Helppoa ja edullista arkiruokaa: kasvislasagnen resepti
Moikka!
Tässä on ollut pientä bloggaustaukoa. Kertoilin tuossa aikaisemmin, että aloitin elokuussa uudessa työnkuvassa Kuntomaailman ryhmäliikuntavastaavana. No, kun on sen lisäksi omat, rakkaat PT-asiakkaat valmennettavana, jumpat ohjattavana, jne., niin työpäivät on venähtäneet hurjan pitkiksi, ja ei ole ollut paukkuja enää 9-12 –tuntisten päivien jälkeen bloggailla. Toivottavasti saan pikkuhiljaa purettua työsumaa niin, että ehtisin taas blogatakin. Varsinkin kun sain juuri teiltä lukijoilta hurjan paljon mahtavia bloggausaiheita, ja olis kauhea hinku päästä niistä kirjoittelemaan. 🙂
Nyt olen viikon lomalla ja ajattelin aluksi ihan vain lomailla ja olla avaamatta läppäriä, mutta teki ihan kauheasti mieli postata teille yksi resepti. Niinpä tässä nyt sitten naputtelen. 🙂
Multa on toivottu paljon reseptejä, ja toiveiden joukossa oli pyyntö helposta ja edullisesta arkiruuasta, sekä kasvisruuasta. Kasvislasagnessa kaikki toiveet yhdistyvät. Ja kukapa ei tykkäisi lasagnesta? Pienenä se oli mun lempiruokaa, mutta maistuu herkulliselta edelleen.
Kasvislasagne
4 annosta
noin 12 kpl täysjyvälasagnelevyjä
2 dl soijarouhetta
kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 suurta herkkusientä
2 porkkanaa
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
1 rkl ketsuppia
mustapippuria
oreganoa
250 ml kaurakermaa
250 g juustoraastetta (vegaanista ”juustoa”, jos tästä haluaa vegaaniversion)
Keitä soijarouhetta vedessä 3 min.
Kuullota pannulla pilkottua sipulia ja puristettua valkosipulia. Lisää pannulle pilkotut herkkusienet. Kuullota hetki ja lisää sitten joukkoon raastetut porkkanat. Kuullota taas hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemikuutio, pippuri, oregano, ketsuppi, sekä keitetty ja valutettu soijarouhe. Anna hautua hetken.
Voitele vuoka ja lado pohjalle lasagnelevyjä. Laita levyjen päälle tomaattikastiketta ja lorauta kastikkeen päälle kaurakermaa ja ripottele juustoraastetta. Tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä pinnalle lasagnelevyt, sivele ne kaurakermalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 10 min. ennen tarjoilua.
Namskis!
Onko muuten joku löytänyt jonkun hyvän vegaanisen “juuston”? Kaipailisin sellaisesta vinkkejä. Mä oon onnistunut ostamaan vain pahoja! 😀
Terkuin, Kirsi