Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan Aikaisemman ajattelun mukaan päivän liikuntasuoritukseksi laskettiin vähintään 10 minuutin liikuntajakso. Nykytietämyksen ja -tutkimusten mukaan kuitenkin jo jopa yhden minuutin liikunnalla on vaikutusta.

Myös käyttämäni Oura-älysormus muistuttaa joka tunti liikkumaan ainakin minuutin. Jos istun vaikka toimistolla tai makoilen kotona sohvalla kirjaa lukemassa liian pitkän aikaa paikallani hereillä onnessani,  kilahtaa puhelimeen viesti ”Time to stretch your legs a bit”.

 

Säännöllisellä liikkumisella vaikka kuinka pienissä pätkissä on merkittäviä vaikutuksia verenkiertoon ja lihasten ja luiden kuntoon. Eli vaikka aamulla tekisi kunnon salitreenin, ei koko työpäivää voi istua paikallaan. On tärkeää pitää säännöllisesti pieniä taukoja istumisesta tai paikallaan olosta. Itse sekä jaloissa että hartijaseudulla aika nopeasti, jos paikallaoloa on ollut liikaa.

Huomaan myös, että esim. 10 minuuttia monipuolista venyttelyä ja liikehdintää joogamatolla herättää koko kropan tehokkaasti aamuisin ja rauhoittaa ja lisää unipainetta mieleenkin iltaisin.

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Niinpä vaikken ehtisi koko päivään edes kävelylle, en juuri koskaan tingi ihanasta hetkestä joogamatolla aamulla ja illalla. Parasta se on raikkaassa ulkoilmassa – ja onnistuu näin leutona talvena läpi vuoden, vaikka vaatteita pitää tietenkin lisätä näistä mökin kalliovenyttelyistä aika reilusti.

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Muutamankin – ja jopa irrallisen minuutin – säännöllisessä liikkeellä ololla on merkittävä vaikutus siihen, miten jaksaa keskittyä ja miten saa nukuttua yöllä.

Totuus on se, että ihan joka ikinen päivä meillä on oikeasti aikaa ja mahdollisuuksia erottautua kiireisestä päivästä ja liikuttaa itseämme hetki kesken päivän. Samoin kuin napata pari minuuttia  mindfulness-treeniin mielen hoitamiseksi. Oikeastaan meillä ei  pitäisi olla aikaa tai varaa jättää näitä pieniä taukoja pitämättä. Työn tekeminen liian pitkä paikallaan istumisen ja mielen pingottamisen jälkeen on paljon tehottomampaa ja lisää virheitä ja hätäisiä päätöksiä.

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Muistetaan taas tälläkin viikolla hoitaa omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme ja rakastaa itseämme tarpeeksi suomalla keholle ja mielelle jälleen liikuntaa ja latautumista oikeassa suhteessa.

Yksikin minuutti liikuntaa lasketaan

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *