Visualisointi on hyvä voimakeino kiireiseen päivään

Visualisointi on hyvä voimakeino kiireiseen päivään

Tätä naputellessa suunnittelen valmiiksi hieman huomista päivää. Ohjelmaa on oikeastaan tauotta aikaisesta aamusta myöhään iltaan. Töitä, pressipäivää ja joogaa, eli varsin kiva päivä tiedossa. Usein silti liian täydet päivät saavat väsähtämään ja etukäteen hieman ahdistavatkin, vaikka ohjelma olisi kuinka kivaa tai rentouttavaa (kuten huomisillan myöhäinen joogatunti). Viime aikoina on muutenkin ollut välillä vähän liikaakin menoja – ja olen taas muistanut ja huomannut visualisoinnin tärkeyden.

Visualisointi on hyvä voimakeino kiireiseen päivään

Meidän oma mielialamme ja stressitasomme on suoraa peilausta tunteistamme ja reaktioistamme. Sen ei tarvitse olla yksin ulkoisten tekijöiden vaikutusten alla, vaan voimme säädellä omia reaktioitamme todella tehokkaasti, vaikka harjoitella olemaan ”tyynenä myrskyn silmässä”.

Visualisointi on tehokas voimakeino kiireiseen päivään. Oikeasti se on vain ajatusten ja mielikuvien siirtämistä pois nykyhetkestä voimaannuttavaan tilanteeseen. Kun löytää päivästä pieniä hetkiä, joina voi irrottautua kaikesta härdellistä, hengittellä syvään, sulkea silmänsä ja antaa ajatusten matkustaa mahdollisimman rentouttavaan ja iloa tuottavaan hetkeen, jo parin minuutin viipyminen omassa mielen luomassa ympäristössä renouttaa tehokkaasti.

Visualisointi ei ole vain urheilijoiden väline. Sitä on helppoa käyttää milloin ja missä vain. Se rentouttaa, estää tehokkaasti pelkotiloja, auttaa keskittymään ja katkaisee kiireen tunnun. Vain oma asenne ja mielikuvitus ovat rajoina. Päästäkseen pois vallitsevasta hetkestä voin koska tahansa kuvitella itseäni johonkin ihanaan elettyyn kokemukseen tai sellaiseen, joka on vielä kokematta. Nauttia siitä tunteesta ja saada voimaa kiireiseen päivään.

Kommentit (4)
 1. Hei! Tämä oli hyvä muistutus. Ennen muistin visualisoida usein ja sain siitä hyviä taukoja päiviin, kun lähdin omille pikku mielikuvitusmatkoilleni. Nyt olen oikeastaan unohtanut koko visualisoinnin voiman. Kiitos muistutuksesta.

  1. inspirations
   7.7.2018, 21:27

   Hei! Kiva, että luit ja että sait tästä inspiraatiota itselesi. Tällaisista sanoista saan aina itsekin voimaa ja iloa kirjoittamiseen. Kiitos kommentistasi.

 2. Käytän visualisointia jatkuvasti. Siihen on hyvä paeta, kun tarvitsee taukoa ja siiä saa hyvää tsemppiä treeneihin.

  1. inspirations
   7.7.2018, 21:26

   Hei, niin itsekin ajattelen. Joskus on kiva käyttää vaikka tylsä hetki siihen, että visualisoi itsensä ihanaan tilaan. Sehän on vain omasta mielestämme kiinni, miten kunkin hetken käytämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *