Joulusukkajumppa – treenivinkki kotiin

Moi!

Joulun kunniaksi blogissani on tänään tarjolla joulusukkajumppa. Tämän jumpan voi tehdä kuka vain missä vain. Tarvitset vain villasukat (tai vaikkapa lapaset, patalaput tai pienet pyyhkeet) ja lattian, mitä pitkin voit liu’uttaa sukkia, tms. Liikkeet kohdistuvat koko vartalolle, ja treeniä saavat niin jalat, keskivartalo kuin ylävartalo. 🙂

Kuuluuko treeni teidän jouluihin? Mulla ei kuulu. Joskus aikoinani kävin joulunakin jumpassa (en tosin aattona), mutta nykyisin rento ja hidas kävelylenkki lumisia maisemia ja jouluvaloja ihaillen riittää joulun pyhinä. Tänä vuonna ajattelin olla treenaamatta kokonaisen viikon. Haluan vain rentoutua ja oleilla.

Tänään kuitenkin tein vielä pienen joulusukkajumpan, ja tässä teillekin vinkkinä tekemäni treeni. Liikkeet kannattaa tsekata videoina Instagramistani.

Joulusukkajumppa

 

  • Askelkyykky taakse

Liu’uta toinen jalka vartalon taakse koukistaen samalla molemmat polvet. Jatka liikettä ja tee sitten sama toiselle puolelle.

 

  • Punnerrus ja käden liu’utus

Laita sukka (tai muu liukuva alusta) toiseen käteen. Asetu punnerrusasentoon joko polvien tai päkiöiden varaan. Punnerra toisella kädellä ja liu’uta samanaikaisesti toinen käsi vartalon eteen. Jatka liikettä ja tee sitten sama toiselle puolelle.

  • Sivukyykky

Kyykkää ja liu’uta toista jalkaa sivulle vartalosta poispäin. Pidä vatsa tiukkana. Pysy alhaalla ja palauta jalka toisen viereen. Jatka liikettä ja tee sitten sama toiselle puolelle.

 

  • Lankku ja jalkojen veto yhtä aikaa vatsan alle + jalkojen loitonnukset

Asetu korkeaan lankkuun. Vedä yhtä aikaa molemmat jalat vatsan alle. Palauta jalat takaisin suoraksi ja avaa jalat haaraan liu’uttaen niitä lattiaa pitkin. Sulje jalat ja vedä ne taas vatsan alle.

  • Yhden jalan kyykky

Liu’uta toinen jalka vartalon eteen koukistaen samalla tukijalan polvi. Pidä polvet ja varpaat linjassa samaan suuntaan ja keskivartalo tiukkana. Liu’uta jalka takaisin ojentaen samalla tukijalka suoraksi. Jatka liikettä ja tee sitten sama toiselle puolelle.

  • Vuorojalkojen veto vatsan alle

Asetu korkeaan lankkuun. Vedä jalkoja vuorotellen vatsan alle nopeaan tahtiin.

  • Lantion nosto + jalkojen ojennukset

Asetu selinmakuulle jalat koukussa jalkapohjat alustalla lantion levyisessä asennossa. Nosta lantio ylös lattialta. Pidä lantio ylhäällä ja ojenna ja koukista jalkoja.

  • Vastakkaisen käden ja jalan vedot vatsan alle
    Laita sukka vastakkaiseen käteen ja jalkaan. Asetu korkeaan lankkuun. Vedä käsi ja jalka vatsan alla kohti toisiaan. Palauta alkuasentoon. Jatka liikettä ja tee sitten sama toiselle puolelle.

Tee yhtä liikettä niin monta kertaa kuin jaksat (esim. 10-20 toistoa) tai laita ajasti päälle, ja tee yhtä liikettä 30-45 sekuntia. Voit valita myös vain osan liikkeistä, esim. pelkät jalkaliikkeet, jos haluat pikaisen alavartalotreenin. Tee 1-4 kierrosta fiiliksen ja jaksamisen mukaan. 🙂

Huh, olipas osa liikkeistä ihan super rankkoja..! Mulle riitti tänään ihan yksi kierros! 🙂

Kerro, jos kokeilit! 😉

 

Terkuin, Kirsi

treeni-ja-ravinto treeniohjelmat vatsalihastreeni pakaratreeni
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *