Heippa koti

Moi!

Meillä on jännittävä syksy ja talvi tiedossa. Muutamme nykyisestä kodistamme alle kahden viikon kuluttua vuokra-asuntoon, ja samalla käynnistyy rakennushankkeemme. Laitoimme nykyisen kotimme heinäkuussa myyntiin, ja tästä postauksesta piti silloin tulla ”osta ihana kotini” myyntipuhe. Mutta kävikin niin, että asuntomme myytiin alle vuorokaudessa! Sen jälkeen on tuntunut pitkältä tovilta odottaa kauppakirjan allekirjoitusta, mutta se tapahtui vihdoin viime viikolla. Uskallan nyt jakaa tämän kirjoituksen, kun on nimet virallisesti papereissa. Myyntipuheen sijaan tästä tuleekin jäähyväispostaus nykyiselle kodilleni.

Kohta on aika sanoa heippa nykyiselle kodillemme.

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme yhdeksän vuotta. Kun etsimme kymmenisen vuotta sitten uutta kotia, ihastuin asuinalueemme rauhallisuuteen. Pidin siitä, että talomme sijaitsee päättyvän kadun päädyssä metsän laidalla. Ulko-ovesta pääsee suoraan metsäisiin maisemiin lenkille, ja kulman takana löytyy myös idyllinen maalaismaisema. Vaikka asumme vain viiden kilometrin päässä keskustasta, sijaitsee meistä muutaman sadan metrin päässä maatila hevosineen ja lampaineen. Kävelen aina kesäisin tervehtimään lampaita. Lisäksi mukavaa on se, että uimaranta sijaitsee noin kilometrin päässä kotoamme.

Metsäiset maisemat parvekkeelta.

Ihastuin myös takapihaamme, joka on rivitaloasunnolle verrattain iso. Pihalla on tullut grillailtua, pelailtua, chillailtua ja treenailtua. Aurinko paistaa pihallemme lähes koko päivän ajan, mutta aina löytyy myös varjokohtia.

Näkymä terassilta takapihalle.

Ennen muuttoamme nykyiseen kotiimme, remontoi mieheni lähes koko asunnon lattiasta kattoon. (No, ehkä muutama pikkuasia jäi vielä silloin viimeistelemättä. ;)) Valitsimme meitä miellyttäneet pintamateriaalit, joista pidän edelleen. Vaikka ajatuksenamme olikin asua nykyisessä kodissamme vain pari, kolme vuotta, teimme kodista juuri meidän näköisemme.

Meidän keittiö.
Näkymä keittiön ikkunasta etuterassille.
Näkymä ruokapöydältä olohuoneeseen.
Olohuoneesta on isot ikkunat takapihalle.

Olen edelleen tyytyväinen silloin tekemiimme valintoihin, ja vaikka asuntomme on remontoitu pääosin jo yhdeksän vuotta sitten, on se silti edelleen modernin tuntuinen. Nyt kun olemme selailleet muuttovalmiiden talojen sisustusmateriaalivaihtoehtoja, on nykyinen koti ruvennut tuntumaan yhä rakkaammalta. En haluaisi uuteen kotiin ihan perusaltaita tai hanoja tai laattoja, mitä suurin osa muuttovalmiiden talovalmistajien toimittajat tarjoavat. Haluaisin itse päästä valikoimaan ja suunnittelemaan. Tässä vaiheessa vaan ei ole rahkeita rakentaa itse, joten uuden kodin suhteen on tehtävä joitain kompromisseja.

Meidän makkarista pääsee parvekkeelle.
Pitkälle parvekkeelle mahtuisi vaikka mitä. Meillä parveke on jäänyt aikalailla hyödyntämättä – enemmän on vietetty aikaa terasseilla.
Meidän kylppäri. Katon rajassa olevista teipeistä voi päätellä, että viimeisiä listoja lätkittiin kiinni juuri ennen myyntiä. 😉
Harmi, ettei tuon mustan laatan kuvio näy paremmin. Rakastan edelleen tuota isoa, kuvioitua laattaa.
Kolme vuotta vanha saunamme. Vuokra-asunnossa taitaa tulla saunaa ikävä.
Pikkuvessa oli alun perin tarkoitus tehdä uusiksi, mutta se jäi. Ennen myyntiä maalasimme vaaleansinisen vessan valkoisella ja harmaalla.
Työhuone.
Vierashuone.
Rappuset maalasimme muutama vuosi sitten valkoiseksi. Seinää koristaa Kimmon tekemä sisustustaulu.

Ajatuksena oli tosiaan myydä nykyinen asuntomme jo aikaisemmin – parin, kolmen asumisvuoden jälkeen, mutta sopiva omakotitalo / tontti odotutti itseään. Nyt kaikki on puolestaan tapahtunut rytinällä. Löysimme keväällä tontin, saimme sen, ja nykyinen asuntomme on myyty. Myös talopaketti on valittu, ja kauppakirjat siitä on kirjoitettu tänään. Jännittävää!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *