Smetanalohi – herkullinen reseptivinkki arkeen tai juhlaan
Hei!
Tässä teille kielen mennessään vievä resepti! Smetanalohi on sekä helppo ja maukas arkiruoka, mutta sopii myös viikonloppuun ja juhlaan. 🙂
Olen saanut smetanalohi-reseptin äidiltäni, ja tästä on tullut mieheni yksi suosikkiruuista. Saattaa siis maistua sinullekin. 😉
Smetanalohi
Tarvikkeet:
- lohifileetä
- sitruunan mehua (noin 1/2 sitruunan mehu)
- suolaa
- sitruunapippuria
- 1-2 rkl hunajaa
- 2-3 dl smetanaa
- 1-2 suolakurkkua kuutioituna
- Lisäksi haluamasi lisukkeet. Olen tehnyt lohta perunamuusin, keitettyjen perunoiden, sekä uunijuuresten kera. Kaikki ovat sopineet hyvin lohen pariksi.
Valmistus:
Poista lohifileestä nahka. Purista molemmille puolille sitruunan mehua ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Laita lohi sopivankokoiseen voideltuun uunivuokaan ja paista lohi lähes kypsäksi 175-200 asteisessa uunissa. Valmista sillä välin lohen smetanapäällyste ja lisukkeet (esim. perunamuusi tai keitetyt perunat).
Ota lohi pois uunista ja laita päälle hieman hunajaa, kuutioitua suolakurkkua ja lopuksi reilusti smetanaa. Smetanan, suolakurkkukuutiot ja hunajan voi myös halutessaan sekoittaa yhteen ja laittaa seoksen kalan päälle. Paista kala kypsäksi. Smetanakin voi saada hieman väriä.
Kokeile ja ota resepti talteen, jos tykkäsit!
Jos pidät lohesta, kurkkaa myös aikaisemmin postaamani reseptit:
- uunilohi lime-kurkkusalsan kera
- grillattu lohi lime-korianteriöljyllä
- savulohi-perunasalaatti
- lohikeitto
Terkuin, Kirsi