Meille tulee Sievitalo

Moi!

Olen saanut paljon kysymyksiä siitä, minkä talon päädyimme valitsemaan. Kuten otsikko jo paljasti, meille tulee Sievitalo. Rakennuslupa-anomus jätettiin käsiteltäväksi viime viikolla ja nyt selvitellään maanrakennusjuttuja. Jos haluat tietää projektin aikaisemmista vaiheista, löytyvät aikaisemmat jutut alla olevista linkeistä:

Kesä ja syksy on ollut aikamoista rumbaa: pankkilainan, talotoimittajan ja vastaavan mestarin kilpailutusta, valintojen ja päätösten tekemistä, oman asunnon myynti ja muutto vuokra-asuntoon, talon ulkovärien ja sisutusmateriaalien pähkäilyä, keittiön suunnittelua, jne. Olemme istuneet tuntikausia useissa eri palavereissa. Vaikka meille tulee muuttovalmis talo, jää itselle silti paljon hommia ja selviteltävää. Ja koko ajan on sellainen olo, että onkohan kaikki nyt mietitty loppuun saakka. Aikaa saisi käytettyä vielä kyllä tuhottoman paljon enemmänkin kaikkeen selvittelyyn ja suunnitteluun. En usko, että olisin töiden ohella kyennyt tähän projektiin. Nyt olen siis opintovapaalla ja olen päivisin opiskellut muutaman tunnin ajan. Ja kun taloprojekti on ollut opintojen rinnalla, ovat päivät olleet työntäyteisiä. Tämä on myös syy hiljaiseloon täällä blogissa. Luulin, että opintojen alkaessa blogille olisi jäänyt enemmän aikaa, mutta toisin kävi.

Miksi juuri Sievitalo?

Oli uskomattoman hankalaa valita eri talotoimittajien joukosta se meille ”oikea”. Alun perin haaveilimme hirsitalosta, mutta se haave haudattiin jo melko alussa budjettisyistä. Seuraava vaihtoehto oli puutalo. Tutkimme usean eri puutalotoimittajan tarjoamia vaihtoehtoja, pyysimme tarjouksia ja tapasimme myyjiä. Tapaamiset olivat mielenkiintoisia ja aika erilaisia. Osa tapaamisista oli ajallisesti hyvin napakoita ja selkeitä, mistä tykkäsin. Toiset tapaamiset taas venähtivät jopa kolmetuntisiksi, jolloin meinasin jo menettää hermoni. Joistakin tapaamisista jäi puolestaan hyvin epäselvä ja epämääräinen fiilis. Tapasimme myyjiä, jotka vertailivat korrektisti omaa tuotettaan muiden tuotteisiin, mutta löytyi myös niitä, jotka arvostelivat jokseenkin epäkorrektisti toisten tuotteita, ja saimme kuulla haukut muun muassa toisten talotoimittajien huonoista taloustilanteista.

Kun yritimme vertailla eri talotoimittajien toimitussisältöjä ja saada niiden perusteella hinnasta kokonaiskuvan, oli se äärimmäisen vaikeaa. Yhdeltä uupui toimitussisällöstä yksi asia, toiselta taas toinen. Tarjousvaiheessa ei kukaan myyjistä pystynyt tarkasti arvioimaan, paljonko talon lopullinen hinta tulisi olemaan, kun valikoisimme meille mieleiset kiintokalusteet. Muuttovalmiin talon todellinen hinta ei siis todellakaan ole se, mikä esimerkiksi nettisivuilla esitetään.

Loppujen lopuksi meillä oli jäljellä kolme potentiaalista talotehdasta, joista olisimme voineet tehdä valinnan vetämällä pitkää tikkua. Lukiessamme netistä kokemuksia, löysimme kaikista kolmesta talonvalmistajasta niin hyviä kuin huonoja kokemuksia. Lisäksi saamamme tarjoukset olivat hyvin lähellä toisiaan. Tuntui hurjalta ja hieman pelottavalta tehdä päätös – onhan oma talo meidän elämän kallein sijoitus. Mieli  vaihtui saman päivän aikana useamman kerran, mutta lopulta valitsimme Sievitalon. Miksi? Kokonaisuus ja tunnetila ratkaisivat. Toivottavasti fiilis osui oikeaan. 🙂

Millainen meidän talosta tulee?

