Vihannesmuussi on hyvä lisuke pihveille

Vihannesmuussi on hyvä lisuke
Meillä on tänään pienimuotoinen juhla. Syödään äitini kanssa hänen synttärinsä kunniaksi, joka tosin oli jo pari päivää sitten viikolla. Silloin oli kahvittelua ohjelmassa, mutta nyt istutaan rauhassa aikaiselle päivälliselle.
Pääruokana on tarjolla pihvejä kermakastikkeessa. Ruuanlaitto yhdessä on hauskaa viikonloppuisin, kun on usein enemmän yhteistä aikaa. Mies paisteli pihvit voin ja öljyn soksessa. Voi yksinään palaa helposti pannulle. Mausteiksi riitti pippuri ja suola myllystä ja paprikajauhe.
Valmiiden pihvien päälle kaadetaan paistoliemi ja vuoka uuniin viekä odottelemaan lisukkeiden vamistusta. Näin pihveistä tuleemureita ja maukkaita. Viimeisen pihvipannullisen jälkeen kaadetaan pannulle kermat imaisemaan loputkin maut ja helppo kastike valmistuu kuin itsestään.

Vihannesmuussi on hyvä lisuke

Lisukkeeksi olemme viime aikoina suosineet erilaisia vihannesmuusseja, joista saa vielä ruokaisamman pilkkomalla sekaan keitettyjä kanamunia. Tuoreet vihannekset ovat aina yleensä omia suosikkejani, mutta talvella tuntuu välilä hyvältä syödä koko ateria lämpimänä.

 

 VHH vihannesmuussilisuke neljälle-kuudelle hengelle:
alle 20 g hh/annos

4 keitettyä, kuorittua ja pilkottua kananmunaa
3 iso porkkanaa
1 kukkakaali
pari perunaa tai lanttu (perunoissa on aina enemmän hiilareita)
– myös esim. parsa käy hyvin
suolaa, pippuria
2 rkl voita

Keitä kaikki kasvikset pehmeiksi (30 min.) ja kananmunat koviksi (15 min.). Hurauta kasvikset pienissä erissä keitinveden kanssa muussiksi tehosekoittimessa tai käsivatkaimella. Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja voilla. Kuori ja pilko kananmunat ja sekoita muussiin. Tarjoa pihviaterian, kalan tai kanan kanssa lämpimänä lisukkeena.

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *