Vartti riittää – Annan hyvät ideat tehokkaisiin kotitreeneihin

Vartti riittää - Annan hyvät ideat tehokkaisiin kotitreeneihin

Kun kuntosalit sulkevat ovensa, tulee mietittyä uusia tapoja treenaamiseen. Liikuntaa ei kannata vähentää, koska se nimenomaan pitää yllä vastustuskykyä, vireystilaa ja hyvää energiaa.

Vartti riittää – Annan hyvät ideat tehokkaisiin kotitreeneihin

Sain sopivasti pari viikkoa sitten arvostelukappaleen Anna Saivosalmen uudesta Vartti Riittää -kotitreenikirjasta. Kokeilin siitä viime viikolla Lämmittelyä, Timmi core ja Juoksijan kultainen core-treenejä. Tänään tein lyhyen aamulämmittelyn ja Villasukkavatsat.

Jo ensimmäisen kerran jälkeen olin erittäin positiivisesti yllättynyt lyhyestä, vain vartin kokonaisvaltaisesta, kekseliäästä ja erittäin tehokkaasta treenistä. Sain siitä ainakin yhtä paljon irti kuin puolen tunnin salitreenistä. Mietin jo silloin, että voisin kokeilla pitää taukoa kuntosalilta ja treenata kotona ainakin nyt keväällä.

Hyvällä ilmalla voisin treenata kuistilla raittiissa ilmassa ja sateella olohuoneessa. Aikaa säästyisi ja aamut lähtisivät tosi tehokkaasti käyntiin meripulahduksella ja kotitreenillä, jonka lopettaisin pieneen  meditaatioon. Osan aamuista aloitan varmasti jatkossakin joogalla, varsinkin silloin kun kaipaan palautusta tai balanssia mieleen ja kehoon, mutta näistä vartin treeneistä saisin hyvää tsemppiä voima- ja aerobiseen treenaamiseen.

Nyt monien kuntosalien suljettua ovensa, asiaa ei tarvitse enää pähkiä. Varmasti teen muunkinlaista treeniä lähiviikkoina kotona, mutta tehtyäni taas tänään Annan treenin, tulin entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että näistä treeneistä tulee nyt kiinteä osa treeniohjelmaani seuraavina viikkoina.

Vartti Riittää

Vartti riittää -kirjassa on niin paljon erilaisia treenejä, ettei siihen varmasti edes kyllästy pitkään aikaan. Mukana on myös muutamia hyviä välineitä, joita on helppoa ja edullista hankkia kotiin. Treenejä on nimetty ja jaoteltu kekseliäästi. Sieltä löytyy Hiit-treenejä, Circuitia, Corea, Voimaa juoksijoille ym. ja lisäksi esim. kotoisat Hiki ennen suihkua- ja Villasukkatreenit.

Pidän printeisistä kirjoista ja myös tällaisessa käytössä ne tuovat tervetullutta vaihtelua näytöille. Kirjassa on pirteä ja kaunis kuvitus ja Anna on myös kerännyt kirjaan ideoita sellaisiksi treeniseteiksi, joista voi kerätä pidemmän ajan treeniohjelman.

Vaihtelu tuo myös uutta energiaa ja juuri nyt olen tosi innostunut treenaamaan enemmän kotona. Jos etsit myös uusia ideoita kotitreeniin, suosittelen tutustumaan tähän suomalaiseen tosi suosittuun kirjauutuuteen. Sen lisäksi muuten Anna kertoi juuri tänään  Instagram-tilillään lisäävänsä sinne nyt säännöllisesti uusia kotiin sopivia treeni-ideoita.

treeni-ja-ravinto treeniohjelmat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *