Nopea purkkisalaatti evääksi tai lounaaksi + herkullinen kastike

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Nopea purkkisalaatti evääksi tai lounaaksi

härkis

Ruoka on mielestäni parhaimmillaan puhtaana, luonnollisena ja ravinnerikkaana. Plussaa on, jos ruoka on värikästä ja niin selkeää, että voi nähdä mitä syö. Tämän vuoksi rakastan salaatteja. Paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ja joku herkullinen proteiininlähde. Yleensä se on esimerkiksi fetaa tai mozzarellaa, hummusta, Härkistä, tonnikalaa tai pieni annos edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa. Välillä illalliselle vaikka hyvä pihvi tai lohifile.

Vaikka usein talvisin tykkäänkin tehdä lämpimiä salaatteja kypsyttämällä osan aineksista, ovat  salaattivihannekset usein kuitenkin tuoreina parhaan makuisia – ja etenkin ravinnerikkaampia. Annoksessa on myös hyvä olla mukana raakaruokaa, jonka kypsyttäminen ei tavitse energiaa.

lehtikaali

mango

Teen lähes päivittäin eväät töihin – yleensä aina salaattia – en edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt jotakin muuta lounasevääksi. Protskuksi ja nälän selättäjäksi helppo Härkis sopii täydellisesti. Tosiaan usein otan jotakin edelliseltä päivältä jäänyttä ruokaa, mikä saattaa on välillä jotain  herkullista Härkiksestä kokattua ruokaa. Härkis on jo sellaisenaan kypsää ja nopeina aamuina nappaan vain paketista muutaman reilun ruokalusikallisen Härkistä sellaisenaan salaatin sekaan. Helppoa ja herkullista! Salaatin hedelmä, vihannekset ja kastike maustavat myös pehmeää Härkistä.

Salaattikastikkeeni pidän yleensä helppona ja oliiviöljypohjaisena, helppo perusresepti löytyy postauksen lopusta. Suosikkejani ovat myös erilaiset pestot ja ihan vain hyvä oliiviöljy ja etikka.

Lehtikaali

kasvikset

Nopea purkkisalaatti evääksi tai lounaaksi + herkullinen kastike

Reilu kourallinen salaattisekoitusta (tässä on jäävuorisalaattia, pinaattia, rucolaa, basilikaa ja timjamia)

2 isoa lehtikaalin lehteä

1 mango

Puolikas punainen paprika

n. 5 cm pala kurkkua

Pieni kourallinen ituja tai silmuja

4 rkl HÄRKIS® Originalia

Kastike:

4 rkl oliiviöljyä

1 tl juoksevaa hunajaa

2 tl punaviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

Puolikkaan limen mehu

Ripaus suolaa ja pippuria

  1. Valmista salaattikastike. Sekoita oliiviöljy, punaviinietikka, hunaja, limen mehu, pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi sekä suola ja pippuri hyvin keskenään.
  2. Kokoa seuraavaksi salaattikerrokset. Järjestys on vapaa, mutta näin minä tykkään sen tehdä:
  3. Purkin pohjalle salaattisekoitus: revi tai leikkaa pieneksi muutamaa eri salaattilajiketta. Tips: myös esimerkiksi monet yrtit sopivat tähän joukkoon. Ne tuovat herkullista makua ja pirteyttä päivään.
  4. Kuutioi kurkku ja lisää salaatinlehtien päälle.
  5. Lisää pari lusikallista kastiketta.
  6. Kuutioi seuraavaksi paprika ja lisää salaattiin.
  7. Seuraavaksi lisää idut ja kaada lisää kastiketta.
  8. Lisää Härkis ja hiukan kastiketta.
  9. Pilko mango ja lisää Härkiksen päälle.
  10. Kaada mangokerroksen päälle loput kastikkeet.
  11. Heiluttele purkkia hiukan, että kastike valuu tasaisesti.
  12. Lisää vielä päällimmäiseksi pari lehtikaalin lehteä.

Paljon lisää helppoja Härkis-herkkuja löydät reseptihakemistosta täältä. Lisää salaatti-ideoita voit selailla täällä. 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka ravintoaineet reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *