Kuuba, Cayo Coco ja paratiisirannat kutsuvat jälleen!

Nyt näyttää siltä, että Kuuba, Cayo Coco ja sen paratiisirannat kutsuvat meitä jälleen! Kerroin täällä blogissani pari viikkoa sitten ”pienistä” ongelmista Kuuban matkan varaamisessa, ja sen jälkeen moni on kysellyt, miten matkan kanssa kävi. No, näin kävi… Edellisen kirjoitukseni jälkeen odotin varausvahvistusta sähköpostiini 11 päivää, mutta kun vahvistusta ei kuulunut, jouduin jälleen selvittelemään, missä on vika. Nyt syy löytyi onneksi nopeasti. Matkatoimistovirkailija, joka perui alkuperäisen varaukseni ja teki uuden, oli kirjoittanut sähköpostiosoitteeni väärin. Kun asia selvisi, sain vihdoin ja viimein sähköpostiini varausvahvistuksen. Nyt siis löytyy mustaa valkoisella, ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, lähdemme reilun kolmen viikon päästä Kuubaan Cayo Cocon paratiisisaarelle!

Kun matkustimme viime talvena ensimmäisen kerran Kuubaan, ajattelin ennen matkaa, että joko emme pidä maasta laisinkaan, tai sitten hurahdamme Kuubaan täysin ja matkaamme sinne kerta toisensa jälkeen uudelleen.  Ihan näin mustavalkoisesti ei käynyt, mutta jokin Kuubassa sykähdytti meitä molempia, ja erityisesti minua.

Kuubalainen musiikki vie mennessään. Viime reissulta jäi harmittamaan, että Havannan salsabileet jäivät väliin. Tällä reissulla emme mene Havannaan, joten tämä lienee tarkoittaa sitä, että Havannan salsabileet jäävät vielä ”to do” –listalle odottamaan seuraavaa Kuuban matkaa.. 😉

 

Havannan upea arkkitehtuuri hämmästytti.

 

En ole koskaan missään nähnyt näin upeaa rantaa ja merta.

 

Vietin viime talvena 40-vuotissynttäreitäni Kuubassa. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, juhlin tänäkin vuonna synttäreitäni Kuubassa! 🙂 Tuleekohan tästä tapa? En pistäisi pahakseni, jos tulisi. 😉

 

Trinidadin värikkäät talot olivat supersuloisia. Kuubassa viehättää myös ihmisten ystävällisyys. Lisäksi verrattuna useisiin muihin Karibian saariin on Kuubassa turvallista.

Cayo Coco

Tämänkertainen Kuuban kohteemme on Cayo Cocon saari. Vietimme viime vuonna viikon Cayo Guillermon saarella, johon molemmat ihastuimme ja olisimme halunneet jäädä pidemmäksi aikaa. Cayo Coco sijaitsee aivan Cayo Guillermon vieressä, joten seutu on sinänsä tuttua, mutta paikka on kuitenkin meille uusi.

Cayo Coco houkuttelee meitä:

  • rauhallisuudellaan

Cayo Cocon saari on 85% koskematonta luontoa, ja rakennuksia on vain vähän. Saarella elää yli 200 eri lintulajia, kuten flamingoja. Cayo Coco onkin saanut nimensä erään saarella elävän lintulajin mukaan.

  • upeilla rannoillaan

Rantojen pitäisi olla yhtä mahtavia kuin Cayo Guillermolla. Vitivalkoista pehmeää hiekkaa, kristallin kirkasta vettä, joka hehkuu turkoosin ja sinisen eri sävyissä. Saarten rannoilla on matalikkoa, ja kahlaamaan pääsee useita satoja metrejä. Saaren rantoja suojaa laaja koralliriutta, jonka sanotaan olevan maailman toiseksi suurin. Näimme viime vuonna mm. upeita violetin värisiä koralleja.

  • Miestäni kohde houkuttelee hyvillä perhokalastusmahdollisuuksilla. 😉

Viime vuonna emme Cayo Guillermolla ollessamme tehneet juurikaan retkiä, sillä olimme juuri tallailleet muutaman päivän Havannan katuja, ja lepo tuli tarpeeseen ennen Trinidadin kujien tutkimista. Nyt meillä on suunnitelmissa tutustua Cayo Cocon ympäristöön. Retkilistallamme on mm. flamingojen bongausta, snorklausta, retki viereiselle Cayo Paredonin saarelle, retki tutulle Cayo Guillermon saarelle, retki Moronin kaupunkiin, jonka yhteydessä visiitti hollantilaiseen kylään sekä Laguna Redondolle, ja ehkä myös visiitti Cueva de Jabalin luoladiskoon. Siinähän sitä ohjelmaa onkin viikoksi – jos toisen viikon ottaisi sitten ihan taas vaan rennosti. 😉

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *