Persikkainen raejuustosalaatti
Salaattivinkki viikolle
Tässä nopea, raikas, maukas ja ravitseva salaatti!
Resepti on otettu Valittujen Palojen Salaatit-kirjasta. Testattu ja maukkaaksi havaittu.
4 annosta:
250 g talonpoikaispapuja tai vihreitä pakastepapuja
170 g sokeriherneen palkoja puolitettuina (mulla tarttui mukaan pakasteherneitä)
100 g rucolaa
45 g vuonankaalia (en ite punninnu salaatteja, vaan heittelin joukkoon jonkin verran)
4 kypsää persikkaa kivettöminä ja ohuesti viipaloituina (kaupassa ei ollu persikoita, joten käytin nektariineja)
450 g raejuustoa
4 rkl mantelilastuja paahdettuina
cayennepippuria
koristeluun tuoretta tilliä
hunaja-tillikastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tl rakeista ranskalaistyyppistä sinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tilliä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
- Kumoa pavut kattilaan ja kiehauta vähäisessä määrässä vettä (talonpoikaispapuja neljän, pakastepapuja kahden minuutin ajan). Lisää herneenpalot joukkoon ja keitä vielä minuutti. Valuta ja jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
- Valmista kastike sekoittamalla kulhossa kastikkeen ainekset yhteen.
- Lisää kulhoon herneet, pavut, rucola, vuonankaali ja sekoita varovasti.
- Jaa salaatti neljälle lautaselle. Nosta päälle persikkaviipaleet ja väleihin raejuustoa. Ripottele pintaan mantelilastut ja hieman cayennepippuria. Koristele annokset tillinoksilla.
Yksi annos sisältää:
353 kcal
25 g proteiinia
17 g rasvaa (josta tyydyttynyttä 3 g)
26 g hiilihydraatteja (joista sokereita 13 g)
9 g kuitua
Terkuin, Kirsi