Kuharullat, jättikatkaravut, krossiperunat ja hernepyree

Moikka!

Mietitkö, millaisia aterioita valmistaisit pääsiäisenä perinteisen lampaan lisäksi? Miten olis raikkaan keväiset kuharullat, jättikatkaravut, krossiperunat ja hernepyree? Helppoa ja herkullista!

Testasimme mieheni kanssa kyseisen reseptin pari viikkoa sitten, kun vietimme perheidemme kera teatteriviikonloppua Jyväskylässä. Löysin reseptin Alkon sivuilta, kun etsin netistä jotain kuhasta helposti ja nopeasti valmistettavaa ruokaa. Mielestämme resepti oli oikein toimiva ja maukas, ja myös vieraat kehuivat keitoksiamme (mutta en tiedä, puhuivatko totta, hih!). No, tässä resepti teille joka tapauksessa. 😉

Ei ollut emännöinnin ohella aikaa ottaa kuvia, ja nopeasti nappasin kännykällä kuvan, joten valitettavasti kuva ei tee oikeutta annokselle.

Kuharullat, jättikatkaravut, krossiperunat ja hernepyree

Alla olevat reseptit ovat neljälle henkilölle.

Kuharullat ja jättikatkaravut

Olen jonkin verran tuunannut reseptiä, ja alkuperäinen resepti löytyy täältä.

  • noin 800 g perattua, ruodotonta kuhafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 prk (200 g) tuorejuustoa
  • 2 rkl raastettua appelsiininkuorta
  • 3 rkl appelsiinin mehua
  • 1,5 dl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
  • 2 rkl voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 12-16 jättikatkaravun pyrstöä

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuorta 2 rkl. Purista appelsiinista 3 rkl mehua.
Sekoita tuorejuusto, 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta sekä 1 dl yrttisilppua keskenään. Levitä seos kalojen päälle ja kääräise kalapalat rulliksi. Laita rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin ja asettele kalojen päälle pieniä voinokareita. Kaada valkoviini vuokaan.

Sekoita loput appelsiininkuoresta sekä yrteistä appelsiinin mehuun ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita jättikatkaravut marinoitumaan liemeen.

Paista kuhaa 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Valele rullia muutaman kerran paistamisen aikana vuoan pohjalla olevalla nesteellä.

Kun kuha on melkein valmista, käytä jättikatkaravut nopeasti kuumalla pannulla ja tarjoile kuhan kera.

 

Krossiperunat

Olen jonkin verran tuunannut myös tätä reseptiä, ja alkuperäinen resepti löytyy täältä.

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 50 g voita
  • 1 tl sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia tai muita yrttejä
  • 2 rkl pikkukapriksia

Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä kananmunat kovahkoiksi ja kuori ne. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Valuta perunoista keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi, munat, valkosipuli, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu, sekä mausteet. Murskaa perunoiden ja munien rakenne karkeasti rikki haarukalla siten, että osa perunoista on isoina paloina. Lisää yrttisilppu ja kaprikset.

 

Hernepyree

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

  • 300 g pakasteherneitä
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • noin 0,5 dl kuohukermaa
  • 2 tl sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.  Kuullota ne pannulla voissa kypsäksi. Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita herneet kulhoon sipulin ja kerman kanssa ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

 

Jos tykästyit, toinen herkullinen kuharullien resepti löytyy blogistani täältä.

 

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *