Kokeile ja ota resepti talteen, jos tykkäsit!

Jos pidät lohesta, kurkkaa myös aikaisemmin postaamani reseptit:

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *