Grillaa kevyesti: kesäinen jättikatkarapusalaatti
Meidän yks suosikkiruoka kesäisin on jättikatkarapusalaatti. Se on kevyttä, nopea ja helppo valmistaa, ja mikä tärkeintä – herkullista!
Salaattipohjan kyseiseen salaattiin voi rakentaa oman maun mukaan. Meillä siihen kuuluu vihersalaattia, kirsikkatomaatteja, ja vaihtelevasti eri hedelmiä tai marjoja, esim. mansikoita, vesimelonia tai mangoa.
Salaatin kruunaavat jättikatkaravut voi myös marinoida oman maun mukaan. Meidän lempimarinadi on aasialaistyylinen.
Tällainen salaatti syntyi tällä kertaa:
Kesäinen jättikatkarapusalaatti
- jättikatkarapuja (meillä oli käytössä valmiiksi keitettyjä ja kuorittuja)
- vihersalaattia
- vesimelonia
- kirsikkatomaatteja
Aasialainen marinadi ravuille:
- 1 tl seesamiöljyä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- hunajaa
- inkivääritahnaa
- sitruunaruohotahnaa
- korianterin lehtiä
Salaatin valmistus on yksinkertaista. Marinoi jättikatkaravut ja grillaa ne kevyesti. Valmista salaattipeti, ja pirskottele päälle jäljelle jäänyt marinadi salaatinkastikkeeksi. Asettele ravut salaatin päälle.
Ja sitten vaan nauttimaan!
Terkuin, Kirsi