Olen fiilistelijä, itseni haastaja, sekä tekijä! Huco Sport –profiilin avulla löytyvät liikkumiseen motivoivat ja motivaatiota ylläpitävät tekijät

Moikka!

Sivusin Huco sportin liikuntaprofiileja viime blogipostauksessani, ja lupasin kirjoitella niistä tarkemmin.

Olin toissaperjantaina tosi mielenkiintoisessa Huco Sport –koulutuksessa. Sain ennen koulutusta sähköpostiini kyselyn, jossa oli erilaisia kysymyksiä liikuntamieltymyksistäni. Kyselyyn meni aikaa vastata 5 minuuttia, ja ensimmäinen ajatus, mikä heräsi oli: ”Mitä näin lyhyellä kyselyllä saa selville?” Yllätys oli suuri, kun koulutuspäivänä oman raporttini tutkailtavakseni. ”Siis wow – täähän pitää ihan paikkansa!

huco sport profiili

Olin ennen koulutusta jo hieman pohtinut, millaisen raportin mahdan saada itselleni. Oma liikkujaprofiilini on viime vuosien aikana jonkin verran muuttunut, ja omaa liikkujaprofiilia ja motivaattoreita on hankalaa pukea sanoiksi. Olen aina nauttinut liikunnan tuomasta ilosta ja fiiliksestä. Ei ihme, että liikuntakipinä syttyi yläasteella ryhmäliikuntatunneilla. Niillä pääsi fiilistelemään musiikin tahtiin – vähän niin kuin ois ollut diskossa. 😉 Järjestelmällinen luonteeni puski jossain vaiheessa läpi, ja yliopistoaikoina tein tarkat liikkumisen viikkosuunnitelmat ja seurasin silmä tarkkana sykemittaria. Nykyisin olen taas enemmän liikkunut fiiliksen mukaan, ja sykemittaria en ole käyttänyt aikoihin. Toisaalta suunnittelen edelleen viikkoni jollain tasolla, ja uutena piirteenä on oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen. Olen parin viime vuoden kuluessa haastanut itseni mm. cross fit –treeneihin ja street workout –tunneille. Niin – millainen liikkuja siis olen, ja mikä mua motivoi?

Oma liikkujaprofiilini ei ollut siis itsellenikään kovin selkeä, ja pohdin siis etukäteen, millaisen profiilin Huco Sport minulle luo.

Huco Sport puki sanoiksi omat, sekavilta tuntuneet mietteeni.

huco sport

Olen sekä itseni haastaja, fiilistelijä että tekijä. Isoimmaksi osioksi profiilissani nousee itsensä haastaminen, ja se näkyy siinä, että kaipaan treeniin uutuuksia ja yllätyksiä. En kestä Les Millsin ryhmäliikuntatunteja, kun niillä tehdään tismalleen samaa ohjelmaa 3 kk. Kyllästyn tanssitunneilla, jos samaa sarjaa harjoitellaan yli kuukauden. Lisäksi haluan haastaa itseni myös rankkoihin treeneihin. En kuitenkaan kaipaa tarkkaa viikkosuunnitelmaa, vaan löyhän suunnitelman, jota voin itse muokata.

Olen myös fiilistelijä. Haen liikunnasta nimenomaan hyvää oloa ja fiilistä enemmän kuin mitään muuta. Tsemppaan tämän profiilin mukaan mielelläni muita, joten ei ihme, että haaveilin ryhmäliikuntaohjaajan ammatista jo yläasteella. Taidan siis olla aivan oikealla alalla. 😉 Paineen alla profiilini painottuu fiilistelijään, ja itsensä haastajan piirteet jäävät vähemmälle. Ja kyllä – stressaavissa tilanteissa liikun fiiliksen mukaan, ja vaihdan rankat treenit esim. kevyeen kävelylenkkiin.

Lisäksi olen tekijä. Tekijälle tyypillistä on halu saada tarkka liikuntasuunnitelma, ja tunnistan, että osittain tämä piirre on yhä itsessäni, vaikkakin hieman hiekompana kuin aikaisemmin. Olisinkohan ollut enemmän tekijä muutama vuosi sitten? Tunnistan myös sen tekijälle tyypillisen piirteen, että on tärkeää saada tietää, miten liikkeet tehdään oikein. En kestä sitä, että teen jonkin liikkeen sinne päin. Lisäksi haluan tietää, mihin liike vaikuttaa.

Se, mikä musta puuttuu lähes kokonaan, on tehokkuus. Tehokas treenari treenaa tulosten takia, mittaa tuloksia ja käyttää teknisiä apuvälineitä. Ja totta on, että en motivoidu treenien tarkasta seurannasta ja teknologiasta, joilla seurata edistymistä. Mun liikuntavarusteet eivät myöskään ole huipputeknisiä. Ei siis ihme, että se sykemittari on ollut kaapissa käyttämättä viimeiset 2 vuotta. 😉 Voisin kyllä nyt korjauttaa sen ja tsekkailla, hieman, missä mennään.

Huco Sport profiilini puki sanoiksi ne omat ajatukseni, jotka tuntuivat hieman hajanaisilta. Nyt ymmärrän itseäni liikkujana hieman paremmin. 🙂

Koulutuksen jälkeen ymmärrän myös paremmin muunlaisia liikkujia kuin mitä itse olen. Jotkut kaipaavat enemmän teknisiä apuvälineitä, haluavat käyttää erilaisia aplikaatioita, seurata tarkasti etenemistä, ja motivoituvat tarkasta liikuntasuunnitelmasta. Olen usein miettinyt hiljaa mielessäni, että miksi joku asiakas luo liikunnasta itselleen elämää suuremman asian. Pitää olla tarkat suunnitelmat, aplikaatiot, millä seurata päivittäin harjoittelua, ruokavalio viilattuna grammalleen. Olen ajatellut, että kauhea stressi pelkästä liikunnasta ja ravinnosta. Mutta eihän se olekaan kyseisille henkilöille stressitekijä, vaan nimenomaan liikkumista helpottava ja motivoiva asia! Ah, olis niin herkullista päästä näkemään aivan jokaisen mun luokse tulevan henkilön liikuntaprofiili – pääsis heti paremmin asiakkaaseen ”kiinni” ja osais motivoida asiakasta paremmin.

Ens viikolla pääsenkin antamaan ensimmäiset asiakaspalautteet ja luomaan niiden pohjalta asiakkailleni liikuntasuunnitelmia. Odotan mielenkiinnolla!

Onko joku teistä saanut itselleen Huco Sportin liikkujaprofiilin? Tai hyödynnättekö muut PT:t sitä asiakkaidennen kanssa? Millaisia kokemuksia teillä on tästä?

Mukavaa päivän ja viikon jatkoa! Mulla on tänään treenivuorossa afrotanssi – fiilistelyä parhaimmillaan! 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *