Helppoa , nopeaa ja terveellistä arkiruokaa: valkuaismunakas
*toivepostaus: arkiruokaa*
Pähkäilin viime viikolla, mitä tekisin iltaruuaksi / iltapalaksi. Arkipäivieni rytmi on sellainen, että päivällinen venähtää arkisin myöhäiseen ajankohtaan, noin seitsemän ja yhdeksän välimaastoon. Yleensä silloin on huutava nälkä, ja ruuan olisi valmistuttava nopeasti, mutta se ei myöskään saisi olla liian raskasta ennen yötä.
Haahuilin kaupassa ja mietin, että voisin valmistaa munakkaan. Mutta olin jo syönyt aamulla keitetyn kananmunan, kuten muinakin aamuina tällä viikolla. Rakastan munia ja voisin syödä niitä joka päivä. Mutta olen hieman varuillani koholla olevan kolesterolini takia.
Sitten silmääni osui vanha tuttavuus, Laitilan Proegg valkuaisvalmiste. Googlasin äkkiä, syntyykö pelkästä valkuaisesta munakas, ja syntyyhän siitä. Ei muuta kuin purkki matkaan ja kokkailemaan.
Resepti löytyi Kauneus ja Terveys –lehden www-sivuilta.
Valkuaismunakas pinaatilla, kalkkunalla ja herneillä
2 annosta, valmistusaika 20 min
- 1 rkl voita, margariinia tai öljyä paistamiseen
- muutama siivu kalkkunaleikettä (mulla oli paksuja savukalkkunaleikkeitä, joita laitoin 5)
- pari kourallista pinaattia
- noin 5 cm pala purjoa
- 3 dl valkuaista (Laitilan Proegg)
- 4 rkl herneitä (mä laitoin vähän reilummin)
- 6 rkl juustoraastetta
- Sulata voi / margariini paistinpannulla.
- Lisää pannulle suikaloidut kalkkunasiivut, pinaatti, ja pesty ja hienonnettu purjo. Kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
- Kaada valkuainen pannulle ja anna hyytyä. Vedä puulastalla muutaman kerran munakasmassaa reunoilta keskustaan.
- Kun valkuainen on hiukan hyytynyt, lisää lopuksi herneet ja juustoraaste. Anna juuston sulaa.
- Liu’uta munakas varovasti lautaselle kaksinkerroin.
Kahden henkilön munakkaaseen meni valkuaisvalmistetta 3 dl, joten vielä 2 dl jäi jääkaappiin odottamaan. Avattu tuote säilyy jääkaapissa viikon, joten taidanpa tänään valmistaa lopuista iltaherkuksi vadelmavaahtoa, jonka resepti löytyy myös blogistani. Tosin vadelmia pakkasessa ole, mutta kokeillaan mansikoilla. 🙂
Terkuin, Kirsi