Yhden aineen pizzapohjaohje – Bataattipizzat

Yhden aineen pizzapohjaohje - Bataattipizzat

Minipizzojen pohjan voi todellakin valmistaa vain yhdestä aineesta – bataattisiivuista. Tässäkin reseptissä huomaa, että maku tulee aina maukkaista täytteistä. Oikeastaan näistä pizzoista ei edes maista, että pohja on bataattia, jos ei ole päässyt kurkkaamaan keittiöön kokkailuvaiheessa.

Koristelun voi valita oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan, niin kuin pizzojen luonteeseen on aina kuulunutkin. Pizzat ovat alunperin saaneetkin alkunsa juuri siitä, että keittiöstä löytyvät sekalaiset aineet on levitelty taikinapohjalle ja paistettu uunissa uudeksi ruoaksi.

Kaikkea ei myöskään aina tarvitse kypsentää. Näissäkin pizzoissa voi osan raaka-aineesta laittaa tuoreena uunista tulleiden pizzojen päälle. Tuoreet aineet näyttävät kauniilta ja sisältävät moninkertaisen määrän vitamiineja ja ravintoaineita kypsennettyihin verrattuna.

Yhden aineen pizzapohjaohje – Bataattipizzat

2 bataattia

2 mozzarellaa

150 g parmankinkkua

aurinkokuivattuja tomaatteja

50 g parmesaania

tuoretta oreganoa

kourallinen rucolaa

2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

  1. Aseta uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa bataatit siivuiksi, mutta älä kuori niitä vielä. Kuori pitää uunissa pehmenevän bataatin hyvin kasassa ja sen voi ottaa pois syömisvaiheessa.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Asettgele bataattisiivut pellille. Hiero niiden pinnalle reilusti oliiviöljyä ja levitä valkosipulit tasaisesti bataattisiivujen päälle.
  5. Laita bataattisiivut uuniin noin 20 minuutiksi.
  6. Siivuta mozzarella ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan. Asettele ne  bataattisiivujen päälle tasaisesti ja laita uuniin 10 minuutiksi.
  7. Asettele parmankinkut bataattisiivujen päälle tasaisesti. Silppua oreganoa ja raasta parmesaania mukaan ja laita uuniin noin 5 minuutiksi.
  8. Laita vielä tuoretta rucolaa valmiiden bataattipizzojen päälle.
treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit paleo
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *