Viikonlopun herkuttelubrunssi (sis. viljaton ja sokeriton tuplasuklaamuffinssiresepti)
Yksi viikonlopun parhaita juttuja on pitkät brunssit. Ne alkavat yhteisellä kokailulla ja lopputuloksena pöytä on täynnä herkkuja (mielellään terveellisiä) ja sen ympärillä istutaan pitkään. Silloin brunssi korvaa hyvin oikeastaan aamiaisen, lounaan ja välipalankin ja sen perään voi hyvin mennä vatsansa viereen päikkäreille. Brunssi on hyvä idea myös isänpäiväksi. Meillä brunssiin kuuluu yleensä ainakin joitain seuraavista:
Viikonlopun herkuttelubrunssi
- tuoreita marjoja ja hedelmiä
- avokadoa (hedelmä, joka ansaitsee oman mainintansa)
- banaanilettuja (resepti esim. täällä)
- turkkijogurttia, pähkinää ja hunajaa
- granolaa
- siemennäkkäriä (resepti esim. täällä)
- juustoja
- viljattomia ja sokerittomia muffinseja, esim. tämän reseptin mukaan:
Tuplasuklaa-banaani muffinssit
12 muffinssia
3 dl mantelijauhetta
1 dl Verso Härkäpapurouheseosta (jauhaistuna tehosekoittimessa hienoksi)
1/4 dl kaakaojauhetta (raaka- tai leivonta-)
hippusen (1/4 tl) merisuolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
3 kananmunaa
1/2 dl kookosöljyä (tai oliiviöljyä) juoksevana, lämmitä vesihauteessa
1/2 dl Agave siirappia (voit korvata samalla määrällä hunajaa tai vaihtoehtoisesti stevialla vähempi hiilariseen versioon)
2 tl vaniljauutetta
3 muussattua banaania
1 dl kaakaonibsejä ja kaakaomassaa (yhteensä) (voit korvata murustetulla tummalla suklaakka)
koristeluun banaanisiivut ja kaakaonibsejä
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Jauhaise Härkäpapurouheseos tehosekoittimessa hienoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.
- Sekoita keskenään toisessa kulhossa munat, kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljamauste, muussatut banaanit ja vispaa kevyeksi ja kuplivaksi.
- Sekoita joukkoon kaakaonibsit (tai suklaamurut).
- Asettele muffinssivuoat ja kaada niihin taikina. Laita pinnalle banaanisuikaleet ja ripottele kaakaonibsejä.
- Paista 25-35 min.