Meille tuleva Sievitalo on muuttovalmis, ja teemme (lue Kimmo tekee) itse ”ainoastaan” saunan, terassit ja autokatos-varaston. Talon malli on meidän oma, eli emme suoraan löytäneet talotoimittajilta meille sopivaa pohjaa. Pohja muokkautui matkan varrella tavatessamme eri talotoimittajia. Kiitos kaikille pohjan suunnitteluun osallistuneille tahoille.

Tässä on muuttovalmiin Sievitalomme pohjapiirustus.

 

Tulevan talomme huoneistoala on 109 neliötä, ja siitä lähes puolet nappaa olohuone ja keittiö, jotka ovat meille ehdottomasti talon tärkeimmät tilat. Meillä oli haaveena korkea huonetila ja isot ikkunat järvelle, mutta nämäkin ajatukset saivat uuden mittakaavan, kun kustannukset alkoivat hahmottua. Meille tulee edelleen isot ikkunat ja korotettu sisäkatto, mutta molemmat vain vähän pienemmässä mittakaavassa kuin mistä haaveilin. 😉

Alun perin meillä oli suunnitelmissa yhtenäinen keittiö-olohuonetila, mutta tämäkin muokkautui matkan varrella. Edellisessä kodissamme oli avokeittiö, josta pidin kovasti, mutta inhosin sitä, kun keittiö oli sotkuinen. Silloin koko oleskelutila näytti sotkuiselta. Niinpä tulevassa talossamme keittiö on toteutettu siten, että se on oma tilansa, mutta avautuu kuitenkin olohuoneeseen, ja ruokapöytä tulee olkkarin puolelle. Näin sotkuinen keittiö ei ole heti vastassa, jos tulee yllätysvieraita. 😉 Päätös keittiön sijainnista aiheuttaa kuitenkin edelleen epävarmuuden tunteita. Toivottavasti tulemme olemaan tyytyväisiä ratkaisuun.

Julkisivumme tulee näyttämään tältä. Ikkunaseinä on järvelle päin.

Koska olemme kahdestaan, meille tulee vain kaksi makuuhuonetta, joista toinen on vierashuone. Alun perin meillä oli suunnitelmissa kolmaskin makkari, mutta koska yövieraita käy harvoin, olisi kolmas makuuhuone ollut arkikäytössä turha ja lisännyt vain siivousneliöitä ja talon hintaa. Niinpä luovuimme ylimääräisestä makuuhuoneesta.

Saunan sijoitimme alun perin järven puolelle, koska halusimme saunan ikkunasta näkymän järvelle. No, tämäkin muuttui. Saunan sijasta saimme enemmän ikkunatilaa olohuoneeseen. Siellä kuitenkin vietämme enemmän aikaa kuin saunassa. 😉

Täydellisen pohjan suunnitteleminen ei ollut aivan helppoa, ja kompromisseja oli tehtävä. Toivon kuitenkin, että valitsemamme pohja on toimiva ja viihtyisä. 🙂

Löytyykö täältä muita rakentajia? Olis hauskaa kuulla kokemuksia! Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös rakennusblogeista.

Mukavaa sunnuntaita!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (8)
 1. Kati Cartmell
  17.11.2019, 13:22

  Todella järkevän pohjan olette suunnitelleet! Ja nuo ihanan isot ikkunat vielä järven suuntaan, ah. Näiden kuvioiden ja vaihtoehtojen pyörittelyyn saa kyllä uppoamaan aikaa, eikä koskaan tunnu olevan semmoinen satavarma olo 😂 toivottavasti lupa heltiää nopeasti niin pääsette eteenpäin!

  1. kirsinkuntopiiri
   17.11.2019, 14:11

   Joo, oon tää jännää puuhaa! Mielenkiinnolla seuraan teidän omaa projektia. 😊👍

 2. Aivan ihana pohja!! Tsemppiä teille projektiin edelleenkin! 💖

  1. kirsinkuntopiiri
   19.11.2019, 09:11

   Kiitos Tuuli! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *