Punainen kanacurry ja Kirsi kyykkää biitsimekossa
Ruokavinkki viikolle ja viikonlopun terveiset
Tässä yks mun lempiresepteistä. Thai-tyylinen currykana. Nam!
2-3 rkl punaista currytahnaa
loraus öljyä
400 g
1 purkki kookosmaitoa (noin 400 ml)
2 porkkanaa
punainen paprika
sipuli
2 rkl thai-kalakastiketta
ripaus palmusokeria
pari rkl limen mehua
1-2 tuoretta punaista chiliä paloiteltuna (poista siemenet, jos haluat miedomman version)
hakattuja korianterin lehtiä
riisiä neljälle
Paloittele kanat suupaloiksi ja hiero palasten pinnalle ruokasoodaa. Pilko myös kasvikset (sipuli, porkkanat ja paprika) suupaloiksi. Pyöräytä currytahna pannulla öljyssä, mutta varo, ettei se pala. Huuhtele sooda kanoista pois ja taputtele palaset kuiviksi paperilla. Lisää kanat currytahnan joukkoon ja pyöräytä ne tahnassa. Lisää kookosmaito ja anna kanojen hautua kookosmaidossa (noin 10-20 minuuttia), kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kalakastike, palmusokeri, sekä limen mehu. Maistele ja tee lisäyksiä oman makusi mukaan. Lisää joukkoon sipuli, paprika, porkkanat, sekä chili ja anna kiehahtaa, mutta anna kasvisten jäädä napakoiksi. Koristele lopuksi korianterilla. Tarjoile riisin kera.
PS. Terkut eilisen automatkan taukojumpalta!
Tällaisia ulkokuntosaleja sais olla Suomessa enemmänkin!
Kirsi